Ποιοι είμαστε
Αρχική ΟΧΙ, ο χρυσός παραολυμπιονίκης Παύλος Μάμαλος ΔΕΝ πουλάει τα μετάλλιά του για να κάνει εγχείρησηFAKE NEWS

ΟΧΙ, ο χρυσός παραολυμπιονίκης Παύλος Μάμαλος ΔΕΝ πουλάει τα μετάλλιά του για να κάνει εγχείρηση

17 Σεπ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Κυκλοφορεί η είδηση πως ο Έλληνας παραολυμπιονίκης, Παύλος Μάμαλος, αναγκάζεται να θέσει προς πώληση τα μετάλλια που κατέκτησε σε τρεις συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύμφωνα με αυτή, ο κ. Μάμαλος ευελπιστεί να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για χειρουργική επέμβαση στην οποία πρέπει να υποβληθεί. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Που το είδαμε: newsbeast.gr, gazzetta.gr, newsit.gr, onsports.gr, filathlos.gr, sfina.gr, fosonline.gr, to10.gr, patris.gr, topontiki.gr, και σε πολλές άλλες ιστοσελίδες.

Τι ισχύει;
Όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα του Μανώλη Στεφανουδάκη, φίλου και παραολυμπιονίκη του κ. Μάμαλου στο Facebook στο οποίο αναφέρει :
«Έτσι είναι. Όταν φτάνεις στο αεροδρόμιο, όταν σε καλούνε στο προεδρικό μέγαρο, όταν σε καλούνε στη Βουλή και για τον κάθε επικεφαλής κόμματος είσαι ο ήρωας του… Και να βγάλω μια φωτογραφία δίπλα σου, και να ποστάρουμε στο κάθε site, για να πούμε ότι είμαι δίπλα σου και σε στηρίζουμε και όταν έρθει η δύσκολη στιγμή όπως τώρα του Παύλου δε σε γνωρίζει κανείς. Ελλάδα το μεγαλείο σου!».

Εντούτοις, λίγες ώρες αργότερα ο Έλληνας χρυσός παραολυμπιονίκης διάψευσε τον ισχυρισμό με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ξεκαθαρίζοντας πως είναι υγιής και ουδεμία πρόθεση έχει να πουλήσει τα μετάλλιά του.

Αν και το αρχικό δημοσίευμα πλέον δεν είναι αναρτημένο στο προφίλ του κ. Στεφανουδάκη, προσπαθήσαμε να καλέσουμε τον αριθμό που υπάρχει στη φωτογραφία για περισσότερες πληροφορίες για το θέμα χωρίς όμως ανταπόκριση.

Συνεπώς, ο ισχυρισμός πως ο χρυσός παραολυμπιονίκης Παύλος Μάμαλος πουλάει τα μετάλλιά του για την κάλυψη του κόστους εγχείρησης δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).