Ποιοι είμαστε
Αρχική Ζητάνε αιμοπετάλια για παιδάκι που δεν είναι πια στη ζωήLIKE FARMING

Ζητάνε αιμοπετάλια για παιδάκι που δεν είναι πια στη ζωή

24 Ιου
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Δημοσίευση ζητάει κοινοποιήσεις για 6χρονο κοριτσάκι που έχει ανάγκη αιμοπεταλίων ομάδας Β+. Όμως η ανακοίνωση αναπαράγεται για λόγους like farming, όπως θα δούμε παρακάτω.

Το είδαμε στο mimoupeisgr, lefkadaonline.gr, και σε διαφορες ομάδες του facebook, με συνολικά 53.000 κοινοποιήσεις.

Η αρχική έκκληση για το κοριτσάκι από το χωριό Στέρνα της Ορεστιάδας που είχε ανάγκη αιμοπεταλίων ομάδας Β+, δημοσιεύθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2019, στο Ράδιο Έβρος 97,1.

Όμως τις τελευταίες μέρες η έκκληση αναδημοσιεύεται στο facebook με χιλιάδες κοινοποιήσεις από σελίδα που εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο για λόγους like farming.

Επικοινωνήσαμε με το Ράδιο Έβρος 97,1, που δημοσίευσε την αρχική ανακοίνωση και μας πληροφόρησαν ότι δυστυχώς το παιδί πέθανε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση.

Όλες οι δημοσιεύσεις του τελευταίου μήνα γίνονται για λόγους like farming. Αναπαράγουν μια παλιά έκκληση για αιμοπετάλια για ένα παιδί που δεν είναι πια στη ζωή.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.