Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, το αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο δεν αποθαρρύνει τους μουσουλμάνους από το να πετούνFAKE NEWS

Όχι, το αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο δεν αποθαρρύνει τους μουσουλμάνους από το να πετούν

14 Νοε
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Σύμφωνα με άρθρα που κυκλοφορούν, το αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο χρησιμοποιεί ένα γουρούνι για να αποθαρρύνει τους μουσουλμάνους από το να πετούν.

Στο righter.gr, nikosxeiladakis.gr, i-epikaira.blogspot.com, alarm.rodos-island.gr, triklopodia.gr, eglimatikotita.gr κτλ διαβάζουμε:

Τι ισχύει;

Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως ένα πέντε ετών γουρουνάκι και η ιδιοκτήτριά του συμμετέχουν σε πρόγραμμα του αεροδρομίου του Σαν Φρανσίσκο που σκοπό έχει να φέρει ζώα θεραπείας για να βοηθήσουν τους επιβάτες να μειώσουν το άγχος τους για το ταξίδι.

Η ιδιοκτήτρια Tatyana Danilova, είχε δηλώσει σε διεθνή ΜΜΕΟι άνθρωποι είναι πολύ χαρούμενοι που αποσπάται η προσοχή τους από το ταξίδι, από τις συνήθειες τους, είτε ταξιδεύουν για διακοπές είτε για δουλειά. Όλοι είναι συνήθως πολύ χαρούμενοι και κάνουν διάλειμμα για λίγο και χαμογελούν, είναι υπέροχο“.

Η είδηση ωστόσο διαστρεβλώθηκε από την ισλαμοφοβική και αναξιόπιστη ιστοσελίδα barenakedislam.com, η οποία παραποίησε τη δήλωση της Danilova προσθέτοντας τη φράση “εκτός από τους μουσουλμάνους” και την απέδωσε ως “Οι άνθρωποι είναι πολύ χαρούμενοι που αποσπάται η προσοχή τους από το ταξίδι, από τις συνήθειες τους, είτε ταξιδεύουν για διακοπές είτε για δουλειά. Όλοι είναι συνήθως πολύ χαρούμενοι εκτός από τους μουσουλμάνους και κάνουν διάλειμμα για λίγο χρόνο και να χαμογελούν. Είναι υπέροχο“.

Κατόπιν, η “είδηση” πως “το αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο χρησιμοποιεί ένα γουρούνι για να αποθαρρύνει τους μουσουλμάνους από το να πετούν” πέρασε σε ελληνικές ιστοσελίδες.

Συνεπώς, ο ισχυρισμός πως “το αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο χρησιμοποιεί ένα γουρούνι για να αποθαρρύνει τους μουσουλμάνους από το να πετούν” είναι ψευδής και καταρρίπτεται.

Fact-check for the sake of Democracy