Ποιοι είμαστε
Αρχική ΔΕΝ είναι Εβραίοι οι πολιτικοί που κυβέρνησαν την Ελλάδα μετά την μεταπολίτευσηHOAXES

ΔΕΝ είναι Εβραίοι οι πολιτικοί που κυβέρνησαν την Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση

15 Ιου
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Εκατοντάδες δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο, αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, ακόμη και πρωτοσέλιδο εφημερίδας, υποστηρίζουν πως όλοι οι Έλληνες πολιτικοί που κυβέρνησαν την Ελλάδα μετά την αντιπολίτευση είναι εβραϊκής καταγωγής. Αυτός ο εξαιρετικά διαδεδομένος αντισημιτικός μύθος, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πρόσφατα στο newsthessaloniki.gr, mknews.eu, greeknewsondemand.com ellaniapili.blogspot.com κτλ και παλιότερα στο makeleio.gr,  thesecretrealtruth.blogspot.com,  cretanpatriot.wordpress.com κτλ διαβάζουμε:

Δείτε τη συνέχεια εδώ.

Ο ισχυρισμός έχει εμφανιστεί σχεδόν ίδιος και στη εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα”

Συχνά αυτοί οι ισχυρισμοί γίνονται viral στο Facebook.

Είναι αλήθεια;

Θα παρουσιάσουμε τις πραγματικές καταγωγές μερικών από τους ανωτέρω πολιτικούς, αφενός για να δείξουμε κατά πόσο υπάρχει βάση στα γραφόμενα και αφετέρου, να διαλύσουμε ένα μύθο που κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια, ενοχοποιώντας αδίκως, μια συγκεκριμένη εθνολογική ομάδα. Για αυτούς τους λόγους, θα εξετάσουμε τα πιο »βαριά» ονόματα που εμπλέκονται στην υποτιθέμενη σιωνιστική »συνωμοσία». (Προφανώς, το να υπάρχει Έλληνας πολιτικός, ισραηλινής καταγωγής, δεν είναι ούτε μεμπτό, ούτε κατακριτέο).

Γεώργιος Παπανδρέου

Ο Γεώργιος Παπανδρέου γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1888 στο Καλέντζι Αχαΐας. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και πολιτικές επιστήμες στο Βερολίνο. Ο πατέρας του, Ανδρέας, ήταν πρωτοπρεσβύτερος. Παντρεύτηκε τη Σοφία Μινέικο (κόρη του Σιγισμούνδου Μινέικο, Πολωνού αριστοκράτη, και της Περσεφόνης Μανάρη) με την οποία απέκτησε τον Ανδρέα Παπανδρέου. Σύμφωνα με τον συγγραφέα Νίκο Σαραντάκο, η οικογένεια Μινέικο κατηγορήθηκε πως είχε εβραϊκή καταγωγή από ακραίους εθνικιστικούς κύκλους. Ο Ζίγκμουντ Μινέικο γεννήθηκε το 1840, στο Μπαλβανίσκι, που σήμερα βρίσκεται στη Λευκορωσία. Σπούδασε μηχανικός στην αυτοκρατορική σχολή της Πετρούπολης. Βρέθηκε στο Παρίσι όπου φοίτησε στη σχολή πολέμου του επιτελείου, απ’ όπου βγήκε λοχαγός του γαλλικού στρατού, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος των Πολωνών αξιωματικών. Πολέμησε στον γαλλογερμανικό πόλεμο του 1870 αλλά όταν, μετά την ειρήνη, πήρε μετάθεση για το Μαρόκο παραιτήθηκε· πήγε στην Κωνσταντινούπολη και μετά στα Γιάννενα, αρχιμηχανικός Ηπείρου και Θεσσαλίας, που ακόμα ανήκαν στην οθωμανική αυτοκρατορία. Στα Γιάννενα ο Μινέικο παντρεύτηκε την Περσεφόνη Μανάρη, κόρη του γυμνασιάρχη της Ζωσιμαίας σχολής Σπυρίδωνα Μανάρη. Το 1910 του απονεμήθηκε τιμής ένεκεν ο τίτλος του Έλληνα πολίτη, σύμφωνα με μία πηγή, ενώ άλλη πηγή λέει ότι αυτό έγινε το 1913, ως ανταμοιβή για τη συμβολή του στην άλωση των Ιωαννίνων, διότι λέγεται ότι πήγε στο μέτωπο και εφοδίασε το ελληνικό επιτελείο με σχέδια των οχυρώσεων. Πέθανε τα Χριστούγεννα του 1925 και η κηδεία του έγινε στη Μητρόπολη, που δεν συνηθίζεται για Εβραίους. Δεν υπάρχει καμία ιστορική πηγή να επιβεβαιώνει πως ο Γεώργιος Παπανδρέου έχει εβραϊκή καταγωγή.

