Κόβουν δέντρα στην Ευρώπη για να φτάσει το σήμα 5G παντού;

0

Είναι αλήθεια πως στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να κόβουν τα δέντρα για να επιτρέψει στο σήμα του 5G να φτάσει παντού;

Στο katohika.gr, crete-news.gr, thesecretrealtruth.blogspot.com, kliktv.gr, no2idcardgr.blogspot.com (αρχική πηγή στην Ελλάδα) κτλ διαβάζουμε:

Δείτε τη συνέχεια εδώ.

Είναι αλήθεια;

Ο ισχυρισμός ξεκίνησε από ένα ποστ στο Facebook με χιλιάδες κοινοποιήσεις που δημιούργησε συνωμοσιολόγος του εξωτερικού, που μεταξύ άλλων, πιστεύει και στην επίπεδη γη.

Η εικόνα προέρχεται από την Μαρσέιγ (Γαλλία) και απεικονίζει κοπή δέντρων στα πλαίσια ανάπλασης της περιοχής La Plaine. Οι σχετικές εργασίες έχουν προκαλέσει αντιδράσεις των κατοίκων.

Ανάλογες εικόνες έχουν κυκλοφορήσει ξανά στο παρελθόν με τον ισχυρισμό πως δείχνουν κοπές δέντρων λόγω 5G, όπως αυτό το παράδειγμα που έχει καταρριφθεί από το Metabunk.

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Κάππα Καθηγητή Ιατρικής Φυσικής, Ακτινοφυσικού Υπεύθυνου Ραδιολογικής Προστασίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, «Tα ηλεκτρομαγνητικά (ΗΜ) πεδία (ραδιόφωνο, τηλεόραση, κινητή τηλεφωνία, μετεωρολογικά και στρατιωτικά σήματα, κ.α.) κατά την διάδοσή τους μεταφέρουν ενέργεια στο περιβάλλον. Η ενέργεια αυτή κάθε δευτερόλεπτο που περνά (η ισχύς δηλαδή) εξασθενεί συνεχώς, καθώς απορροφάται από τα στοιχεία της ύλης (αέρας, έδαφος, λόφοι, οικοδομικά υλικά, ανθρώπινο σώμα, βλάστηση, κ.α.) που συναντά στην διαδρομή της.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες μείωσης της ενέργειας του σήματος συνυπολογίζονται από τους επιστήμονες των κατασκευαστικών εταιρειών, ώστε το σήμα το οποίο φτάνει στον αποδέκτη (π.χ. στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη) να είναι ικανοποιητικό. Η εκπεμπόμενη ισχύς του σήματος ρυθμίζεται με τρόπο ώστε να μην απαιτείται καμμία παρέμβαση στο περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, η συνολική εξασθένηση ενός ΗΜ πεδίου ραδιοσυχνοτήτων της υπηρεσίας 5G από όλους τους παράγοντες συν τους παράγοντες που αφορούν στα τεχνικά στοιχεία της κεραίας (βίδες, καλώδια, κ.α.), μπορεί να κυμαίνεται από 120 έως 150 dB (dB = μονάδα μέτρησης της εξασθένησης).


Η φυλλωσιά ενός τυπικού δέντρο για τις συχνότητες του 5G συνεισφέρει στην συνολική εξασθένηση 1-2 dB και ένα ολόκληρο δάσος, 20 dB το μέγιστο (έκθεση της International Telecommunication Union – ITU, “Recommendation ITU-R P.833-9, 2016”).

Χαρακτηριστικά, το ανθρώπινο σώμα από μόνο του προκαλεί εξασθένηση έως και 3 dB ενώ ο τοίχος μια οικοδομής προκαλεί εξασθένηση περίπου 22 dB (περισσότερο από ένα δάσος…). Αβίαστα καταλαβαίνει ο αναγνώστης ότι η «παρεμπόδιση» της διάδοσης του ΗΜ πεδίου των δένδρων ή της βλάστησης δεν είναι ούτε σημαντική ούτε αποτελεί νέο τεχνικό στοιχείο, ούτε θα προσφέρει κάτι σημαντικό το κόψιμο τους.


