Ποιοι είμαστε
Αρχική Κίνα: ΔΕΝ είναι αυτό το νέο νοσοκομείο που χτίζεται για τον κορωναϊόFAKE NEWS

Κίνα: ΔΕΝ είναι αυτό το νέο νοσοκομείο που χτίζεται για τον κορωναϊό

31 Ιαν
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Μέσα σε πέντε ημέρες χτίστηκε το πρώτο κτήριο του νοσοκομείου Χουοσινσεν (Huoshenshan) της πόλης Wuhan.

Συμπέρασμα:

Το κτήριο που φαίνεται στη φωτογραφία είναι το ιατρικό κέντρο "Dabie Mountain" το οποίο άνοιξε και αναδιαμορφώθηκε εκτάκτως για να δεχθεί τους ασθενείς του κορωναϊού. Βρίσκεται στην πόλη Huanggang 75 χιλιόμετρα από την Wuhan.

Κυκλοφορεί φωτογραφία η οποία δήθεν απεικονίζει το πρώτο κτήριο του νοσοκομείου Huoshenshan της πόλης Wuhan, με τον ισχυρισμό πως αυτό κατασκευάστηκε μέσα σε πέντε ημέρες. Ωστόσο, ο παραπάνω ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το είδαμε: npress.gr (αρχική πηγή), epicstories.eu, oparlapipas.gr, hairt.gr, permissos.gr, enimerotiko.gr, piraeuspress.gr, και tsekouratoi.gr

Τι ισχύει;

Η κατασκευή του νοσοκομείου Χουοσινσέν (Huoshenshan), άρχισε το βράδυ της 23ης Ιανουαρίου του 2020. Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς, το έργο θα ολοκληρωθεί έως τις 3 Φεβρουαρίου και θα ξεκινήσει να δέχεται τους ασθενείς μιας και τα νοσοκομεία της πόλης είναι γεμάτα με ασθενείς, εξαιτίας του κορωναϊου ο οποίος εξελίσσεται σε επιδημία στη πόλη της Wuhan.

Αυτή τη στιγμή, (31/1/2020 14:10)

Απευθείας μετάδοση της κατασκευής του νοσοκομείου

Το νοσοκομείο χτίζεται στην περιοχή Caidan και ειδικότερα στην πόλη Wuhan, απ’ όπου πρωτοεμφανίστηκε ο κορωναϊός ενώ η εγκατάσταση βρίσκεται κοντά στη λίμνη Τζίνν. Η εικόνα του άρθρου που δήθεν δείχνει την πρόοδο της κατασκευής του κτηρίου ουδεμία σχέση έχει με τη πραγματικότητα. Παραθέτουμε φωτογραφία από τις 31/1/2020 02:10

31/1/2020 02:10

Ποιο είναι το κτήριο της φωτογραφίας;

Το κτήριο της φωτογραφίας δεν είναι το νοσοκομείο Χουοσινσέν (Huoshenshan) καθώς αυτό όπως ξεκαθαρίσαμε, τελεί υπό κατασκευή. Πρόκειται για το νοσοκομείο Ντάμπι Μάουντεν, το οποίο ωστόσο δεν χτίστηκε μέσα σε πέντε μέρες. Το εν λόγω νοσοκομειακό κτήριο ήταν ήδη κατασκευασμένο και επρόκειτο να λειτουργήσει τον Μάιο του 2020. Ωστόσο, λόγω της έξαρσης του ιού, εντός 48 ωρών και με τη συμβολή 500 εργατών, αστυνομικών και ηλεκτρολόγων το κενό μέχρι πρότινος κτήριο εξοπλίστηκε και μεταμορφώθηκε σε ένα λειτουργικό νοσοκομείο 1000 κλινών. Στις 28 Ιανουαρίου υποδέχθηκε τους πρώτους του ασθενείς με συμπτώματα του κορωναϊού.

Λανθασμένα δίνεται η εντύπωση πως το παραπάνω νοσοκομείο ονομάζεται Χουοσινσέν (Huoshenshan) ή πως αυτό είναι κτισμένο στην Wuhan. Το ήδη κτισμένο νοσοκομείο Ντάμπι Μάουντεν, βρίσκεται στην πόλη Huanggang η οποία απέχει 75.4 χιλιόμετρα από την πόλη Wuhan.

Καταληκτικά, θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε την κατασκευή ενός δεύτερου νοσοκομείου. Του νοσοκομείου Λέισινσαν (Leishenshan), που κατασκευάζεται στη θέση ενός χώρου στάθμευσης στη περιφέρεια Jiangxia της πόλης Wuhan. Μπορείτε να δείτε σε απευθείας μετάδοση την πρόοδο του οικοδομήματος εδώ. Η κατασκευή του άρχισε στις 25/1/2020 και εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί στις 5/2/2020.

Τοποθεσίες των νοσοκομείων “υποδοχής” ασθενών.

Πηγή google maps

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, γίνεται αντιληπτό πως το κτήριο της φωτογραφίας δεν είναι το πρώτο κτήριο του νοσοκομείου Huoshenshan στην πόλη wuhan αλλά το ήδη χτισμένο νοσοκομείο Dabie Mountain της πόλης, Huanggang.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).