Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, αυτή η φωτογραφία ΔΕΝ δείχνει πτώματα σκύλων να κρέμονται σε πολυκατοικία στη Κίνα;HOAXES FAKE NEWS

Όχι, αυτή η φωτογραφία ΔΕΝ δείχνει πτώματα σκύλων να κρέμονται σε πολυκατοικία στη Κίνα;

26 Απρ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Στην σελίδα “Προχωράμε” στο Facebook είδαμε την παρακάτω εικόνα συνοδευόμενη από τον ισχυρισμό πως απεικονίζει κτήριο στην Κίνα όπου κρεμούν τα πτώματα σκύλων τα οποία πωλούνται για το κρέας τους. Ο εν λόγω ισχυρισμός είναι ψευδής.

Ισχυρισμός:

Σε εικόνα που κυκλοφορεί στο Facebook απεικονίζεται πολυκατοικία στην Κίνα όπου βρίσκονται κρεμασμένα πτώματα σκύλων τα οποία πωλούνται για το κρέας τους.

Συμπέρασμα:

Τα κρέατα που φαίνονται στην εικόνα είναι κομμάτια χοιρινού όχι πτώματα σκύλων.



Η εικόνα δημοσιεύτηκε στις 20 Γενάρη του 2014 στην κινέζικη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo, με τους χρήστες να αναφέρονται στο εικονιζόμενο κρέας ως μπέικον. Ένας ρεπόρτερ από την εφημερίδα Chutian Metropolitan Daily επισκέφτηκε το κτήριο την επόμενη μέρα και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για χοιρινό μπέικον που ανήκε σε εστιατόριο του κτηρίου.

Επομένως, ο ισχυρισμός ότι «στην εικόνα βλέπουμε πτώματα σκύλων» είναι ψευδής και καταρρίπτεται.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.