Ποιοι είμαστε
Αρχική Προφήτευσε ο Άγιος Παΐσιος τον ηγέτη που θα λυτρώσει την Ελλάδα;HOAXES

Προφήτευσε ο Άγιος Παΐσιος τον ηγέτη που θα λυτρώσει την Ελλάδα;

29 Μαΐ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Είναι αλήθεια πως ο Άγιος Παΐσιος προφήτευσε και είπε: “O ηγέτης που θα λυτρώσει τους Έλληνες και την χώρα υπάρχει, είναι ευλογημένος από τον Θεό, καθαρός στη ψυχή χριστιανός ορθόδοξος και δεν είναι πολιτικός”;

Το είδαμε πρόσφατα στο dogma.gr, pronews.gr, pentapostagma.gr, newsbomb.gr κτλ, και παλιότερα στο , tromaktiko.gr, briefingnews.gr, newsbomb.gr , vimaorthodoxias.gr κτλ.

Είναι αλήθεια;

Οι “προφητεία” που υποστηρίζει πως ο “ηγέτης που θα σώσει την Ελλάδα δεν θα είναι πολιτικός” κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τις αρχές του 2013.

Πιο συγκεκριμένα, η αρχική πηγή της “προφητείας” είναι ανάρτηση στο ιστολόγιο “Ώρα Δράσης” με ημερομηνία 4/3/2013. Ο συντάκτης της ανάρτησης δηλώνει πως λέγεται Κων/νος Αρχοντής και καταγράφει αυτά που του εξιστόρησε (για την ακρίβεια “προέβλεψε”) στις 3/3/2013 ο Γέροντας Παΐσιος Κρητικός ο Αγιορείτης και όχι ο Άγιος Παΐσιος.

Ακόμη όμως και αν δεχτούμε πως η “προφητεία” είναι αληθινή, ακόμη και αν διατυπώθηκε από άλλο πρόσωπο, θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με σκεπτικισμό.

Ο Γέροντας Παΐσιος ο Κρητικός, φαίνεται πως έχει διατυπώσει και άλλες προφητείες, όπως τη πρόβλεψη πως το Άγιο Όρος θα βουλιάξει από σεισμό (κυκλοφορεί τουλάχιστον από το 2014), ενώ έχει επιτελέσει και τουλάχιστον ένα “ψευτοθαύμα”. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε τον Γέροντα να παρουσιάζει το “θαύμα” του Τίμιου Ξύλου που βυθίζεται στο νερό.

Το φαινόμενο της αρχικής επίπλευσης του ξύλο και της εν συνεχεία βύθισής του, μπορεί να εξηγηθεί μέσω απλών γνώσεων φυσικής και χημείας. Σχετικό αναλυτικό άρθρο μας εδώ. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε έναν συνδετήρα να επιπλέει και κατόπιν να βυθίζεται στο νερό.

Συνοψίζοντας, από τα ανωτέρω προκύπτει πως η “προφητεία” πως “αυτός που θα σώσει την Ελλάδα δεν θα είναι πολιτικός” δεν διατυπώθηκε από τον Άγιο Παϊσιο, αλλά είναι προϊόν “φαντασίας” αγιορείτη μοναχού.

Fact-check for the sake of Democracy