Ποιοι είμαστε
Αρχική Το κατασκευασμένο βίντεο με το ρομπότ που στρέφεται με όπλο εναντίον ανθρώπωνHOAXES

Το κατασκευασμένο βίντεο με το ρομπότ που στρέφεται με όπλο εναντίον ανθρώπων

1 Νοε
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Σύμφωνα με άρθρα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, εταιρία παραγωγής τεχνολογιών αυτοματισμού έφτιαξε ένα ρομπότ το οποίο στράφηκε εναντίον των κατασκευαστών του όταν του δόθηκε όπλο. Το βίντεο το οποίο παρουσιάζεται ως τεκμήριο ωστόσο είναι προϊόν επεξεργασίας.



Το είδαμε στα: pronews.gr, katohika.gr, kyklwpas.blogspot.com, skeftomasteellhnika.blogspot.com, odysseiatv.blogspot.com.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα:

Η Boston Dynamics  είναι από τις πλέον γνωστές παγκόσμια εταιρείες οι οποίες έχουν φτάσει σε τρομερά επίπεδα εξέλιξης ρομπότ ή ανδροειδών.

Αυτή τη φορά έδωσαν όπλο σε ένα ρομπότ και δείτε τι έγινε.

Όπως φαίνεται στο βίντεο το ρομπότ της “Boston Dynamics” ανοίγει πυρ εναντίον ενός εκ των εκπαιδευτών του, στη συνέχεια πηγαίνει προς το τραπέζι για να αφήσει το όπλο και αναποδογυρίζει το τραπέζι. Η Boston Dynamics είναι μια αμερικανική εταιρία που πρωτοπορεί στο χώρο της ρομποτικής, έχοντας κατασκευάσει και τουλάχιστον ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ.

Στο βίντεο βλέπουμε ένα ρομπότ να περνάει από έναν στίβο σκοποβολής, όπου οι εκπαιδευτές του κάνουν τη ζωή δύσκολη με μία σειρά βίαια καψόνια και χτυπήματα, προκειμένου να «εκβιάσουν» μία λάθος κίνηση από το ρομπότ, ή μία αστοχία κατά τις βολές. Η παρωδία αποκαλύπτεται και στους πλέον δύσπιστους στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν το ρομπότ αρνείται να «σκοτώσει» ένα κατοικίδιο «σκύλο ρομπότ», αλλά αντίθετα το παίρνει αγκαλιά και φεύγει τρέχοντας, έχοντας εν τω μεταξύ ανοίξει πυρ προς την κατεύθυνση των χειριστών του.

Το βίντεο δημιουργήθηκε από την εταιρία “Corridor Digital” και η αρχική του ονομασία ήταν “Bosstown Dynamics”, ένα λογοπαίγνιο με το όνομα της εταιρίας.

Το αρχικό βίντεο, μαζί με πλάνα από το στήσιμο της σκηνής και τη δημιουργία των ειδικών εφέ βρίσκεται στο κανάλι της εταιρίας στο YouTube. [πηγή]

Μάλιστα το βίντεο που κοινοποίησαν τα ελληνικά μέσα έχει στο τέλος ένα μικρό τμήμα το οποίο δείχνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για στημένη σκηνή.

Το βίντεο μεταμορφώθηκε αργότερα σε διάφορα κανάλια στο YouTube και από εκεί κοινοποιήθηκε σε λογαριασμούς στα social media χωρίς τη κατάλληλη εξήγηση για τη πραγματική πηγή του γεγονός που οδήγησε πολλούς χρήστες στο συμπέρασμα πως πρόκειται για ρομπότ το οποίο ξέφυγε από τον έλεγχο των εκπαιδευτών του. [πηγή]

Με βάση όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι το βίντεο που κυκλοφορεί από τα ελληνικά και ξένα μέσα δε δείχνει ένα ρομπότ το οποίο απείλησε τη ζωή ανθρώπων αλλά είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας βίντεο με ειδικά εφέ.

Είναι πτυχιούχος χημείας (B.Sc.) απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο “Μaster of Arts in Digital Media, Communication and Journalism” στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.