Ποιοι είμαστε
Αρχική Κατέγραψαν οι πρώτοι αστροναύτες εξωγήινο στη Σελήνη;HOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Κατέγραψαν οι πρώτοι αστροναύτες εξωγήινο στη Σελήνη;

6 Αυγ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Είναι αλήθεια ως ο Νιλ Άρμστρονγκ και ο Μπαζ Όλντριν κατέγραψαν με την κάμερά τους εξωγήινο στη Σελήνη;

Πρόσφατα στο pronews.gr, stoxos.gr, alarm.rodos-island.gr, difernews.gr και παλιότερα στο crashonline.gr, makeleio.gr κτλ διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Το βίντεο προέρχεται από το κανάλι MeniThings στο Youtube που ανήκει στον Αριστομένη Τσίμπρα, που ζει στις ΗΠΑ και εργάζεται ως σκηνοθέτης, παραγωγός και ειδικός οπτικών εφέ. Κυκλοφόρησε το 2015, και όπως εξηγεί και ο ίδιος στην περιγραφή του, αποτελεί προϊόν φαντασίας.

Ο Τσίμπρας έχει εργαστεί ως Digital Artist σε πολλές παραγωγές επιστημονικής φαντασίας, όπως τα Star Trek Voyager και Deep Space 9.

Δεν είναι η πρώτη φορά που υλικό του συγκεκριμένου δημιουργού, χρησιμοποιείται για να συνοδεύσει συνωμοσιολογικούς ισχυρισμούς. Ένα άλλο βίντεό του που δήθεν έδειχνε “συνέντευξη ένα είδος εξελιγμένου ανθρώπου από το μακρινό μέλλον της Γης που προειδοποιούσε για τα δεινά που περίμεναν την ανθρωπότητα”, είχε παρουσιαστεί από ελληνικές ιστοσελίδες ως “συνέντευξη με εξωγήινο”. Τον σχετικό ισχυρισμό είχαμε καταρρίψει εδώ.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως ο Νιλ Άρμστρονγκ και ο Μπαζ Όλντριν κατέγραψαν με την κάμερά τους εξωγήινο στη Σελήνη, είναι ψευδής και καταρρίπτεται.

Fact-check for the sake of Democracy