Το όσμιο είναι το ακριβότερο μέταλλο και «πολεμούν» την Ελλάδα για να το αποκτήσουν;

Εδώ και πολλά χρόνια διακινείται ο ισχυρισμός ότι το όσμιο είναι το πολυτιμότερο μέταλλο στον πλανήτη, και πως κάποιοι «πολεμούν» κρυφά την Ελλάδα για να το αποκτήσουν.

Πρόσφατα στο kyklwpas.blogspot.com και παλιότερα στο makeleio.gr, www.newsnowgr, taxalia.blogspot.com, apocalypsejohn.com, thesecretrealtruth.blogspot.com και πολλά ακόμη διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Ας δούμε πρώτα πως ξεκίνησε η ιστορία με το όσμιο στην Ελλάδα.

Το 2009 εμφανίζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό διαδίκτυο ο ισχυρισμός περί ύπαρξης οσμίου στη χώρα μας και ειδικότερα στα Ίμια. Ο άνθρωπος που φαίνεται πως διατύπωσε πρώτος αυτή τη θεωρία, ήταν πιθανότατα ο στρατηγός (εα) Γεώργιος Αϋφαντής, μέσα από σχετικά του συγγράμματα. Ο κ. Αϋφαντής αρθρογραφεί τακτικά για επικείμενες καταστροφές που θα υποστεί ο Ελληνισμός, και συχνά διαδίδει θεωρίες συνωμοσίας όπως αυτή που υποστηρίζει πως ο Ντέιβιντ Ρότσιλντ θα είναι ο νέος παγκόσμιος ηγέτης. Επομένως η αξιοπιστία των ισχυρισμών του, σε συνδυασμό με τη μη προσκόμιση οποιασδήποτε απόδειξης, την καθιστούν εντελώς αναξιόπιστη.

Το 2010, εμφανίζεται άρθρο στην ιστοσελίδα geodifhs.com, όπου διατυπώνεται ο ισχυρισμός πως μπορεί να υπάρχει όσμιο στα Ίμια.

«Στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ της Κω και των Ιμίων υπάρχουν ποικίλα σπάνια ορυκτά. Μεταξύ αυτών πιθανόν να υπάρχει και ένα ορυκτό που ονομάζεται «όσμιο» και ανήκει στην ομάδα του λευκόχρυσου

Όπως βλέπουμε το άρθρο κάνει λόγο για πιθανότητα, όμως αυτό δεν εμπόδισε διάφορα μπλογκς και ιστοσελίδες (ακόμη και κάποιες που θεωρούνται πιο «mainstream») να κάνουν λόγο για «Όσμιο στα Ίμια«. Ωστόσο δεν υπάρχουν γεωλογικές μελέτες στη διεθνή βιβλιογραφία για κοιτάσματα οσμίου στα Ίμια.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν το 2009 δεν υπάρχουν αναφορές για «πανάκριβο» όσμιο στο ελληνικό διαδίκτυο, ούτε ισχυρισμοί πως κάποιοι την «πολεμούν κρυφά για να το κλέψουν.» Μετά το 2009/2010, οι αναφορές είναι εκατοντάδες.

Η αξία του οσμίου

Σύμφωνα με τη λίστα των 10 πολυτιμότερων μετάλλων της ιστοσελίδας 911metallurgist.com, το όσμιο βρίσκεται στην έκτη θέση, πίσω από το ρόδιο, την πλατίνα, το χρυσό, το ρουθήνιο, και το ιρίδιο. Πρόκειται για ένα σπάνιο μέταλλο με τα σημαντικότερα κοιτάσματα να βρίσκονται στη Νότια Αφρική, τη Ρωσία και τον Καναδά. Η αξία του είναι «μόλις» $400 ανά ουγγιά (31,1 γραμμάρια). Το περισσότερο όσμιο παράγεται ως παραπροϊόν του ηλεκτροχημικού εξευγενισμού του νικελίου.

https://archive.fo/8RUY7

Με βάση τα ανωτέρω, οι ισχυρισμοί πως το όσμιο είναι το ακριβότερο μέταλλο και κάποιοι «πολεμούν την Ελλάδα» για να το αποκτήσουν, καταρρίπτονται.