Στρατιωτική άσκηση και όχι προετοιμασία για πόλεμο η μετακίνηση τεθωρακισμένων προς νησιά του Αιγαίου

0

Τρομολαγνικό δημοσίευμα παρουσιάζει την μεταφορά Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού Μ113, ώστε να λάβουν μέρος στην προγραμματισμένη διακλαδική άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019», ως κινήσεις που γίνονται για να ενισχυθούν οι δυνάμεις στα νησιά μας, λόγω επικείμενης σύρραξης με την Τουρκία.

Το είδαμε στα pronews.gr, makeleio.gr, vimapress.gr, europost.gr, piraeuspress.gr, e-today.gr, youstyle.gr, clickmag.gr, alithia.gr, ethnikosmaxitis.gr, eklogesdytika.gr, pellanews.gr, melissocosmos.com, skaiaegean.gr, epixirimatias.gr, alerttv.com.gr, monomaxoi.com, attikanea.blogspot.com, kranosgr.blogspot.com, no2idcardgr.blogspot.com, thesecretrealtruth.blogspot.com

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι:

Όπως αναφέραμε στην αρχή, οι φωτογραφίες, που μας τις παρουσιάζουν ως «ντοκουμέντο», είναι από την μεταφορά Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) Μ113 για να λάβουν μέρος στην προγραμματισμένη διακλαδική άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019», που ολοκληρώθηκε στις 14/6/2019. Στην άσκηση έλαβαν μέρος σύμφωνα με την ΕΡΤ τουλάχιστον 58 πλοία, πολλά αεροσκάφη και μονάδες του Στρατού. 

Όπως αναφέρει το περιοδικό «ΠΤΗΣΗ», η άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ» αποτελεί την ετήσια άσκηση μεγάλης κλίμακας του Πολεμικού Ναυτικού, στην οποία συμμετέχουν προσωπικό και μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ για την άσκηση «Καταιγίδα 2019»

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποίησαν έχουν κλαπεί από παλιότερο άρθρο του press-gr.com με ημερομηνία (11/6/2019) που δεν κάνει λόγο και ούτε αφήνει υπόνοιες για επικείμενη σύρραξη. Μάλιστα, όπως μπορούμε να δούμε παρακάτω, έχουν επέμβει στις φωτογραφίες για να μην είναι είναι εμφανής η προέλευσή τους, και πρόσθεσαν το δικό τους logo για να παρουσιαστούν ως αποκλειστικές.

Στην παραπάνω εικόνα χρησιμοποίησαν τμήμα από άλλο σημείο της για να διαγράψουν το logo «Press-gr». Είναι ολοφάνερη η επανάληψη τμήματος των δέντρων.

Στην παρακάτω εικόνα έχουν διαγράψει το αυτοκίνητο αριστερά για να καταφέρουν να αφαιρέσουν το logo «Press-gr» και να τοποθετήσουν το δικό τους.


Ενημέρωση: 16/6/2019
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ανακοίνωση, διέψευσε τα δημοσιεύματα και ανέφερε ότι: «Γνωρίζεται ότι πρόσφατα δημοσιεύματα ιστοσελίδων, σύμφωνα με τα οποία ελληνικά στρατεύματα μεταφέρθηκαν εκτάκτως σε νήσους του Ανατολικού Αιγαίου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η επιχειρησιακή διάταξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι η συνήθης. Οι όποιες μετακινήσεις έγιναν, εκτελέστηκαν στο πλαίσιο της άσκησης ‘’ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019’’ η οποία περατώθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019.»


Το δημοσίευμα του pronews.gr δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα ακόμη τρομολαγνικό άρθρο που πατάει στην ανησυχία των αναγνωστών με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας. Οι κινήσεις των τεθωρακισμένων οχημάτων δεν έχουν καμιά σχέση με «επερχόμενη θύελλα από την ανατολή» και «πόλεμο με την τουρκική πολεμική μηχανή» που αναφέρει το δημοσίευμα, αλλά ήταν προγραμματισμένη μετακίνηση στα πλαίσια στρατιωτικής άσκησης.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε