Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, βίντεο ΔΕΝ παρουσιάζει απόπειρα κλοπής οργάνων από ανήλικο κορίτσιΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Όχι, βίντεο ΔΕΝ παρουσιάζει απόπειρα κλοπής οργάνων από ανήλικο κορίτσι

24 Μαΐ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός

Αποκαλυπτικό βίντεο παρουσιάζει απόπειρα κλοπής και εμπορίας οργάνων από μικρό κορίτσι.

Συμπέρασμα

Πρόκειται για βίντεο το οποίο τραβήχτηκε από εμπόλεμη ζώνη της Συρίας στο χωριό Qasabiyeh το οποίο στις 11 Δεκέμβρη του 2015 δέχθηκε επίθεση από αέρος και αφορά τα θύματα του βομβαρδισμού στα οποία παρέχεται ιατρική βοήθεια.

Κυκλοφορεί δήθεν αποκαλυπτικό βίντεο για περιστατικό εμπορίας οργάνων από κοριτσάκι. Το βίντεο, πλαισιώνει πλήθος συνωμοσιολογικών ισχυρισμών οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Παραδείγματα: dionios.blogspot.com , sfagi.gr, elamefora.wordpress.com

Εμπόριο οργάνων ; Αδρενοχρώμιο ;

Τι κάνουν στην μπουμπούκα, τεστ για κορωναϊό ;


Το βίντεο μου θύμισε τα ασυνόδευτα που έστειλε ο Κούλης – Δρακούλης – Σαυρούλης στην Γερμανία 2 φορές, μέσω λοκ ντάουν και πανδημίας. Τυχερά ασυνόδευτα… πήραν άδεια για ταξίδι.Αλήθεια ξέρετε αν έφτασαν σε καλά χέρια ; Ο Κούλης πάντως και η μάνα του Ντόρα δεν μας είπαν, αλλά ούτε και ο Ευαγγελάτος που νοιάζεται για την υγεία μας. Ο Τσιόδρας ξέρει, ο Χαρδαλιάς ;Τι ρωτάω τώρα ; Τους αφορισμένους ;

Λοιπόν…

Ένα σπάνιο και αποκαλυπτικό βίντεο, που βρήκαμε και πιστεύουμε πως πρέπει να βγεί στην δημοσιότητα.

Σίγουρα δεν είναι καλό, αλλά πρέπει σιγά σιγά, να καταλαβαίνετε τι γίνεται στον κόσμο που ζούμε.Το Βίντεο δείχνει στην αρχή, ένα μικρό κοριτσάκι που βρίσκεται σε πανικό και τρόμο σε έναν διάδρομο, κάπου σε έναν μυστήριο χώρο.


Μετά, ένα ζευγάρι βγαίνει και το αρπάζει πηγαίνοντάς το μέσα σε ένα άλλο δωμάτιο, στο οποίο φαίνονται άλλα μικρά παιδιά σε μαύρες σακούλες. Προφανώς νεκρά.Φαίνονται μόνο τα πόδια.Υπάρχουν και άλλοι εκεί μέσα που κάνουν κάποιες δουλειές.Προφανώς εργάζονται για το καλό της ιατρικής, της επιστήμης, πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη.Και ενώ το κοριτσάκι συνεχίζει να κλαίει με τρόμο, σε άλλο πλάνο βλέπουμε έναν «γιατρό», να εκτελεί επέμβαση σε ένα άλλο παιδάκι.Νεκρό ή ζωντανό, δεν μας δείχνουν.Το πλάνο αλλάζει και βλέπουμε το κοριτσάκι, να το βάζουν σε ένα ιατρικό κρεβατάκι να το ξαπλώνουν και να του βάζουν έναν σκληρό δίσκο από κάτω, προφανώς για να φέρει αντίσταση.Μάλλον το πήγαν για εξέταση covid-19.

Μην απορείτε, αυτά όλα τα γνωρίζουν οι περίφημοι πολιτικοί μας, αλλά κανείς δεν μιλάει.

Όλα για χάρη της ιατρικής.


Τα συμπεράσματα δικά σας.


Έχει πέσει πείνα στα βάθη της Βουλής.Δύσκολα είναι να έχεις στέρηση από αδρενοχρώμιο, κάτι σαν θάνατος βρε παιδί μου…Να προσέχετε τα παιδιά σας και τους ηλικιωμένους.Επιστούμε πάλι να ελέγχετε αν τα φέρετρα έχουν αυτόν που φαντάζεστε και όχι άμμο ή ξύλα.

Για την “ΣΦΑΓΗ” Δεμερτζής Ιωάννης.


Στο παρελθόν, το βίντεο το οποίο επικαλείται ο αρθρογράφος και δήθεν αποτελεί αποκαλυπτικό τεκμήριο έχει επίσης χρησιμοποιηθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό του STAR:

Τι ισχύει;

Αν και το συγκεκριμένο βίντεο είναι πραγματικό, ουδεμία σχέση έχει με την κλοπή ανθρώπινων οργάνων ή το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. Στο υπό εξέταση βίντεο αποτυπώνονται σκηνές που ακολούθησαν επίθεση από αέρος που δέχθηκε το χωριό Qasabiyeh της Συρίας, από τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία στις 11 Δεκεμβρίου του 2015. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 5 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 3 παιδιών.

