Ποιοι είμαστε
Αρχική Η ψευδής ιστορία τελετών παιδεραστίας και κανιβαλισμού στο ΧόλιγουντΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Η ψευδής ιστορία τελετών παιδεραστίας και κανιβαλισμού στο Χόλιγουντ

27 Απρ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός

Ο Μελ Γκίμπσον σε συνέντευξή στο Graham Norton Show δήλωσε πως στη Χόλιγουντ διενεργούνται τελετές παιδεραστίας και κανιβαλισμού παιδιών

Συμπέρασμα

Πρόκειται για θεωρία συνωμοσίας. Στην εν λόγω εκπομπή ο ηθοποιός ουδέποτε αναφέρθηκε σε θέματα που άπτονται τελετών, παιδεραστίας ή/και κανιβαλισμού.

Ισχυρισμός

ο γνωστός ηθοποιός Τομ Χανκς αποκαλύπτει την παιδοφιλία στo Χόλιγουντ.

Συμπέρασμα

O ηθοποιός και συγγραφέας, ουδέποτε αναφέρθηκε σε θέματα που άπτονται της παιδεραστίας:

Επανακυκλοφορεί ο ισχυρισμός πως ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Μελ Γκίμπσον, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι στο Χόλυγουντ γίνονται τελετές παιδεραστίας και κανιβαλισμού. Ωστόσο, ο παραπάνω ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Παραδείγματα: briefingnews.gr, yiorgosthalassis.blogspot.com, www.elromio.gr, nikosxeiladakis.gr και aristeia.site.


Τι ισχύει;

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου του 2017, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μελ Γκίμπσον ήταν καλεσμένος από κοινού με τους Γουίλ Φέρελ, Μαρκ Γουόλμπεργκ και Τζόν Λίθγκοου στην εκπομπή του Γκρέιαμ Νόρτον στο κανάλι BBC one. Αφορμή για την τηλεοπτική τους συνάντηση αποτέλεσε η ταινία στην οποία συμπρωταγωνιστούσαν, με τίτλο “DADDY’S HOME 2” ή όπως μεταφράστηκε στην Ελλάδα, “Ξαναγύρισε ο Μπαμπάς“. Έτσι, κατά τη διάρκεια του 8ου επεισοδίου της 22ης σεζόν της εκπομπής “The Graham Norton Show” που διήρκησε 50 λεπτά, πραγματοποιείται μια συνέντευξη σε χαλαρό ύφος με χιούμορ και επίκεντρο τους 4 ηθοποιούς. Παραθέτουμε ολόκληρο το επεισόδιο:

Ο Μελ Γκίμπσον ουδέποτε αναφέρθηκε στα όσα διαβάζουμε στο υπ’εξέταση άρθρο. Άλλωστε, τέτοιοι ισχυρισμοί θα ταρακουνούσαν τη δημόσια σφαίρα ενώ θα μεταδίδονταν αστραπιαία στα διεθνή δίκτυα. Αυτό ουδέποτε συνέβη καθώς όπως διαπιστώσαμε αν και το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 8 Απριλίου του 2020, η εκπομπή προβλήθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 2017.

Όμοιες θεωρίες

Το φως της δημοσιότητας είδαν κι άλλες παρόμοιες ιστορίες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το παράδειγμα του ηθοποιού Keanu Reeves ο οποίος λεγόταν πως ισχυρίσθηκε ότι η “αφρόκρεμα” του Χόλιγουντ διενεργεί τελετές για την κακοποίηση παιδιών. Οι περιγραφές έγιναν μάλιστα γραφικές, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία ορισμένοι “φτιάχνονταν” με την πόση του αίματος των παιδιών.