Ελευθέριος Βενιζέλος

Γεννήθηκε στο χωριό Μουρνιές, κοντά στην πόλη των Χανίων, στις 23 Αυγούστου 1864 και ήταν το πέμπτο παιδί του Κυριάκου Βενιζέλου, εμπόρου, και της Στυλιανής Πλουμιδάκη, η οποία καταγόταν από το χωριό Θέρισο.Η καταγωγή των προγόνων του ήταν από τη Μάνη. Κατά τις οθωμανικές επιδρομές του 1770, ο πρόγονός του Βενιζέλος Κρεβατάς, διέφυγε στη Κρήτη και οι απόγονοί του κράτησαν το μικρό του όνομα, ως επίθετο. Ο πατέρας του εξορίστηκε για 19 χρόνια στη Σύρο από τις τουρκικές αρχές, λόγω της επαναστατικής του δράσης. Δεν υπάρχει καμία πηγή που να βεβαιώνει πως είχε εβραϊκή καταγωγή. Το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειάς τους είναι πλήρως εξακριβωμένο και μπορείτε να το δείτε εδώ.

Ανδρέας Γεώργιος Παπανδρέου και Γιώργος Παπανδρέου

Ομοίως, δεν υπάρχουν πηγές που να ισχυρίζονται πως έχουν εβραϊκή καταγωγή. Ο πρώτος όπως προαναφέραμε ήταν γιος του Γεωργίου με τη Σοφία Μινέικο και ο δεύτερος, γιος του Ανδρέα με την Αμερικανίδα Μάργκαρετ Τσαντ.

Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής

Γεννήθηκε στην τουρκοκρατούμενη ακόμα Πρώτη Σερρών το 1907. Ήταν πρωτότοκος γιος δημοδιδασκάλου, του Γεώργιου Καραμανλή και της Φωτεινής Καραμανλής (το γένος Δαλόγλου).  Ο πατέρας του πολέμησε στο Μακεδονικό Αγώνα και είχε διωχθεί για την εθνική δράση του, τόσο από τις τουρκικές, όσο και μεταγενέστερα από τις βουλγαρικές αρχές κατοχής. Όσον αφορά τον Κώστα Καραμανλή,  γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1956 στην Αθήνα και είναι γιος του Αλέξανδρου Καραμανλή, αδελφού του  Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή. Κανείς εκ των δύο, δεν έχει εβραϊκή καταγωγή. Έχει υποστηριχθεί πως έλκουν την καταγωγή τους από τους Καραμανλήδες της Τουρκίας, οι οποίοι ήταν τουρκόφωνοι χριστιανοί ορθόδοξοι που κατοικούσαν στη Μικρά Ασία και συγκεκριμένα στην Καραμανία της Καππαδοκίας. Το όνομα Καραμανλή προσδιορίζει τον άνθρωπο ή την οικογένεια που κατάγεται από την Καραμάνια. Ωστόσο δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη που να στηρίζει αυτό τον ισχυρισμό, ή τον ισχυρισμό πως έχουν εβραϊκή καταγωγή.

Αντώνης Σαμαράς

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαΐου 1951. Πατέρας του ήταν ο καρδιολόγος Κων/νος Σαμαράς. Αν και είναι γνωστό ότι κατάγεται από την Πύλο, οι ρίζες της οικογένειάς του κρατάνε από την Αρκαδία, και συγκεκριμένα από την ιστορική Στεμνίτσα. Η καταγωγή του από την πλευρά της μητέρας του Ελένης Ζάννα είναι γνωστή, όπως γνωστή είναι και η γενεαλογική του σχέση με την Πηνελόπη Δέλτα. Από την πλευρά του πατέρα του είναι ανιψιός του παλιού βουλευτή Μεσσηνίας της ΕΡΕ Γεωργίου Σαμαρά.

