Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, ο Μπιλ Γκέιτς ΔΕΝ είπε «Νομίζετε ότι έχετε επιλογή; – Δεν έχετε καμία επιλογή» για τον εμβολιασμόHOAXES

Όχι, ο Μπιλ Γκέιτς ΔΕΝ είπε «Νομίζετε ότι έχετε επιλογή; – Δεν έχετε καμία επιλογή» για τον εμβολιασμό

24 Απρ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός

Ο Μπιλ Γκέιτς, είπε σε πρόσφατη συνέντευξη σχετικά με τον εμβολιασμό για την COVID-19: «Νομίζετε ότι έχετε επιλογή; – Δεν έχετε καμία επιλογή»

Συμπέρασμα

Ο Μπιλ Γκέιτς αναφέρεται στις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία που θα επηρεάσουν τους πάντες, όταν λέει "Αλλά δεν έχετε επιλογή. Οι άνθρωποι ενεργούν σαν να έχουν επιλογή".

Πολλά δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως ο Μπιλ Γκέιτς, είπε πως «Νομίζετε ότι έχετε επιλογή; – Δεν έχετε καμία επιλογή» για τον εμβολιασμό. Πρόκειται για διαστρέβλωση των λεγομένων του σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα.

Παραδείγματα: thedaily.gr, makeleio.gr, pronews.gr, spoilers.gr, paradrasi.gr, voliotaki.gr, difernews.gr, viralgr.com, alarm.rodos-island.gr, newsbase.gr, europost.gr, planetnews.gr


https://youtu.be/xUChdrL6Cd8

Τι είπε στη πραγματικότητα ο Μπιλ Γκέιτς;

Στις 2 Απριλίου 2020, ο Μπιλ Γκέιτς έδωσε συνέντευξη στους Financial Times, αναφορικά με τον παγκόσμιο αγώνα κατά του κορωνοϊού. Μίλησε στη δημοσιογράφο Vanessa Kortekaas, για το πώς οι χώρες πρέπει να αντιμετωπίσουν τον ιό, γιατί οι αναπτυσσόμενες χώρες θα επηρεαστούν περισσότερο, και πώς θα μπορούσε ο πλανήτης να μην βρεθεί ξανά απροετοίμαστος για μια πανδημία. Όλη η συνέντευξη εδώ.

Η αλλοιωμένη φράση «Νομίζετε ότι έχετε επιλογή; – Δεν έχετε καμία επιλογή» που του αποδίδεται στα άρθρα, δεν αφορά τον εμβολιασμό, αλλά την οικονομία και προέρχεται από την παρακάτω ερώτηση:

Financial Times: Και τι γίνεται με αυτό το συμβιβασμό; Μόλις αναφέρατε, προφανώς, την οικονομική οδύνη. Ποια πιστεύετε ότι είναι η σωστή ισορροπία στο συμβιβασμό μεταξύ της προστασίας των ζωών των ανθρώπων και της οικονομικής κρίσης; Βλέπετε μια κατάσταση όπου η παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε ουσιαστικά να σταματήσει για ένα χρόνο ή ακόμα περισσότερο;

Bill Gates: Λοιπόν, δεν θα πάει στο μηδέν, αλλά θα συρρικνωθεί. Το παγκόσμιο ΑΕΠ πρόκειται να πληγεί περισσότερο από ποτέ. Ίσως η ύφεση ήταν χειρότερη από το 1873, δεν ξέρω. Αλλά στη ζωή μου αυτό θα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα. Αλλά δεν έχετε επιλογή. Οι άνθρωποι ενεργούν σαν να έχουν επιλογή. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να πάνε στο γήπεδο όταν μπορεί να μολυνθούν. Ξέρετε, δεν είναι η κυβέρνηση που λέει εντάξει, απλώς αγνοήστε αυτήν την ασθένεια, και οι άνθρωποι επηρεάζονται βαθιά βλέποντας αυτούς τους θανάτους, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσαν να είναι μέρος της αλυσίδας μετάδοσης, και οι ηλικιωμένοι, οι γονείς τους, οι παππούδες τους θα μπορούσαν να επηρεαστούν από αυτό.
Και έτσι δεν μπορείτε να πείτε ότι αγνοείτε τι συμβαίνει εδώ. Θα υπάρχει η δυνατότητα, ιδιαίτερα στις πλούσιες χώρες, να ανοίξουν εάν τα πράγματα πάνε καλά τους επόμενους μήνες. Αλλά για τον κόσμο γενικά, η κανονικότητα επιστρέφει μόνο όταν θα έχουμε εμβολιάσει σε μεγάλο βαθμό ολόκληρο τον παγκόσμιο πληθυσμό. Και παρόλο που υπάρχει πολλή δουλειά στις δοκιμές, πολλή δουλειά για τα φάρμακα με τα οποία ασχολούμαστε, προσπαθώντας να επιτύχουμε αυτόν τον φιλόδοξο στόχο, ο οποίος δεν έχει γίνει ποτέ για το εμβόλιο, που ανέρχεται στην κορυφή της λίστας.

Στο παρακάτω βίντεο βλέπετε την ερώτηση και την απάντηση του Μπιλ Γκέιτς

Συμπέρασμα

Διαβάζοντας ολόκληρη τη στιχομυθία, είναι προφανές πως ο Μπιλ Γκέιτς αναφέρεται στις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία που θα επηρεάσουν τους πάντες, όταν λέει “Αλλά δεν έχετε επιλογή. Οι άνθρωποι ενεργούν σαν να έχουν επιλογή“.

Fact-check for the sake of Democracy