Την επίθεση επιβεβαιώνουν τοπικά μέσα ενημέρωσης τα οποία κάλυψαν το περιστατικό [παράδειγμα1][παράδειγμα2][παράδειγμα3]. Παραθέτουμε ακόμη ένα βίντεο με καλύτερη ποιότητα στο οποίο εντοπίζουμε χώρο, μέσα στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε ακόμη ένα τραυματισμένο αγόρι μικρής ηλικίας. Η ημερομηνία κοινοποίησης είναι η 11η Δεκεμβρίου του 2015 από το δίκτυο ShaamNetwork.

Ανάλυση του βίντεο

Στην πρώτη κατά σειρά εικόνα, μπορούμε να δούμε 2 άνδρες να δίνουν τις πρώτες βοήθειες σε νεαρό αγόρι. Μάλιστα, ένας εκ των δύο ανδρών χρησιμοποιεί ψαλίδι ώστε να μπορέσει, με ασφάλεια, να απομακρύνει τα ρούχα του μικρού.

O ίδιος άνδρας που περιθάλπει το νεαρό αγόρι φαίνεται σε ύστερο καρέ να φορά μπλε μπλούζα με ένα λευκό λογότυπο. Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω λογότυπο ανήκει στο ίδρυμα Al-Sham το οποίο προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή της Συρίας.

Σε καρέ από το αρχικό βίντεο, βλέπουμε το υγειονομικό προσωπικό να τοποθετεί το σώμα του νεαρού κοριτσιού σε πλάκα ακτινογραφίας, ενώ στο αμέσως επόμενο καρέ βλέπουμε το φορητό ακτινολογικό μηχάνημα.

Συνοπτικά, όπως αποδείξαμε, πρόκειται για ένα βίντεο του 2015. Επομένως, εκ των πραγμάτων, δεν θα μπορούσε να συνδέεται με τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. Οι σκηνές που εξετάζουμε τραβήχτηκαν στιγμές αργότερα από τον βομβαρδισμό κατοικημένης περιοχής σε εμπόλεμη ζώνη της Συρίας στις 11 Δεκεμβρίου του 2015. Πρόκειται για την παροχή πρώτων βοηθειών και όχι για προσπάθεια κλοπής ή εμπορίου οργάνων.


Δυο λόγια για την τελευταία παράγραφο του κειμένου

Έχει πέσει πείνα στα βάθη της Βουλής.

Δύσκολα είναι να έχεις στέρηση από αδρενοχρώμιο, κάτι σαν θάνατος βρε παιδί μου…

Να προσέχετε τα παιδιά σας και τους ηλικιωμένους.

Επιστούμε πάλι να ελέγχετε αν τα φέρετρα έχουν αυτόν που φαντάζεστε και όχι άμμο ή ξύλα.

Η προτροπή σε έλεγχο των φερέτρων υπονοεί την μη ύπαρξη του κορωνοϊού. Προσφάτως μάλιστα, κυκλοφόρησε σχετική “είδηση” η οποία επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να συνδέσει την ασθένεια COVID-19 με βίντεο του 2017 που παρουσιάζει ένα άδειο φέρετρο.

Δείτε το άρθρο μας:

Βίντεο με άδειο φέρετρο από το 2017 το αναπαράγουν ως σχετικό με τη νόσο COVID-19

Η αναφορά στο αδρενοχρώμιο μας οδηγεί στις θεωρίες συνωμοσίας της συνωμοσιολογικής ομάδας QAnon. Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα μας, οι κατ’ ευφημισμό ερευνητές της QAnon πιστεύουν πως ο κόσμος εξουσιάζεται από μια κλίκα (cabal) παιδόφιλων σατανιστών.

Δείτε ακόμη: αρχείο άρθρων για την QAnon

Το αδρενοχρώμιο (C9H9NO3) είναι μια ουσία η οποία μπορεί να ληφθεί από την οξείδωση της αδρεναλίνης, ενώ έχει αιμοστατική δράση. [πηγή] Βέβαια, σύμφωνα με τους υποστηρικτές των θεωριών συνωμοσίας της QAnon, πρόκειται για ναρκωτική ουσία που παράγεται από το αίμα βρεφών.

Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε σε αυτό το σημείο, το σκάνδαλο του pizzagate. Κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το 2016, γεννήθηκε μια νέα και επικίνδυνη θεωρία συνωμοσίας. Επρόκειτο για τη σύνδεση της πολιτικού και υποψήφιας προέδρου των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, σε σκάνδαλο εμπορίας ανθρώπων και εκμετάλλευσης παιδιών που δήθεν λάμβανε χώρο σε υπόγεια εστιατορίων. Ένα από αυτά ήταν η Ping Pong Pizzeria, στην Ουάσινγκτον.

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2016 ο Edgar Maddison Welch πήρε την “πρωτοβουλία” να ερευνήσει -την αβάσιμη- θεωρία. Κρατώντας λοιπόν ένα πολεμικό τυφέκιο AR-15 και ένα 38αρι περίστροφο Colt, εισέβαλε στην πιτσαρία. Λίγες στιγμές αργότερα ο ίδιος παραδόθηκε και συνελήφθη από την αστυνομία. Βέβαια, το συγκεκριμένο εστιατόριο, δεν διέθετε καν υπόγειο.

Ο 28χρονος Edgar M. Welch από το Salisbury, North Carolina, παραδόθηκε στις Αστυνομικές Αρχές της Ουάσιγκτον.
Φωτογραφία: Sathi Soma/Associated Press

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, το βίντεο δεν έχει καμιά σχέση με κλοπή ή εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων. Προέρχεται από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας και αφορά θύματα βομβαρδισμού στα οποία παρέχεται ιατρική βοήθεια.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).