Αποκρύπτει η NASA επικείμενη πρόσκρουση αστεροειδούς στη Γη;

0

Είναι αλήθεια ότι η NASA γνωρίζει και αποκρύπτει από το κοινό, ότι στην πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου ο αστεροειδής 2002 NT7 θα χτυπήσει τη Γη;

Η εν λόγω είδηση εμφανίστηκε στις 27/01/2019 στο ελληνικό διαδίκτυο μέσω της σελίδας greek-dutch-truth.blogspot.com και γρήγορα αναδημοσιεύτηκε από τις σελίδες katohika.gr και crete-new.gr.

Ειδικότερα, διαβάζουμε ότι:

Πηγή: greek-dutch-truth.blogspot.com

Δεν είναι όμως αυτή η πρώτη φορά που έχει απασχολήσει τους συνωμοσιολόγους ο αστεροειδής 2002 ΝΤ7. Ήδη από το έτος ανακάλυψής του, σελίδες όπως το physics4u.gr ανέλυαν τις πιθανότητες σύγκρουσης με τη Γη.

Ενώ τον Ιούλιο του 2018 εμφανίστηκε και πάλι μέσω της σελίδας f-news.gr όπως βλέπουμε εδώ:

Πηγή: f-news.gr

Πράγματι, η NASA είχε εξετάσει το ενδεχόμενο σύγκρουσης του αστεροειδούς 2002 NT7 με τον πλανήτη μας και τον είχε αρχικά κατατάξει ως «επικίνδυνο αντικείμενο», επειδή βρίσκεται περιοδικά σε κοντινή τροχιά με τη Γη. Αρχικά, λοιπόν, η βαθμολογία του ήταν 0,06 στην κλίμακα του Παλέρμο, κατόπιν ωστόσο νέων υπολογισμών έπεσε στο -0,25 ενώ μερικές μέρες αργότερα η πιθανότητα σύγκρουσης με τη Γη αποκλείστηκε εντελώς και αφαιρέθηκε από τη λίστα.

Πηγή: cneos.jpl.nasa.gov/sentry
Πηγή: theskylive.com

Σύμφωνα με την dailystar.co.uk αλλά κατά έναν παράδοξο τρόπο και με το βίντεο που βρίσκεται στις προαναφερθείσες σελίδες greek-dutch-truth.blogspot.com, katohika.gr και crete-news.gr, η NASA διέψευσε τη σύγκρουση του ΝΤ7 με τη Γη για τα επόμενα 41 χρόνια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το 2060 θα επέλθει ο Αρμαγεδών.

Πηγή: dailystar.co.uk

Η είδηση λοιπόν είναι ψευδής ανακύκλωση προηγούμενων αναρτήσεων.