Ποιοι είμαστε
Αρχική Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο και άλλα προβλήματα υγείας με αλκαλικό νερό;ΥΓΕΙΑ

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο και άλλα προβλήματα υγείας με αλκαλικό νερό;

29 Ιου
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Είναι αλήθεια πως αν καταναλώνουμε αλκαλικό νερό μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τοξικότητα που συσσωρεύεται στο σώμα και να αντμετωπίσουμε ή να προλάβουμε ασθένειες όπως ο καρκίνος;

Στο pronews.gr πρόσφατα και στο true.gr, diaforetiko.gr, diadrastika.com, sahiel.gr κτλ παλιότερα διαβάζουμε:

Τι ισχύει

Αναμφισβήτητα, το νερό είναι υψίστης σημασίας για την υγεία μας. Κάποιοι όμως υποστηρίζουν πως το αλκαλικό νερό, δηλαδή το νερό που είναι λιγότερο όξινο από αυτό της βρύσης, μπορεί να να προλάβει ή να αντιμετωπίσει το καρκίνο. Ο ισχυρισμός είναι ανυπόστατος και δυνητικά επικίνδυνος.

Το αλκαλικό νερό, είναι ένα ακόμη κλασικό παράδειγμα εφεύρεσης ενός φανταστικού (ανύπαρκτου) προβλήματος (οξείδωση οργανισμού) και παροχής «λύσης» μέσω του αλκαλικού νερού. Το νερό της βρύσης έχει ουδέτερο PH που ισούται με 7. Το ανθρώπινο σώμα έχει την ιδιότητα να ρυθμίζει τα επίπεδα οξύτητας από μόνο του και το κάνει πολύ αποτελεσματικά. Εάν για κάποιο λόγο η ισορροπία αυτή διαταραχθεί, θα πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια της και όχι να σπεύσουμε να καταναλώσουμε “αλκαλικό νερό”.

Το PH του ανθρώπινου σώματος, ρυθμίζεται από μηχανισμούς που πετυχαίνουν τη λεγόμενη οξεοβασική ισορροπία (ή ομοιόσταση) και δε μπορεί να επηρεαστεί από αλκαλικές δίαιτες και νερό.

Καμία αλλαγή στο νερό που πίνουμε, δεν έχει αντίκτυπο στο σώμα, παρά μόνο στα ούρα τα οποία συγκεντρώνονται αποκλειστικά στη κύστη και δεν έχουν επαφή με κάποιο άλλο όργανο ή το αίμα.

Σύμφωνα με τον David Seres, διευθυντή του τμήματος κλινικής διατροφολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Columbia “Η όλη ιδέα της αλκαλοποίησης είναι μια διατροφική μόδα που βασίζεται, όπως συχνά συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, σε μια πολύ λανθασμένη λογική … Ακόμα κι αν αποφασίσατε να ότι πρέπει να αλλάξετε την αλκαλικότητα του σώματός σας, το ελαφρώς τροποποιημένο νερό δεν θα ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να το κάνετε. Το πόσιμο αλκαλικό νερό δεν θα έχει καμία επίδραση στην εξουδετέρωση των οξέων στο σώμα, εκτός από τα ούρα. Θα έπρεπε πρακτικά να σταματήσετε να αναπνέετε πριν το pH σας αλλάξει ιδιαίτερα“.

Κάθε όργανο του ανθρωπίνου σώματος έχει το δικό του PH. Το ανθρώπινο σώμα έχει την ιδιότητα να ρυθμίζει τα επίπεδα οξύτητας από μόνο του και το κάνει πολύ αποτελεσματικά. Ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις, το αλκαλικό νερό να μην προκαλέσει επιπλέον προβλήματα.  Για παράδειγμα, έχει ειπωθεί ότι μπορεί να προκαλέσει μεταβολική αλκάλωση, μια πάθηση στην οποία το pΗ του οργανισμού είναι αυξημένο πέραν του φυσιολογικού εύρους. Τα κλινικά συμπτώματα της ΜΑ είναι περιορισμένα και σχετίζονται με την καταστολή του κεντρικού συστήματος, την αύξηση της νευρομυϊκής διέγερσης, τη συνοδό υποκαλιαιμία (καρδιακές αρρυθμίες) και υπασβεστιαιμία (τετανία) και την αύξηση της σύνδεσης του οξυγόνου με την αιμοσφαιρίνη (υποξαιμία).

Το ανθρώπινο αίμα είναι από τη φύση του ελαφρώς αλκαλικό. Αυτό ρυθμίζεται από τα νεφρά και παραμένει πάντα εντός συγκεκριμένων ορίων. Εάν θελήσουμε να το αλλάξουμε με τροφή ή νερό, τα επιπλέον οξέα ή αλκαλοειδή, απλά αποβάλλονται με τα ούρα. Η μεταβολή λοιπόν του PH θα φανεί μόνο στα ούρα και δεν θα έχει οποιαδήποτε άλλη επίδραση στο υπόλοιπο σώμα.

Όσον αφορά τον Dr. Otto Warburg, ναι μεν έλαβε Βραβείο Νόμπελ το 1931,  αλλά το κέρδισε για την ανακάλυψη της δομής και του μηχανισμού δράσης των αναπνευστικών ενζύμων (κυτοχρωμάτων). Διαπίστωσε ότι το συστατικό του αναπνευστικού ενζύμου στο οποίο οφείλεται η μεταφορά οξυγόνου κατά την τελική οξείδωση είναι ο σίδηρος. Η μελέτη της κυτταρικής αναπνοής έδωσε την πρώτη εξήγηση για τον χημικό μηχανισμό της δράσης των ενζύμων. Σε καμία περίπτωση δηλαδή, δεν αφορούσε κάποια ανακάλυψή του, ότι η αιτία του 95% όλων των καρκίνων είναι το όξινο περιβάλλον.

Με βάση τα ανωτέρω, προκύπτει πως το αλκαλικό νερό ΔΕΝ μπορεί να προλάβει ή να αντιμετωπίσει τον καρκίνο και ο δυνητικά επικίνδυνος ισχυρισμός, καταρρίπτεται.

Πηγές

Quackwatch
Sceptoid
scienceblog.cancerresearchuk.org
cancer.ca
mcgill.ca
vice.com

Fact-check for the sake of Democracy