Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, ΔΕΝ υπάρχει πραγματικός σκελετός γοργόνας στο μουσείο της ΚοπεγχάγηςHOAXES

Όχι, ΔΕΝ υπάρχει πραγματικός σκελετός γοργόνας στο μουσείο της Κοπεγχάγης

30 Νοε
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Στο Εθνικό Μουσείο της Δανείας εκτίθεται πραγματικός σκελετός γοργόνας.

Συμπέρασμα:

Ο σκελετός αντικατέστησε για σύντομο χρονικό διάστημα το άγαλμα της μικρής γοργόνας στη Κοπεγχάγη κατά τη διάρκεια επισκευής του και ήταν αποτέλεσμα ένωσης ανθρώπινου σκελετού με σκελετό ψαριού.

Ο ισχυρισμός ότι το Εθνικό Μουσείο της Δανίας εκθέτει πραγματικό σκελετό γοργόνας είναι ψευδής.



Το είδαμε στα: athensmagazine.gr, aetos-apokalypsis.com, viralgossip.eu, xorisorianews.gr, endospolis.gr, youweekly.gr, iokh.gr

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα:

Ό,τι δείτε παρακάτω είναι πέρα για πέρα αληθινό! Ο σκελετός αποδεικνύει ότι υπάρχουν γοργόνες! Η περιγραφή λέει ότι ήταν πιθανό μέλος της ασιατικής οικογένειας που αποτελείται από γοργόνες, το οποίο έχει θεωρηθεί ένα σπάνιο εύρημα στην Ευρώπη! Όπως λέει το Μουσείο, η γοργόνα Haraldskær οπως την έχουν ονομάσει ήταν περίπου 18 ετών, με μακριά, πυκνά μαλλιά και μακριούς αιχμηρούς κυνόδοντες. Είχε κατι σαν τσάντα που περιείχε ένα δόντι καρχαρία, μια ουρά φιδιού, ένα κέλυφος απο μύδια και ένα λουλούδι.

Ο σκελετός είναι πλήρης, αν και του λείπει το ένα χέρι – ή ενδεχομένως ένα πτερύγιο. Όσο φορά την προέλευση τους; μη γήινη! όσοι έχουν ψάξει αρχαία κείμενα μιλάνε για θεούς μισό ψάρι μισό άνθρωπο!,εκτός βεβαία για μια φυλή Dogon που τους έμαθαν ακομα και για το Σείριο! κατι οντά σαν γοργόνες!

Η φωτογραφία που συνοδεύει όλα τα σχετικά άρθρα είναι η εξής:

Ο εν λόγω σκελετός εκτέθηκε όντως στο μουσείο της Κοπεγχάγης για σύντομο χρονικό διάστημα κατά τις διακοπές του Πάσχα το 2010 ως φάρσα.

Ένας από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Κοπεγχάγης είναι η διάσημη “Μικρή Γοργόνα”, το άγαλμα του Edvard Eriksen το οποίο κοσμεί τη προβλήτα της Langelinie και βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Hans Christian Addersen.

Τη περίοδο από Απρίλιο μέχρι Νοέμβριο του 2010 το άγαλμα αφαιρέθηκε από τη θέση του και μεταφέρθηκε στην Παγκόσμια Έκθεση που έλαβε χώρα στη Σανγκάη. [πηγή]

Στη θέση του αγάλματος τοποθετήθηκε ως πρωταπριλιάτικη φάρσα ο “σκελετός γοργόνας” που βλέπουμε στα υπό εξέταση άρθρα. Το έκθεμα ήταν αποτέλεσμα ένωσης σκελετού ανθρώπου και ουράς ξιφία σύμφωνα με τα λεγόμενα της Hanne Strager, υπεύθυνης των εκθεμάτων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Δανίας η οποία ήταν και η εμπνεύστρια αυτής της πρωταπριλιάτικης φάρσας.

Ο σκελετός τοποθετήθηκε στη θέση της απούσας μικρής γοργόνας για περίπου 2 ώρες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπου θα παρέμενε μέχρι το τέλος των διακοπών του Πάσχα σαν μια διασκεδαστική προσθήκη στη συλλογή του Μουσείου σύμφωνα με τη κυρία Strager. [πηγή]

Με βάση τα παραπάνω καθίσταται σαφές πως ο ισχυρισμός περί πραγματικού σκελετού γοργόνας ο οποίος εκτίθεται στο μουσείο της Κοπεγχάγης είναι ψευδής.

Είναι πτυχιούχος χημείας (B.Sc.) απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο “Μaster of Arts in Digital Media, Communication and Journalism” στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.