Ποιοι είμαστε
Αρχική Fake News η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12 το βράδυFAKE NEWS

Fake News η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12 το βράδυ

5 Μαΐ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός

Από τις 4 Μαΐου, κανείς δεν θα κυκλοφορεί μετά τις 12 το βράδυ.

Συμπέρασμα

Δεν ισχύει ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12:00 ως τις 06:00. Υπάρχει σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Κυκλοφορεί ο ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, δεν θα κυκλοφορεί κανείς μετά της 12 το βράδυ. Ωστόσο, ο παραπάνω ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Παραδείγματα: fanpage.gr, enimerwsi.eu, diaforetiko.gr, piraeuspress.gr, autodioikhsi.gr και elasona-city.gr.



Τι ισχύει;

Τον παραπάνω ισχυρισμό, κατέρριψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τη Δευτέρα 4/5/2020. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό σχέδιο για την σταδιακή έξοδο από την καραντίνα, ο υφυπουργός έκανε λόγο για “Fake News”. Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα.

Χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρει:

“Δεν ισχύει ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 12 έως τις 6 όπως κυκλοφορούν κάποιοι.Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Απλά ζητήσαμε και συστήσαμε την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές. Σύσταση που δεν συνδέεται με επιβολή προστίμων”.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού ο ισχυρισμός πως απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 12 το βράδυ καθότι αναληθής καταρρίπτεται.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).