Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, αυτός ο ουρανοξύστης ΔΕΝ είναι η νέα κατοικία του Έβο ΜοράλεςΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Όχι, αυτός ο ουρανοξύστης ΔΕΝ είναι η νέα κατοικία του Έβο Μοράλες

17 Μαρ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Ισχυρισμός:

Ένας πολυτελής ουρανοξύστης αξίας 34 εκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί το νέο σπίτι του πρόεδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες.

Συμπέρασμα:

Ο ισχυρισμός πως ολόκληρος ο άξιας 34 εκατομμυρίων ουρανοξύστης είναι σπίτι του πρόεδρου είναι ανακριβής, διότι σε αυτόν στεγάζονται πέραν της προεδρικής κατοικίας, 5 υπουργεία κ άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Από τους 29 ορόφους, μόλις δυο διατίθενται για τις ανάγκες του προέδρου της χώρας. (προεδρική κατοικία). Επίσης, ακόμα κι οι δυο αυτοί όροφοι διατίθενται για τις ανάγκες του εκάστοτε προέδρου της χώρας και δεν αποτελούν ιδιοκτησία του προέδρου Μοράλες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ένας πολυτελής ουρανοξύστης αξίας 34 εκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί το νέο σπίτι του πρόεδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες. Ο εν λόγω ισχυρισμός δεν ευσταθεί.

Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κοινοποιήθηκε και μέσω τουίτερ, ανέφερε ότι ο Μοράλες κατασκεύασε ουρανοξύστη για τον εαυτό του που κόστισε 34 εκατομμύρια δολάρια.

Τι ισχύει;

Ο συγκεκριμένος ουρανοξύστης έχει 29 ορόφους και ύψος 120 μέτρα. Βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας Λα Παζ, κι ονομάζεται Casa Grande del Pueblo (Μεγάλο Σπίτι του Λαού). Εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον Βολιβιανό πρόεδρο και δεν αποτελεί προσωπικό του σπίτι και ιδιοκτησία αλλά έδρα πολλών δημόσιων υπηρεσιών και πέντε υπουργείων. Μόνο δύο από τους ορόφους, λειτουργούν ως προεδρική κατοικία.

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές φωτογραφίες από το κτήριο στις οποίες φαίνονται αίθουσες εργασίας, γραφεία, συνεδριακοί χώροι και ούτω καθεξής.

Πιο συγκεκριμένα κι ειδικά όσον αφορά τις εγκαταστάσεις που αφορούν τον πρόεδρο, όπως διαβάζουμε σε τοπικά μέσα:

Στον 23ο όροφο βρίσκεται το γραφείο του προέδρου, ενώ στον 24ο υπάρχουν κάποιες εγκαταστάσεις για τον ίδιο και το προσωπικό υποστήριξης και ασφάλειας, όπως υπνοδωμάτια, βιβλιοθήκη, τραπεζαρία, σάουνα, τζακούζι και γυμναστήριο.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι οι δημόσιες υπηρεσίες που πλέον έχουν εγκατασταθεί στον συγκεκριμένο ουρανοξύστη, προηγουμένως στεγάζονταν σε ιδιωτικά ακίνητα όπου πλήρωναν μισθώματα ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια βάση.

Συμπεράσματα

Με βάση όλα τα διαθέσιμα στοιχεία λοιπόν καθίσταται σαφές πως ο ισχυρισμός ότι ολόκληρος ουρανοξύστης αξίας 34 εκατομμυρίων είναι προσωπική κατοικία του πρόεδρου Μοράλες είναι ανακριβής, διότι σε αυτόν, πέραν της προεδρικής κατοικίας, στεγάζονται 5 υπουργεία κ άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Από τους 29 ορόφους, μόλις δυο διατίθενται για τις ανάγκες του προέδρου της χώρας. (προεδρική κατοικία) ενώ οι δυο αυτοί όροφοι διατίθενται για τις ανάγκες του εκάστοτε προέδρου της χώρας, δεν αποτελούν ιδιοκτησία του προέδρου Μοράλες.

Αρθρογράφος - Ερευνητής