Ωστόσο, η γνωστή ιστοσελίδα διασταύρωσης ειδήσεων, Snopes, έσπευσε να διαψεύσει με σχετικό άρθρο τον εν λόγω ισχυρισμό αποδεικνύοντας πως η είδηση κατασκευάστηκε εξ’ολοκλήρου από την ιστοσελίδα YourNewsWire. Μάλιστα, η προαναφερθείσα ιστοσελίδα, που βρίθει από ψευδείς ειδήσεις και click baits, είναι η πηγή της υπ’εξέτασης είδησης που θέλει τον Μελ Γκίμπσον να γνωστοποιεί τελετές παιδεραστίας και τον κανιβαλισμό παιδιών στη Χόλιγουντ. Το “ YourNewsWire” δημιουργήθηκε από τον Adl-Tabatabai, ένα πρώην διαχειριστή της σελίδας “Davidicke.com” ο οποίος είναι πλέον σε διαμάχη με τον David icke. Ο Icke είναι πρώην τερματοφύλακας και από τους μεγαλύτερους επαγγελματίες συνωμοσιολόγους. Δημιούργησε την συνωμοσιολογική θεωρία που λέει ότι την ανθρωπότητα κυβερνά μια υβριδική φυλή εξωγήινων ερπετοειδών από τον αστερισμό του Δράκοντα, που μεταμφιέζονται σε ανθρώπους. Συγκαταλέγεται μάλιστα όπως αναφέρει το CBS news, στις 22 ιστοσελίδες με τη συχνότερη διάδοση ψευδών ειδήσεων. Το περιεχόμενο των δημοσιεύσεών της, έχει αποδομηθεί σύμφωνα με την ιστοσελίδα Poynter, μέλος του παγκόσμιου δικτύου διασταύρωσης ειδήσεων IFCN, παραπάνω από 80 φορές. Πολλά άρθρα του “yournewswire.com” έχουν φτάσει στη χώρα μας σαν πραγματικά στο παρελθόν και έχουν καταρριφθεί.

Υπενθυμίζουμε την θεωρία συνωμοσίας με την δήθεν ύπαρξη υπόγειας σήραγγας που βρίθει κακοποιημένων παιδιών την οποία αποδομήσαμε. Εκεί, αναλύσαμε την συνωμοσιολογική ομάδα QAnon από την οποία εκπηγάζουν ισχυρισμοί χωρίς κανένα λογικό έρεισμα όπως ο παραπάνω. (Βλ. pizzagate)

Τομ Χανκς

Κυκλοφορούν επίσης άρθρα,στα οποία ο γνωστός ηθοποιός Τομ Χανκς δήθεν αποκαλύπτει την παιδοφιλία στo Χόλιγουντ.

Από την ιστοσελίδα “ενημέρωσης” sfagi.gr
https://www.youtube.com/watch?v=UiuBYJT2PuA&feature=emb_logo

Βέβαια, ούτε αυτός ο ισχυρισμός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ειδικότερα, το εν λόγω απόσπασμα προέρχεται από συνέντευξη που έδωσε ο ηθοποιός στην εκπομπή PBS NewsHour και τον δημοσιογράφο Τζέφρι Μπράουν, για το νέο τότε βιβλίο του, “Uncommon Type”. Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο ηθοποιός αναφέρθηκε επίσης στο σκάνδαλο του Χάρβι Γουάνστιν και την σεξουαλική κακοποίηση μέσα και έξω από την βιομηχανία ταινιών, Χόλιγουντ. (περισσότερα για το σκάνδαλο εδώ). Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε από το βίντεο της συνέντευξης, ο ηθοποιός και συγγραφέας, ουδέποτε αναφέρθηκε σε θέματα που άπτονται της παιδεραστίας:

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, συνάγουμε το συμπέρασμα πως η “είδηση” ότι ο Μελ Γκίμπσον, ή ο Τομ Χανκς, δήλωσε πως στο Χόλιγουντ λαμβάνουν χώρα περιστατικά παιδεραστίας και κανιβαλισμού είναι ψευδής και κατασκευασμένη.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).