Προέβλεψε «χαρισματικός γέροντας» ότι θα σκοτώσουν τον Ερντογάν;

0

Είναι αλήθεια πως ασκητής αποκάλυψε πως «θα σκοτώσουν τον Ερντογάν» και θα πρέπει να προμηθευτούμε τρόφιμα για 6-7 μήνες;

Στο pronews.gr, pentapostagma.gr, crashonline.gr differnews.gr, makeleio.gr, athensmagazine.gr κτλ πρόσφατα και στο triklopodia.gr, stoxos.gr, paisios.gr κτλ παλιότερα, διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Η «προφητεία» περί δολοφονίας του Ερντογάν, φαίνεται να πρωτοεμφανίζεται το 2016, και έκτοτε ανακυκλώνεται ανά διαστήματα.

Κάποιοι έχουν αποδώσει την «προφητεία» στον Άγιο Παϊσιο, αν και ο τελευταίος ουδέποτε γνώρισε, ή μίλησε για τον Ερντογάν, δεδομένου ότι απεβίωσε το 1994, πολύ πριν ο Ρ. Τ. Ερντογάν, αναλάβει τα ηνία της Τουρκίας (ως πρωθυπουργός από το 2003 έως το 2014 και ως πρόεδρος από το 2014 έως σήμερα).

Το στοιχείο όμως που δείχνει πως η «προφητεία» είναι αποκύημα φαντασίας και γραμμένη στο πόδι, είναι πως τα δημοσιεύματα ταυτίζουν τον «γέροντα» με «νεαρό ασκητή». Προφανώς δεν είναι δυνατόν να ισχύουν και τα δυο.

Σε ένα σημείο το δημοσίευμα αναφέρει «Τώρα γίνονται οι κρίσεις στον τουρκικό στρατό για το ποιος θα μείνει, ποιοι θα αποστρατευτούν και ποιοι θα αναβαθμιστούν. Οι του Ερντογάν θέλουν να ξηλώσουν όλους όσους έχουν σχέση με το ΝΑΤΟ» . Οι τελευταίες κρίσεις στην ηγεσία των τουρκικών ΕΔ ωστόσο, έλαβαν χώρα το 2017.

Σε άλλο σημείο, η «προφητεία» αναφέρει «κοντά είμαστε… κοντά…» (σ.σ. στη δολοφονία Ερντογάν και τα επακόλουθα γεγονότα). 2,5 χρόνια μετά την πρώτη διατύπωση της «προφητείας», τίποτα δεν έχει επαληθευθεί.

Από τα ανωτέρω γίνεται κατανοητό πως η «προφητεία» δεν είναι τίποτα περισσότερο από αποκύημα φαντασίας, που ανακυκλώνεται ανά διαστήματα για λόγους κλικοθηρίας.