Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, η κυβέρνηση ΔΕΝ υπέγραψε για 28 νέα hotspotΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Όχι, η κυβέρνηση ΔΕΝ υπέγραψε για 28 νέα hotspot

26 Μαρ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Η κυβέρνηση δημιουργεί 28 νέες δομές στην ενδοχώρα προς στέγαση μεταναστών, ενώ αυτοί επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Συμπέρασμα:

Δεν δημιουργούνται νέες δομές αλλά αναγνωρίζονται νομικά οι υπάρχουσες. Οι μετανάστες δέχονται περιορισμούς μετακινήσεων ως προς τις αιτίες, τα ωράρια και τη μαζικότητα.

Μεγάλη διάδοση γνώρισε ο ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση δημιουργεί 28 νέες δομές στην ενδοχώρα προς στέγαση μεταναστών, ενώ αυτοί επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα. Όμως ο ισχυρισμός είναι ψευδής.

Το είδαμε στα pronews.gr, newsbomb.gr, patratora.news, amazonios.net, katohika.gr, pagenews.gr, voicenews.gr, greekzone.gr, oraiokastro24.gr, newplanet09.com, newsbase.gr, vlepenamatheneis.blogspot.com, dia-sporanews.blogspot.com.

Κατά τα δημοσιεύματα:

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ.Mε την ΚΥΑ 2945  Αριθμός 1016 τεύχος β (24/03/2020) υπέγραψε η Κυβέρνηση την ώρα που οι Ελληνες είναι Φυλακισμένοι στα σπίτια τους με το πρόσχημα του Κορωνοιού να εγκαταστήσουν.ΧΙΛΙΑΔΕΣ λαθρομετανάστες σε Εικοσιοκτώ (28) σημεία στην ενδοχώρα τα περισσότερα από αυτά ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ που θα μετατραπούν σε ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ!!!!

Με καραβιές και Λεωφορεία συνεχίζεται η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ των Ελλήνων χωρίς κανένα τεστ για τον ιό και με ειδική μεταχείριση να κυκλοφορούν από τις 07.00 το πρωί εως το βράδυ ελεύθερα χωρίς αδειες σε αντίθεση με τον Ελληνα που χρειάζεται άδεια ,Ταυτότητα η Διαβατήριο για να κυκλοφορήσει στη Χώρα του.Δηλαδή η Κυβέρνηση δίνει στους παράνομους εισβολείς περισσότερα δικαιώματα και παροχές από τους Ελληνες δεν τους απευλαύνει και τους ΦΥΤΕΥΟΥΝ σε όλη τη Χώρα παράνομα..

Την ωρα που μας έχουν φυλακίσει για να μην γίνουμε δήθεν η αιτία εξάπλωσης και μετάδοσης του Κορωνοιού η Κυβέρνηση μας δουλεύει “ψιλό γαζί” και μεταφέρουν καραβιές ανέλεγκτων λαθρομεταναστών ανέλεγκτων υγειονομικά εισβολέων στις δομές όπως τις βάφτισαν δηλαδή σε Μουσουλμανικές πόλεις!!! Και μάλιστα ελεύθερους να κινούνται όπου θέλουν από το πρωί έως το βράδυ!!

Έχουμε ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ η έχουν  σχέδιο να εγκαταστήσουν επιπλέον από τους ήδη υπάρχοντες  λαθροεισβολείς ανέλεγκτους και χωρίς αντιδράσεις με κλεισμένους τους Ελληνες στα σπίτια τους???Όλοι αυτοί κάποια στιγμή είναι ένας ΕΧΘΡΟΣ ένας εν δυνάμει Εσωτερικός Στρατός που θα επιτεθεί στους Ελληνες από τον Έβρο έως  και τις πόλεις που τους Φυτεύουν..

Οι Ελληνες ας καταλάβουν τι ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ παίζουν οι  Κυβερνήσεις μας οι οποίες μιλούν Ελληνικά αλλά Ελληνες δεν είναι  με αυτά που κάνουν και τις εντολές που εκτελούν από Ξένα κέντρα και τη Νέα τάξη Πραγμάτων…ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΟΜΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ βάσει της ΚΥΑ 2945  Αριθμός 1016 τεύχος β που υπέγραψε η Κυβέρνηση στις 24/03/2020 παραμονή της 25ης Μαρτίου

1. Δομή «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ», στο στρατόπεδο «ΤΧΜ (ΜΧ) Γ. ΠΕΛΑΓΟΥ» του Δήμου Αλεξανδρείας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 
 2. Δομή «ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ», στην Τοπική Κοινότητας Νυμφόπετρας του Δήμου Βόλβης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

[…]