Τα τεχνικά πρότυπα του 5G (3 GPP, Release 15 & 16) προτείνουν μέτρα μείωσης της εξασθένησης τα οποία όμως δεν έχουν καμία σχέση με την καταστροφή του περιβάλλοντος και των σπιτιών μας ή την εξαφάνιση των σωμάτων μας (body loss). Αντιθέτως, προτείνεται η χρήση των τεχνολογιών “Massive MIMO (Multiple Input / Multiple Output) – κεραίες πολλαπλών δεσμών” καθώς και του “Beam-forming – μορφοποίηση δέσμης”- ώστε να βελτιωθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εκπεμπόμενου πεδίου και να οδηγηθεί αυτό αποτελεσματικά προς τους χρήστες.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Surrey δεν συμβουλεύει την κοπή δέντρων. Αντιθέτως προτείνει την αύξηση του ύψους κατασκευής των ιστών των δικτύων και μόνο όπου αυτό είναι αναγκαίο.


Σημείωση: Έως τώρα αγαπημένο θέμα των πολέμιων της τεχνολογίας ήταν οι σωματικές επιπτώσεις της ακτινοβολίας στον άνθρωπο: καρκίνος, λευχαιμία, AIDS, κ.α. Όταν αποκαλύφθηκε ότι δεν υπάρχει καμμία επίπτωση στην υγεία των ανθρώπων, καθώς:
α) δεν υπάρχει ούτε μία μελέτη παγκοσμίως η οποία να αναφέρει αρνητικές βιολογικές επιπτώσεις στον άνθρωπο και η οποία να έχει επιβεβαιωθεί από άλλη ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα,
β) το ραδιόφωνο, η τηλεόραση, οι δορυφορικοί, μετεωρολογικοί, στρατιωτικοί και ναυτικοί σταθμοί “επιβαρύνουν” συνολικά πολύ περισσότερο από την κινητή τηλεφωνία τον άνθρωπο,
γ) η ακτινοβολία των κινητών έχει ισχύ 10 με 200 χιλιάδες φορές χαμηλότερη της ακτινοβολίας της λάμπας ή του ήλιου.


Οι τρομολάγνοι στράφηκαν στα τεχνικά στοιχεία της νέας τεχνολογίας 5G αναπτύσσοντας παραφιλολογία και fake news: τα δέντρα κόβονται, τα πουλιά πεθαίνουν, οι τοίχοι επανεκπέμπουν την ακτινοβολία. Δεν πείθουν. Η επιστήμη είναι απέναντί τους

Περί «αεροψεκασμών»

Σύμφωνα με τον διερευνητή αεροπορικών ατυχημάτων, αεροναυπηγό και εκδότη και διευθυντή του περιοδικού «Πτήση & Διάστημα«, Φαίδωνα Καραϊωσηφίδη » Τα contrails είναι επιστημονικά και τεχνικά απολύτως καθορισμένα ως ίχνη (trails) συμπύκνωσης υδρατμών της ατμόσφαιρας από τα καυσαέρια των κινητήρων τζετ των αεροσκαφών που πετούν στην ατμόσφαιρα και ειδικά στα ανώτερα στρώματά της με αποτέλεσμα να γίνονται ορατά (τα ίχνη περιλαμβάνουν προφανώς και άλλες ενώσεις προϊόντων της ανάλωσης των καυσίμων σε μικρές ποσότητες).» Αναλυτικά εδώ. Όλη η αρθρογραφία μας για τη θεωρία συνωμοσίας των αεροψεκασμών εδώ.

Από τα ανωτέρω γίνεται κατανοητό πως ο ισχυρισμό περί κοπής δέντρων εξαιτίας του δικτύου 5G ξεκίνησε από συνωμοσιολόγο του εξωτερικού και δεν έχει καμία επιστημονική βάση.

Διαβάστε επίσης