Είναι αυτή η «νέα μέθοδος» που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες για απαγωγές, ληστείες και εκβιασμούς;

0

Η παρακάτω εικόνα αναπαράγεται εδώ και χρόνια στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Όμως όσα αναφέρει για τη μέθοδο που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες, είναι ψευδή.

Το μήνυμα της εικόνας κυκλοφορεί πολλά χρόνια σε αρκετές χώρες. Στην ελληνική έκδοση πρόσθεσαν και το σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας για να φαίνεται έγκυρο. Όμως η αστυνομία δεν εξέδωσε ποτέ αυτή την ανακοίνωση.

Το αρχικό μήνυμα ξεκίνησε στις ΗΠΑ, πριν αρκετά χρόνια, ως προειδοποιητικό email. Στην αρχική του μορφή, το μήνυμα ανέφερε ότι η συμμορία MS-13 (Mara Salvatrucha) χρησιμοποιεί αυτό το «κόλπο» για να βιάζουν γυναίκες, χωρίς να αναφέρει απαγωγές και ληστείες.

Στην ελληνική έκδοση, η συμμορία MS-13 διαγράφηκε από το μήνυμα γιατί δεν υπάρχει στη χώρα μας, και προστέθηκαν οι υπόλοιπες εγκληματικές πράξεις (απαγωγές, ληστείες κτλ). Ποτέ δεν έχει καταγραφεί στην Ελλάδα κάποιο τέτοιο περιστατικό.

Πολλές αστυνομικές υπηρεσίες έχουν βγάλει ανακοινώσεις και αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο προειδοποιητικό μήνυμα, είναι μια ιντερνετική φάρσα.
Παραδείγματα:
St. Johns County Sheriff’s Office
Rockton Police

Οι εγκληματίες χρησιμοποιούν διάφορα κόλπα για να εξαπατήσουν τα θύματα τους, αλλά το συγκεκριμένο δεν είναι ένα από αυτά, και ποτέ δεν έχει καταγραφεί στην Ελλάδα κάποιο σχετικό περιστατικό.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε