Ποιοι είμαστε
Αρχική Βανδαλίστηκαν 12 εκκλησίες μέσα σε μια εβδομάδα στη Γαλλία;ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Βανδαλίστηκαν 12 εκκλησίες μέσα σε μια εβδομάδα στη Γαλλία;

20 Απρ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Είναι αλήθεια πως 12 εκκλησίες βανδαλίστηκαν στην Γαλλία μέσα σε μια εβδομάδα;

Στο messinianews.gr και epikairotita.gr διαβάζουμε:

Ο ισχυρισμός για 10 ή 12 εκκλησίες που βανδαλίστηκαν σε μια εβδομάδα, εμπεριέχεται και σε άρθρα των pentapostagma.gr, katohika.gr, el.gr, thesecretrealtruth.blogspot.com κτλ.

Τι ισχύει;

Πηγή των ελληνικών άρθρων είναι δημοσίευμα της σκανδαλοθηρικής Express με ημερομηνία 20/3/2019, που κάνει λόγο για 10 και όχι 12 εκκλησίες, ενώ απαριθμεί 4 και όχι 10 (St. Nicholas δυο επιθέσεις και από μια επίθεση Saint-Alain, Notre-Dame des Enfants και Notre-Dame de Dijon Côte-d’Or).

Η Express επικαλείται ως πηγή την χριστιανική (καθολική) ιστοσελίδα la-croix.com, η οποία ωστόσο κάνει λόγο για 4 εκκλησίες (αριθμό που επιβεβαιώνει και το 20minutes.fr) που βανδαλίστηκαν μέσα στο διάστημα μιας εβδομάδας (4-10 Φεβρουαρίου), ενώ αναφέρει πως άγνωστοι σχημάτισαν ένα σταυρό με κόπρανα στο τοίχο στην εκκλησία Notre-Dame-Des-Enfants à Nîmes, περιστατικό που επιβεβαιώνει η Le Parisien.

Στις 13 Φεβρουαρίου, ο Γάλλος πρωθυπουργός Edouard Philippe, αναφέρει επίσημα πως ο τελικός αριθμός των εκκλησιών που βανδαλίστηκαν σε διάστημα μιας εβδομάδας είναι 5.

Σε δυο από τις 5 περιπτώσεις βανδαλισμού (εκκλησίες Saint-Nicolas και Saint-Alain), οι δράστες οδηγήθηκαν στις αρχές. Επρόκειτο αντίστοιχα για ένα έφηβο και ένα 35χρόνο άστεγο με πιθανά ψυχολογικά προβλήματα.

Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε πως σε ορισμένες περιπτώσεις υποτιθέμενων βανδαλισμών, χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες από περιστατικά που έλαβαν χώρα το 2013 και το 2014, όπως οι παρακάτω εικόνες.

2013
2014

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως ο αριθμός των γαλλικών εκκλησιών που βανδαλίστηκαν σε διάστημα μιας και πλέον εβδομάδας (4-12/2) είναι 5 και όχι 12.

Fact-check for the sake of Democracy