Ποιοι είμαστε
Αρχική Θεσσαλονίκη: Κλέφτης ΔΕΝ εξαπέλυσε τρομοκρατικές απειλές σε λεωφορείο του ΟΑΣΘΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Θεσσαλονίκη: Κλέφτης ΔΕΝ εξαπέλυσε τρομοκρατικές απειλές σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

6 Ιαν
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

1ος Ισχυρισμός:

Αλγερινός έκλεψε κινητό από ηλικιωμένο άνδρα.

1ο Συμπέρασμα:

Το θύμα του δράστη ήταν νεαρή κοπέλα.

2ος Ισχυρισμός:

Ο Αλγερινός κατά τη σύλληψή του εξαπέλυσε τρομοκρατικές απειλές κατά των Ελλήνων και της Ελλάδας.

2ο Συμπέρασμα:

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από την έρευνα της ασφάλειας.

Στις 3/1/2020 κυκλοφόρησε ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο Αλγερινός έκλεψε από ηλικιωμένο άνδρα το κινητό του σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ και συγκεκριμένα της γραμμής 10 στη στάση Αντιγονιδών. Επιπλέον, αναφέρεται ότι κατά τη σύλληψη του πρώτου μερικές στιγμές αργότερα από την Αστυνομία και την υπηρεσία φύλαξης του Οργανισμού, ο ίδιος εξαπέλυσε τρομοκρατικές απειλές. Ωστόσο, ο παραπάνω ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το είδαμε: thinksimple.gr (αρχική πηγή), inews.gr, seleo.gr, thesseconomy.gr, e-synews.gr, wepost.gr, politisnews.gr, triklopodia.gr, protothema.gr, voria.gr κτλ.

Τι ισχύει;

Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο, ο επιθετικός δράστης αφού έκλεψε το κινητό ηλικιωμένου άνδρα ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο της γραμμής 10, έβρισε την Ελλάδα ενώ απείλησε πως “θα σφάξουν τους Έλληνες και θα βιάσουν τις Ελληνίδες γυναίκες” πριν τη προσαγωγή του στο τμήμα. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με το think simple αλλά δεν μας έδωσαν κάποια επιπλέον πληροφορία.

Ύστερα όμως από επικοινωνία μας με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ενημερωθήκαμε πως ο ταυτοποιημένος δράστης δεν προέβη σε κάποια τρομοκρατική δήλωση ή απειλή. Επίσης, το θύμα του δράστη δεν ήταν ένας ηλικιωμένος άνδρας αλλά μια νεαρή κοπέλα. Τέλος, όλα τα άρθρα που αναπαρήγαγαν την “είδηση”, γράφουν πως ακολούθησε προσαγωγή στο Α.Τ. Δωδεκανήσου.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο Α.Τ. έκλεισε με την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας πριν από δύο χρόνια και την περιοχή αστυνομεύει πλέον το Α.Τ. Λευκού Πύργου, το οποίο βρίσκεται στην Πλατεία Αριστοτέλους. Στο κτίριο επί της οδού Δωδεκανήσου, παρέμειναν και στεγάζονται σήμερα τα Τμήματα Αλλοδαπών Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, οι ισχυρισμοί πως Αλγερινός κλέφτης εξαπέλυσε τρομοκρατικές απειλές σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ καθώς και πως το θύμα της κλοπής ήταν ηλικιωμένος άνδρας, δεν ευσταθούν.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).