Ποιοι είμαστε
Αρχική Αλλοδαποί ΔΕΝ επιτέθηκαν με μαχαίρι σε ζευγάρι επειδή έκαναν το σταυρό τουςFAKE NEWS

Αλλοδαποί ΔΕΝ επιτέθηκαν με μαχαίρι σε ζευγάρι επειδή έκαναν το σταυρό τους

20 Νοε
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Ομάδα άνω των 10 αλλοδαπών επιτέθηκαν με μαχαίρι σε ζευγάρι Ελλήνων έξω από εκκλησία στη Θεσσαλονίκη επειδή έκαναν το σταυρό τους.

Συμπέρασμα:

Κανένα τέτοιο περιστατικό δεν καταγράφηκε στο σημείο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε από την αστυνομία, το ΕΚΑΒ και το νεωκόρο της εκκλησίας.

Είδηση αναφέρει ότι μία ομάδα, άνω των 10 αλλοδαπών αφγανικής ή πακιστανικής καταγωγής, επιτέθηκαν σε ζευγάρι Ελλήνων επειδή έκαναν το σταυρό τους έξω από την εκκλησία της Παναγίας Χαλκέων στη Θεσσαλονίκη. Ο ισχυρισμός όμως δεν είναι αληθής.

Την “έκτακτη είδηση” είδαμε στην ιστοσελίδα katanixi.gr. Το άρθρο κοινοποίησαν ακόμη τα Scripta Manent και Doxaorfanakigreece.

Η “έκτακτη είδηση” όπως αναρτήθηκε στο katanixi.gr.

Η “είδηση”, παραλλαγμένη, έχει διαμοιραστεί κι από λογαριασμούς χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι η αλήθεια;

Για τη διασταύρωση του γεγονός επικοινωνήσαμε με το Γραφείο Τύπου της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, το ΕΚΑΒ και τον νεωκόρο της εκκλησίας της Παναγίας Χαλκέων.
Η αστυνομία μάς ενημέρωσε ότι δεν έχει γίνει καμία καταγγελία για το συγκεκριμένο ή για παρόμοιο περιστατικό.
Το ΕΚΑΒ μάς πληροφόρησε ότι δεν δέχτηκε καμία κλήση για το συγκεκριμένο ή για παρόμοιο περιστατικό.
Ο νεωκόρος της εκκλησίας μάς ανέφερε ότι πρόκειται για ψέμα. Δεν έχει γίνει κανένα τέτοιο περιστατικό στο χώρο της εκκλησίας.

Συμπερασματικά, πρόκειται για ψευδή είδηση. Δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγραφή για το γεγονός, ούτε γνωρίζουν γι’ αυτό άτομα που βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο χώρο της εκκλησίας.

Η Σπυριδούλα Μάρκου είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού "Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακόμη, είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2016 συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).