Παράθεση από amazonios.net

Στην πραγματικότητα, δεν ανακοινώθηκε η ίδρυση νέων δομών, αλλά η νομική αναγνώριση των υπαρχουσών δομών, με σκοπό τη βελτίωση της διοίκησής τους.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε στις 25-3-2020 ο Νότης Μηταράκης, Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου:

Στόχος του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με τη θεσμοθέτηση Περιφερειακών Υπηρεσιών σε υφιστάμενες δομές, είναι να ενταχθούν στο διοικητικό έλεγχο του Υπουργείου, καθώς σήμερα λειτουργούν υπό την διοίκηση διεθνών οργανισμών ή ΜΚΟ.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου επιδιώκει την εύρυθμη λειτουργία των Δομών προς όφελος των διαμενόντων και των τοπικών κοινωνιών, ειδικά σήμερα λόγω της ανάγκης εφαρμογής ειδικών μέτρων υγιεινής και περιορισμού κυκλοφορίας.

Για το σκοπό αυτό, δημοσιεύθηκε Κοινή Απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη, με την οποία συνιστάται η νομική οντότητα των είκοσι οκτώ (28) υφιστάμενων δομών που λειτουργούν στην ηπειρωτική χώρα, ώστε να περιέλθουν στον διοικητικό έλεγχο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και να ενταχθούν στο οργανόγραμμά του ως περιφερειακές υπηρεσίες υπό την διεύθυνση νέων Διοικητών.

Αλλά και ο ισχυρισμός των δημοσιευμάτων ότι «σε αντίθεση με τους ντόπιους, οι μετανάστες θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα μέχρι το βράδυ και χωρίς κανένα τεστ για τον ιό» είναι παραπλανητικός στα όρια του ψεύδους.

Η σχετική κοινή υπουργική απόφαση προβλέπει:

1. Τον προσωρινό περιορισμό της κυκλοφορίας από τις 21.03.2020 έως και τις 21.04.2020 των διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) όλης της Επικράτειας, αυστηρά εντός αντίστοιχης περιμέτρου που θα εφαρμόσει η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της.

2. Καθημερινά και από ώρα 7:00 έως και ώρα 19:00 δίνεται η δυνατότητα σε εκπροσώπους οικογενειών ή ομάδων των διαμενόντων στα ΚΥΤ να μεταβαίνουν για την κάλυψη των αναγκών τους στα πλησιέστερα αστικά κέντρα. Στις περιοχές όπου είναι δυνατή η μετάβαση με μέσα μαζικής μεταφοράς, αυτή γίνεται χωρίς να προκαλούνται καταστάσεις συγχρωτισμού στο εκάστοτε μέσο. Σε περιπτώσεις που δεν διατίθενται μέσα μεταφοράς, επιτρέπεται η έξοδος έως εκατό (100) ατόμων την ώρα, σε ομάδες μικρότερες των δέκα (10) ατόμων. Ο έλεγχος των ως άνω μέτρων πραγματοποιείται από προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

[…]

5. Εντός της περιμέτρου των ΚΥΤ αναπτύσσονται ειδικές υγειονομικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 και για την πραγματοποίηση υγειονομικού ελέγχου στους εργαζόμενους των ΚΥΤ.

6. Η ΕΛ.ΑΣ. είναι υπεύθυνη για την τήρηση του ανωτέρω περιορισμού κυκλοφορίας και δύναται να προβαίνει σε σχετικές αποφάσεις ρύθμισης κυκλοφορίας οχημάτων, διαμόρφωσης ζωνών αστυνομικών ελέγχων και χρήσης τεχνικών φραγμών.

Επίσης, ο κος Μηταράκης δήλωσε:

Έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών τρίτων χωρών που διαμένουν σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Ευθυγραμμίζουμε τη λειτουργία των κέντρων με την πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης δημόσιας υγείας, υπό την οποία τελεί η χώρα μας. Το «Μένουμε Σπίτι» ισχύει για όλους. Με ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας θα επιτρέπονται λελογισμένες μετακινήσεις και μόνο για λόγους κάλυψης βασικών αναγκών στο διάστημα από 7 το πρωί μέχρι και 7 το απόγευμα.

Επίσης προβλέπουμε την δημιουργία ειδικών υγειονομικών μονάδων εντός της περιμέτρου των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, με στόχο την πραγματοποίηση ελέγχων και την αντιμετώπιση πιθανόν κρουσμάτων κορωνοϊού.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι οι μετακινήσεις των μεταναστών δέχονται περιορισμούς ως προς τις αιτίες, τα ωράρια και τη μαζικότητα, ενώ έχουν προβλεφθεί και υγειονομικές μονάδες ταυτοποίησης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση δημιουργεί 28 νέες δομές στην ενδοχώρα προς στέγαση μεταναστών, ενώ αυτοί επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα, είναι ψευδής.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.