Ποιοι είμαστε
Αρχική Οι 52 τόνοι όπλων που ΔΕΝ πήγαιναν σε μουσουλμάνους μετανάστεςFAKE NEWS

Οι 52 τόνοι όπλων που ΔΕΝ πήγαιναν σε μουσουλμάνους μετανάστες

24 Σεπ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι «συνοριακοί φρουροί βρήκαν 52 τόνους όπλων και πυρομαχικών σε 14 κοντέινερς της Conex καμουφλαρισμένα σαν έπιπλα για μουσουλμάνους μετανάστες». Όμως ο ισχυρισμός είναι ψευδής.



Το είδαμε στα katohika.gr, aetos-apokalypsis.com, athinaikidimokratia.blogspot.com, kentripotideas.blogspot.com, στη Facebook σελίδα Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΡΕ και σε πολλά άλλα.

Αναλυτικά, τα δημοσιεύματα ισχυρίζονται τα εξής:

Εάν έχετε αμφιβολίες για την Μουσουλμανική μετανάστευση, το παρακάτω θα τις ξεκαθαρίσει!
Συνοριακοί Φρουροί βρήκαν 52 τόνους όπλων και πυρομαχικών σε 14 κοντέινερς της Conex καμουφλαρισμένα σαν «έπιπλα» για μουσουλμάνους μετανάστες.
Για πληροφόρησή σας η YAVEX USA είναι μια Τούρκικη εταιρεία που κατασκευάζει όπλα στο FORT MEYERS, FLORIDA.
Ναι, εξακολουθήστε να τους υποδέχεστε!!!
Εάν αυτό δεν σας πείθει ότι πρόκειται για οπλισμένη εισβολή, τίποτα δε θα σας πέισει.
Απορείτε ακόμα γιατί όλοι αυτοί οι νέοι στρατιωτικής ηλικίας χωρίς παιδιά ή γυναίκες ταξιδεύουν όλα αυτά τα μίλια παριστάνοντας τους πρόσφυγες?
Τα περισσότερα ΜΜΕ δεν θα καλύψουν αυτή την είδηση.

Τα δημοσιεύματα συνοδεύονται από τις εξής φωτογραφίες:

Ενώ οι φωτογραφίες είναι αληθινές, στην πραγματικότητα το εμπόρευμα δεν προοριζόταν για μετανάστες στην Ελλάδα, αλλά για επαναστάτες στην Λιβύη.

Την ορθή διάσταση του περιστατικού είχαν παρουσιάσει πολλά εγχώρια ΜΜΕ τον Σεπτέμβρη του 2015. Ένα απ’ αυτά ήταν το vima.gr, όπου και διαβάζουμε ότι «το φορτηγό προερχόταν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας της Τουρκίας και είχε προορισμό τη Μισράτα της Λιβύης λιμάνι-προπύργιο των δυνάμεων της ‘Αυγής της Λιβύης’ που αμφισβητούν την αναγνωρισμένη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αμπντουλάχ αλ Θίνι». Αναλυτικά:

Μισό εκατομμύριο σφαίρες, 4.881 καραμπίνες αστυνομικού τύπου και πακέτα με τσιγάρα, που φαίνεται να έχουν διακινηθεί παράνομα, βρέθηκαν στα 14 κοντέινερ του πλοίου Haddad 1, σημαίας Βολιβίας, που εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης να πλέει ανοικτά της Κρήτης και κατέπλευσε την Τετάρτη στο λιμάνι Ηρακλείου.

Ο έλεγχος στα εμπορευματοκιβώτια του πλοίου ολοκληρώθηκε και τα επτά μέλη του πληρώματος θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες καταμετρήθηκαν συνολικά 4.881 καραμπίνες αστυνομικού τύπου και 491.950 σφαίρες των 9mm.

Στα περισσότερα από τα κοντέινερ υπήρχαν πακέτα με τσιγάρα τα οποία δεν φαίνεται να έχουν διακινηθεί νόμιμα.

Το πλοίο εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας από περιπολικό του Λιμενικού, στο οποίο επέβαιναν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) και των Λιμενικών Αρχών της Κρήτης.

Mε επταμελές πλήρωμα αλλοδαπών (κατά πληροφορίες από Συρία, Αίγυπτο και Ινδία), το φορτηγό προερχόταν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας της Τουρκίας και είχε προορισμό τη Μισράτα της Λιβύης λιμάνι-προπύργιο των δυνάμεων της «Αυγής της Λιβύης» που αμφισβητούν την αναγνωρισμένη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αμπντουλάχ αλ Θίνι.

Η έδρα της εταιρείας που ανήκει το πλοίο βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και μέχρι σήμερα δεν φέρεται να έχει σχέση και εμπλοκή με ελληνική πλοιοκτησία.

Να σημειώσουμε επίσης ότι σύμφωνα με το ert.gr, οι 5.000 καραμπίνες αστυνομικού τύπου και το μισό εκατομμύριο σφαίρες που κατασχέθηκαν από το πλοίο “Haddad 1”, μοιράστηκαν σε υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συμπερασματικά, ο ισχυρισμός ότι «συνοριακοί φρουροί βρήκαν 52 τόνους όπλων και πυρομαχικών σε 14 κοντέινερς της Conex καμουφλαρισμένα σαν έπιπλα για μουσουλμάνους μετανάστες» είναι ψευδής.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.