Ποιοι είμαστε
Αρχική Βρόμικη ΕΠΙΘΕΣΗ Σόρος εναντίον της Ελλάδος;ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Βρόμικη ΕΠΙΘΕΣΗ Σόρος εναντίον της Ελλάδος;

22 Οκτ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Σύμφωνα με άρθρο που κυκλοφορεί, ο Αλέξανδρος Σόρος, γιος του επενδυτή Τζορτζ Σόρος, εξαπέλυσε “βρώμικη επίθεση εναντίον της Ελλάδας”.

Στο voicenews.gr διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Παρά τον ισχυρισμό του τίτλου περί “επίθεσης Σόρος κατά της Ελλάδας”, το επίμαχο tweet του Αλεξάντερ Σόρος, δεν κάνει καμία αναφορά στη χώρα μας.

Ο Σόρος στρέφεται εναντίον της Γαλλίας, της Δανίας και της Ολλανδίας, που άσκησαν “βέτο” στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ. Η Ελλάδα, δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές τις χώρες. Η “απογοήτευση” του Σόρος, ειδικά για τη στάση της Γαλλίας, φαίνεται από σχετικό tweet του.

Η ιστοσελίδα voicenews.gr, προβάλει αποκλειστικά τις θέσεις του αρχηγού του κόμματος “Ελληνική Λύση”, Κυριάκου Βελόπουλου. Ο Βελόπουλος έχει πολλάκις στο παρελθόν βασίσει τη ρητορική του σε θεωρίες συνωμοσίας, γύρω από το πρόσωπο του Τζορτζ Σόρος. Για παράδειγμα, είχε ισχυριστεί ψευδώς πως ο Σόρος είχε δώσει εντολή για την “εξόντωσή” του, κάτι που καταρρίψαμε σε σχετικό μας άρθρο εδώ.

Εν κατακλείδι, ο Σόρος ΔΕΝ επιτέθηκε στην Ελλάδα, αλλά κατέκρινε τις χώρες που άσκησαν “βέτο” στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, με την ΕΕ.

Fact-check for the sake of Democracy