Ποιοι είμαστε
Αρχική Τι ισχύει με την πρόσληψη της 24χρονης στο γραφείο του πρωθυπουργού;ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Τι ισχύει με την πρόσληψη της 24χρονης στο γραφείο του πρωθυπουργού;

13 Απρ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα και αναρτήσεις που κάνουν το γύρο των κοινωνικών δικτύων, η 24χρονη Νάντια Ρούμπου διορίστηκε ως σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με “παχυλό μισθό” και χωρίς να διαθέτει πτυχίο. Έπειτα από πολλές ερωτήσεις αναγνωστών μας, αποφασίσαμε να ερευνήσουμε τι ισχύει πραγματικά.

Στο stoxos.gr, makeleio.gr, amazonios.net, voicenews.gr, theonlinepress.gr, kwloxaneio.gr, oparlapipas.gr και πολλά ακόμη διαβάζουμε:

Ο ισχυρισμός έγινε viral και στα κοινωνικά δίκτυα.

Τι ισχύει;

Στις 19/11/2018, η Κωνσταντίνα Μαρία Ρούμπου διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος στο Γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, (κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Αρ. Φύλλου 762, και όχι ως “σύμβουλος του πρωθυπουργού”. Η κα Ρούμπου έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος μεταξύ άλλων στο thepressproject.gr (ιστοσελίδα και ραδιόφωνο), στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” και στο altsantiri.gr.

“Παχυλός μισθός”

Ένας ακόμη ισχυρισμός που συνοδεύει τα άρθρα και τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα είναι πως η κα Ρούμπου έχει υψηλές απολαβές. Παραθέτουμε την απόδειξη μισθοδοσίας, όπου φαίνεται πως βρίσκεται στην πρώτη μισθολογική κλίμακα (ΜΚ1) με καθαρές απολαβές 708€

Δεν έχει πτυχίο

Η κα Ρούμπου έχει σπουδάσει “Δημοσιογραφία Συντακτών και Ρεπόρτερ” στο ΙΕΚ Όμηρος (Aegean College) και έχει αποφοιτήσει. Δεν διαθέτει τίτλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της, μας έδωσε την παρακάτω βεβαίωση παρακολούθησης από το ιδιωτικό ΙΕΚ

Σύνοψη

Τι ισχύει:
– Η Κωνσταντίνα Ρούμπου προσλήφθηκε ως μετακλητή στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.
– Λαμβάνει βασικό μισθό νεοδιοριζόμενου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθότι δεν κατέχει τίτλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
– Έχει σπουδάσει (στο ΙΕΚ Όμηρος – Δημοσιογραφία Συντακτών και Ρεπόρτερ) και έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος.

Τι δεν ισχύει:
– Δεν προσελήφθη ως “σύμβουλος του Τσίπρα”
– Δεν παίρνει “παχυλό μισθό”

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.