Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο εικονιζόμενος ΔΕΝ έχει παντρευτεί 3 παιδιάHOAXES

Ο εικονιζόμενος ΔΕΝ έχει παντρευτεί 3 παιδιά

23 Μαΐ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Πρόσφατα έγινε viral η εξής δημοσίευση, κατά την οποία ο άντρας της εικόνας έχει παντρευτεί τα 3 κοριτσάκια της δεύτερης φωτογραφίας.



Η φωτογραφία των παιδιών τραβήχτηκε όντως σε έναν μαζικό γάμο στις 30 Ιουλίου του 2009. Μια σφαιρικότερη φωτογραφία από την εκδήλωση είναι η εξής:

Mass Muslim Marriage False Info 3

Ωστόσο, όπως ανακάλυψαν τα Snopes και Hoax-Slayer.net, τα παιδιά δεν αποτελούσαν τις νύφες αλλά τις παρανυφάδες της τελετής, δηλαδή συμμετείχαν ως συγγενείς του ζευγαριού που παντρευόταν.

Το υπόβαθρο της εκδήλωσης σημειώνει τότε άρθρο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), το οποίο παραθέτουμε μεταφρασμένο:

Σχεδόν 1000 Παλαιστίνιοι γιόρτασαν το γάμο τους το βράδυ της Πέμπτης σε μια τελετή που οργανώθηκε από την Χαμάς δυτικά της Λωρίδας της Γάζας.

Αξιωματούχοι της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου του Mahmud Zahar, ενός από τους κορυφαίους ηγέτες της ομάδας, ήταν παρόντες ώστε να συγχαρούν τους 450 γαμπρούς που έλαβαν μέρος στην προσεκτικά εκτελεσμένη εκδήλωση.

«Λέμε στον κόσμο και στην Αμερική ότι δεν μπορούν να μας αρνηθούν τη χαρά και ευτυχία», είπε ο Zahar στους άντρες, όλοι εκ των οποίων ήταν ντυμένοι σε πανομοιότυπα μαύρα κουστούμια, ζητωκραυγάζοντας από τη κοντινή προσφυγική κατασκήνωση Jabalia.

Το γεγονός ότι στις φωτογραφίες της εκδήλωσης δεν είναι ορατές οι νύφες προκάλεσε προβληματισμό, ωστόσο, φαίνεται να πρόκειται για τοπικό έθιμο.

Το watoday.com.au σημειώνει:

Οι 450 νύφες δεν μοιράστηκαν καθόλου την αίγλη, καθώς έλαβαν θέσεις μεταξύ του κοινού των περίπου 1000 επισκεπτών: τα περισσότερα ζευγάρια είχε ήδη λάβει μέρος σε θρησκευτικές τελετές αλλού, με περισσότερους γάμους να προετοιμάζονται για τις αμέσως επόμενες μέρες.

Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού SkyNews ανέφερε ότι οι νύφες είναι αλλού, ενώ ο δημοσιογράφος του Tim Marshall που παρευρισκόταν στην τελετή και την παρουσίαζε, μεταξύ άλλων έγραψε ότι τα κορίτσια ήταν ηλικίας από 3 μέχρι 8 ετών, και συμμετείχαν ως ανιψιές και ξαδέρφια των γαμπρών.

Όσον αφορά τον άντρα που απεικονίζεται στην επίμαχη δημοσίευση, δεν είχε καμιά σχέση με την τελετή. Ονομάζεται Fazliddin Kurbanov και είναι καταδικασμένος για τρομοκρατία και απόπειρες δολοφονίας στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με καταθέσεις στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, έφτασε στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2009, λίγο μετά την τελετή που προαναφέραμε, με τη γυναίκα και το παιδί του. Δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε γάμο του με ανήλικες κοπέλες.

Συμπερασματικά, ο ισχυρισμός ότι ο άντρας που απεικονίζεται παντρεύτηκε τα 3 παιδιά της εικόνας είναι ψευδής και καταρρίπτεται.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.