Κώστας Σημίτης

Ο Κωνσταντίνος Σημίτης είναι Έλληνας καθηγητής πανεπιστημίου και πολιτικός, πολλές φορές υπουργός και πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 1996 ως το 2004. Πατέρας του ήταν ο Γεώργιος Σημίτης, δικηγόρος, καθηγητής της Α.Σ.Ο.Ε.Ε., επί σειρά ετών πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, αντιπρόσωπος του Πειραιά στην Εθνοσυνέλευση στους Κορυσχάδες και γενικός διοικητής Ρούμελης στην κυβέρνηση της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (1944). Μητέρα του Κώστα Σημίτη ήταν η Φανή Χριστοπούλου, με καταγωγή από το Πύργο Ηλείας. Παππούς του από τη πλευρά του πατέρα του ήταν ο Σπυρίδων Σημίτης και από τη πλευρά της μητέρας του, ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος.

Ο συσχετισμός του επιθέτου του πρώην πρωθυπουργού (Σημίτης) με τους λαούς που φέρουν το ίδιο όνομα (Σημίτες – Ομάδες λαών, που κατοικούν στην Αραβική χερσόνησο και που φέρνουν φανερά τα χαρακτηριστικά της μεσογειακής φυλής, στους οποίους ανήκουν οι Ασσυροβαβυλώνιοι, οι Φοίνικες, οι βόρειοι Εβραίοι και οι νότιοι Άραβες), είναι τυχαίος και δεν αντιπροσωπεύει τη πραγματική καταγωγή του Κ. Σημίτη. Οι σημερινοί Άραβες αλλά και οι Εβραίοι ανήκουν σε αυτή την οικογένεια.

Σημίτες: Πιστευόταν αρχικά πως πρόκειται για ένα λαό που κατάγεται από τον Σημ, γιο του Νώε. Αργότερα ο όρος περιέλαβε και τους ακόλουθους λαούς: Άραβες, Ακάδιους της αρχαίας Βαβυλωνίας, Ασσύριους, Χαναναίους (συμπεριλαμβανομένων των Αμοριτών, των Μοαβιτών, των Εδωμίτων, των Αμμωνίτων και των Φοινίκων), διάφορες φυλές Αραμαίων (συμπεριλαμβανομένων των Εβραίων), και ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού της Αιθιοπίας. Αυτοί οι λαοί ομαδοποιούνται κάτω από τον όρο Σημίτης, κυρίως επειδή οι γλώσσες τους συσχετίζονται, προερχόμενες πιθανώς από μια κοινή γλώσσα, τη σημιτική. Η Μεσοποταμία, η δυτική ακτή της Μεσογείου, η Αραβική Χερσόνησος και το Κέρας της Αφρικής έχουν προταθεί ως πιθανές τοποθεσίες για την προϊστορική προέλευση των σημιτικών λαών, αλλά καμία τοποθεσία δεν έχει καθοριστεί οριστικά.

Κάρολος Παπούλιας

Ο Κάρολος Παπούλιας γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1929 στα Γιάννινα και ήταν γιος του υποστράτηγου Γρηγόρη Παπούλια με καταγωγή από Κορινθία, που πέθανε το 1936 από τις κακουχίες της Μικρασιατικής εκστρατείας. Το όνομά του Κάρολος το οφείλει στον αυστριακό σοσιαλιστή Καρλ Κάουτσκι. Ο νονός του, στρατηγός Βλάχος, επιστήθιος φίλος του πατέρα του, ήταν οπαδός του Κάουτσκι και αποφάσισε να δώσει το μικρό όνομά του στον βαφτισιμιό του. Mητέρα του ήταν η Ηπειρώτισσα Βασιλική Παπούλια

Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1957. Δεν έχει καμία συγγένεια με τον Ελευθέριο Βενιζέλο.  Η πατρική του καταγωγή είναι από το Αλιβέρι Ευβοίας. Η ιστορία του επιθέτου “Τούρκογλου» φαίνεται να προέρχεται από βορειομακεδονικά και τουρκικά δημοσιεύματα που επικαλούνται τηλεγράφημα της Αμερικανικής Πρεσβείας με ημερομηνία 7 Οκτωβρίου 2009 και αναγνωριστικό 09ATHENS1535_a. Το τηλεγράφημα αναφέρει χαρακτηριστικά: »A university professor of constitutional law born in 1957, Mr. Venizelos (nee Turkoglu) collided with Mr. Papandreou over the party leadership in 2007». Ωστόσο, ο ίδιος έχει διαψεύσει αυτές τις φήμες, αποδίδοντάς σε εσωκομματικές σκοπιμότητες, τονίζοντας πως ο παππούς του και ο προπάππος του ήταν ιερείς. Η λέξη “nee” (ακριβής απόδοση εν προκειμένω “το γένος”), είναι γαλλικής προελεύσεως (née) και πιθανότατα υποδηλώνει το επίθετο που προέρχεται από τη πλευρά της μητέρας. Δεν υπάρχει καμία άλλη πηγή που να επιβεβαιώνει αυτό τον ισχυρισμό, πόσο μάλλον πως ο Ε. Βενιζέλος έχει εβραϊκή καταγωγή.

Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1926 και ήταν γιος του Δημήτριου Στεφανόπουλου, δικηγόρου και πολιτικού και της Βρισηίδας Φιλοπούλου, κόρης του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Φιλόπουλου. Από την πλευρά της μητέρας του κατάγονταν από την παλαιά πατρινή οικογένεια Πράτσικα και ήταν ανιψιός του Χρήστου και της Κούλας Πράτσικα, καθώς και του Διονυσίου Τσερώνη, δημάρχου Πατρέων. Στα νεανικά του χρόνια ήταν αθλητής της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης, αρχικά στον ανεξάρτητο σύλλογο Κολυμβητικό Όμιλο Γλυφάδας και από το 1949 στον Αχιλλέα Πατρών.

Μιλτιάδης Έβερτ

Ήταν γιος του βαυαρικής καταγωγής ταγματάρχη της Βασιλικής Χωροφυλακής Μιλτιάδη Έβερτ. Το συγκεκριμένο επίθετο έχει προέλευση από το παλαιό αγγλικό όνομα «Eoforheard» του προ του 7ου αιώνα, και το εξίσου παλιό γερμανικό όνομα «Eberhard», που αποτελούνται από τα στοιχεία «eber», που μεταφράζεται ως «αγριόχοιρος» και «σκληρός» που σημαίνει γενναίος ή ισχυρός.

Επίλογος

Με βάση τα ανωτέρω, δεν θα ήταν γόνιμο να εξετάσουμε τα ονόματα όλων των Ελλήνων πολιτικών ένα προς ένα διότι είναι εμφανής η »αξιοπιστία» και η σκοπιμότητα αυτών των άρθρων. Προκύπτει πως οι ισχυρισμοί περί εβραϊκής καταγωγής των Ελλήνων πολιτικών στερούνται αξιόπιστων πηγών και μοναδικός σκοπός τους είναι η πρόκληση αντισημιτικών αισθημάτων στους αναγνώστες.

15 Ιουλίου 2019 – Στο άρθρο προστέθηκαν πληροφορίες για τους σημιτικούς λαούς.

Πηγές

britannica.com/biography/Georgios-Papandreou
ahistoryofgreece.com/biography/papandreou.htm
https://sarantakos.wordpress.com/2011/04/14/mineyko/
greeksurnames.blogspot.com/2012/01/blog-post_21.html
britannica.com/biography/Eleutherios-Venizelos
firstworldwar.com/bio/venizelos.htm
sansimera.gr/biographies/939
familysearch.org/ark:/61903/1:1:VCXD-KMN
britannica.com/biography/George-Papandreou
biography.yourdictionary.com/constantine-karamanlis
britannica.com/biography/Konstantinos-Karamanlis
fletcher.tufts.edu/KaramanlisChair/Constantine-Karamanlis
sansimera.gr/biographies/242
historyextra.com/article/international-history/life-week-constantine-karamanlis
britannica.com/biography/Antonis-Samaras
sansimera.gr/biographies/487
greek-lastnames.blogspot.gr/2012/12/blog-post_24.html
britannica.com/biography/Konstantinos-Simitis
nato.int/cv/hsg/gr/simitis.htm
encyclopedia.com/social-sciences-and-law/anthropology-and-archaeology/people/semites
britannica.com/topic/Semite
laskaridisfoundation.org
jcpa.org/article/anti-semitism-in-greece-embedded-in-society/
famousbirthdays.com/people/karolos-papoulias.html
presidency.gr/karolos-papoulias/
web.archive.org/web/20111215024252/http://www.presidency.gr/?p=499
sansimera.gr/biographies/232
famousbirthdays.com/people/evangelos-venizelos.html
kurir.mk/en/?p=13484
aksam.com.tr/dunya/venizelos-turkogluymus-c2/haber-262506
wikileaks.org/plusd/cables/09ATHENS1535_a.html
newsbomb.gr/politikh/story/373459/i-akri-toy-nimatos
wiktionary.org/wiki/n%C3%A9e
ekathimerini.com/213909/article/ekathimerini/news/a-popular-moderate-politician
el.wikipedia.org/wiki/Κωνσταντίνος_Στεφανόπουλος
surnamedb.com/Surname/Evert

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.