Ποιοι είμαστε
Αρχική Εξαγορά της Greenpeace από τη Bayer-Monsanto;FAKE NEWS

Εξαγορά της Greenpeace από τη Bayer-Monsanto;

26 Φεβ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Είναι αλήθεια πως τα διεθνή χρηματιστήρια έμειναν άναυδα από την αναγγελία εξαγοράς του 61% της Greenpeace από τoν αγροχημικό κολοσσό Bayer-Monsanto;

Στο prologos.gr, argyrades.gr, vardarisnews.gr (κατέβηκε), anntilogos.blogspot.com, anemoseleftherias.blogspot.com, διαβάζουμε:

Ο ισχυρισμός έγινε viral στο Facebook:

Είναι αλήθεια;

Αρχική πηγή του ισχυρισμού πως η Monsanto-Bayer αγόρασε το 61% των μετοχών της Greenpeace, είναι η γαλλική ιστοσελίδα legorafi.fr.

Σύμφωνα ωστόσο με το εργαλείο Decodex της Le Monde, στο οποίο καταγράφονται μεταξύ άλλων ιστοσελίδες αμφιβόλου ποιότητας, η legorafi.fr, είναι μια σατιρική ιστοσελίδα που ιδρύθηκε το 2012, και σατιρίζει τη γαλλική επικαιρότητα.

Στο “σχετικά με εμάς” του legorafi.fr, διαβάζουμε πως όλα τα άρθρα είναι ψευδή (μέχρι αποδείξεως του εναντίου) και είναι γραμμένα για χιουμοριστικούς σκοπούς. Ονόματα προσώπων, εταιριών κτλ, χρησιμοποιούνται καθαρά για λόγους σάτιρας.

Το θέμα φαίνεται πως πήρε μεγάλες διαστάσεις, αναγκάζοντας την Greenpeace Greece, να προβεί σε διάψευση:

Από τα ανωτέρω γίνεται κατανοητό πως ο ισχυρισμός ότι η “Bayer-Monsanto αγόρασε το 61% της Greenpeace”, είναι ψευδής, διότι προέρχεται από σατιρικό δημοσίευμα.

Fact-check for the sake of Democracy