Ποιοι είμαστε
Αρχική Ψεύδη και Αλήθειες: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην ΕλλάδαΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Ψεύδη και Αλήθειες: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

26 Φεβ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός

Εμφανίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο "Αττικόν".

Συμπέρασμα

Αρνητικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο άνδρας που νοσηλεύεται από το μεσημέρι της Τρίτης στο νοσοκομείο "Αττικόν". Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μέχρι στιγμής (26/2/2020 14:30) εντοπίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας και ειδικότερα στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο “Αττικόν”, κάνουν λόγο τίτλοι άρθρων που δημοσιεύθηκαν χθες σε αρκετές ιστοσελίδες “ενημέρωσης” . Ωστόσο, ο παραπάνω ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Παραδείγματα: tromaktiko.gr (αρχική πηγή) και policenews.eu.

Εντούτοις, τα αποτελέσματα των δειγμάτων έδειξαν πως ο άνδρας δεν έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊο. Επομένως το παραπάνω άρθρο είναι παραπλανητικό και ο τίτλος του καθολοκληρίαν ψευδής.

Το πραγματικό πρώτο κρούσμα

Το μοναδικό μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στη χώρα μας (26/2/2020 14:30) είναι εκείνο μιας γυναίκας 38 ετών η οποία είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Βόρειας Ιταλίας και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας , η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της και παρακολουθείται από ομάδα ιατρών. Ακόμη, γίνεται ιχνηλάτιση των επαφών της ενώ οι συγγενείς της θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση.

Μπορείτε εδώ να βλέπετε τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 σε όλο τον κόσμο.

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, το χθεσινό κρούσμα στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο “Αττικόν” λανθασμένα χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Το μοναδικό μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα (26/2/2020 14:30) εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και η προσβεβλημένη από τον ιό γυναίκα, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).