Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, λευκή γυναίκα ΔΕΝ “γέννησε μαύρο μωρό και είπε πως ευθύνεται ο άνδρας της που έπινε πολύ καφέ”HOAXES

Όχι, λευκή γυναίκα ΔΕΝ “γέννησε μαύρο μωρό και είπε πως ευθύνεται ο άνδρας της που έπινε πολύ καφέ”

7 Μαρ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Ισχυρισμός:

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βαλένθια μία νεαρή λευκή γυναίκα, 24 ετών, γέννησε ένα μωρό το οποίο είχε σκούρο δέρμα και για αυτό απέδωσε την ευθύνη στον επίσης λευκό σύζυγός της επειδή έπινε πολύ καφέ.

Συμπέρασμα:

Πρόκειται για μια ιστορία η οποία εμφανίστηκε αρχικά σε σατιρικές ιστοσελίδες του εξωτερικού και κυκλοφόρησε σε ελληνικές σελίδες ενημέρωσης ως πραγματική είδηση.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βαλένθια μία νεαρή λευκή γυναίκα, 24 ετών, γέννησε ένα μωρό το οποίο είχε σκούρο δέρμα και για αυτό απέδωσε την ευθύνη στον επίσης λευκό σύζυγός της επειδή έπινε πολύ καφέ. Ο εν λόγω ισχυρισμός είναι ψευδής.

Εικόνα Clickbait

Παραδείγματα: klik.gr, pronews.gr, newsbomb.gr, dokari.gr, onsports.gr

Τι ισχύει

Πρόκειται για μια ιστορία η οποία εμφανίστηκε πριν από ένα περίπου χρόνο σε σατιρικές ιστοσελίδες του εξωτερικού όπως η thereisnews.com, η οποία ευθύς εξαρχής μας ενημερώνει πως το περιεχόμενό της δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα και είναι χιουμοριστικό.

Πρόσφατα το αναπαρήγαγαν περισσότερες χιουμοριστικές ιστοσελίδες όπως η ojavardo.com και η usdaily-news.com και πλέον το άρθρο έφτασε στην ελληνική γωνιά του ίντερνετ και δημοσιεύτηκε ως είδηση.

Από τα ανωτέρω λοιπόν καθίσταται σαφές πως η είδηση σχετικά με μια “λευκή γυναίκα η οποία γέννησε μαύρο μωρό και είπε πως ευθύνεται ο άνδρας της που έπινε πολύ καφέ” είναι προϊόν σάτιρας και δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα.

Fact-check for the sake of Democracy