Ποιοι είμαστε
Αρχική ΔΕΝ εκκενώνονται οι Καστανιές ΈβρουFAKE NEWS

ΔΕΝ εκκενώνονται οι Καστανιές Έβρου

1 Μαρ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Εκκενώνονται οι Καστανιές Έβρου εξαιτίας του κινδύνου διάρρηξης της αμυντικής διάταξης στα σύνορα.

Συμπέρασμα:

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ορεστιάδας δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση εκκένωσης των Καστανεών.

Ειδησεογραφικές ιστοσελίδες δημοσίευσαν πριν από λίγη ώρα άρθρο με έκτακτη είδηση που υποστηρίζει ότι εκκενώνεται το χωριό Καστανιές. Η είδηση είναι ψευδής.

Το είδαμε στο enoplos.gr, pronews.gr, sdna.gr, piperata.gr, κ.α..

Το δημοσίευμα

Χαρακτηριστικά διαβάζουμε στο δημοσίευμα που υπάρχει στο pronews:

Εκκενώνεται από τους Έλληνες κατοίκους του το χωριό Καστανιές στον Έβρο, λόγω της διάχυτης ανησυχίας να διαρραγεί τη νύχτα η ελληνική άμυνα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενισχύονται συνέχεια οι αλλοδαποί από την άλλη πλευρά των συνόρων και μέσα στη νύχτα θα πραγματοποιήσουν την τελική επίθεσή τους.
Οι ελληνικές δυνάμεις έχουν και αυτές ενισχυθεί, αλλά οι φόβοι είναι διάχυτοι, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρονται παλέτες-αυτοσχέδιες πλατφόρμες γεφύρωσης και μοιράζονται αντιασφυξιογόνες μάσκες στους αλλοδαπούς (η συντριπτική πλειοψηφία τους ηλικίας 20-35 ετών, όπως μετέδωσε χθες πρώτο το pronews.gr). …. Στις Καστανιές ο φόβος των κατοίκων είναι τέτοιος που παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι μετακινούνται σε άλλες πόλεις και χωριά του νομού Έβρου.

Απόσπασμα από το άρθρο όπως έχει αναρτηθεί στο pronews.gr

Η απάντηση του δημάρχου Ορεστιάδας

Ο Βασίλης Μαυρίδης, δήμαρχος Ορεστιάδας και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δήλωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση εκκένωσης των Καστανεών. Ακόμη, έκανε παράκληση να μην αναπαράγονται ψευδείς ειδήσεις.

Η ανάρτηση του κ. Μαυρίδη

Δεν υπάρχει καμία διαταγή για την εκκένωση στον οικισμό των Καστανεών. Η κατάσταση στα σύνορα παραμένει έκρυθμη, αλλά η είδηση περί εκκένωσης του χωριού είναι ψευδής.

Η Σπυριδούλα Μάρκου είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού "Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακόμη, είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2016 συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).