Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, η Ινδία δεν “σούταρε” το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ιδρύματος Bill & Melinda GatesHOAXES

Όχι, η Ινδία δεν “σούταρε” το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates

28 Απρ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός

Η Ινδία απαγόρευσε το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates.

Συμπέρασμα

Το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας της χώρας, εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας τις φήμες και επισημαίνοντας πως η συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών, ουδέποτε διεκόπη. Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates ουδέποτε αποχώρησε από τη χώρα, και συνεχίζει να συνεισφέρει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ινδία απαγόρευσε το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates.

Παραδείγματα: grothia.gr, triklopodia.gr, el.gr, nea.allnewz.gr, dionios.blogspot.com, aetos-apokalypsis.com


Η συνέχεια εδώ.

Ο ισχυρισμός περί “εκδίωξης” του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates από την Ινδία, εμφανίστηκε στις αρχές του 2017 στο εξωτερικό, πριν φτάσει στην Ελλάδα. Στις μέρες μας διακινείται εκ νέου στα κοινωνικά δίκτυα, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, αλλά και της πλειάδας των θεωριών συνωμοσίας γύρω από τα όνομα του Μπιλ Γκέιτς.

Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates χρηματοδότεί εδώ και χρόνια τη Μονάδα Τεχνικής Υποστήριξης Ανοσοποίησης (ITSU), η οποία παρέχει συμβουλές στρατηγικής και παρακολούθησης για το μαζικό πρόγραμμα ανοσοποίησης του Νέου Δελχί που καλύπτει περίπου 27 εκατομμύρια βρέφη κάθε χρόνο.

Το 2017, αποφασίστηκε πως μια μονάδα του ITSU θα χρηματοδοτούταν εν μέρει από την κυβέρνηση, καθώς θέλησε να διαχειριστεί μόνη της το σχετικό πρόγραμμα προς αποφυγή ξένης επιρροής. όπως είχε δηλώσει στο Reuters η ανώτερη αξιωματούχος του υπουργείου υγείας Soumya Swaminathan. Διευκρίνησε ωστόσο, πως ουδέποτε διαπιστώθηκε κάποια τέτοια απόπειρα “επιρροής”.

Άλλες δραστηριότητες της ITSU – όπως η παρακολούθηση της εμβολιαστικής κάλυψης και η εφοδιαστική διαχείριση, συνέχισαν να λαμβάνουν χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Gates.

‘Οταν ωστόσο οι σχετικές φήμες περί “εκδίωξης του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates” από την Ινδία, άρχισαν να γιγαντώνονται, το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας της χώρας, εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντάς τες και επισημαίνοντας πως η συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών, ουδέποτε διεκόπη.

Εννοείται πως το Ίδρυμα ουδέποτε αποχώρησε από τη χώρα, και συνεχίζει να συνεισφέρει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Από τα ανωτέρω γίνεται κατανοητό πως το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates ουδέποτε εκδιώχθηκε από την Ινδία.

Fact-check for the sake of Democracy