Ποιοι είμαστε
Αρχική Ψευδείς τίτλοι σχετικά με επιστράτευσηΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ LIKE FARMING

Ψευδείς τίτλοι σχετικά με επιστράτευση

21 Ιου
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Έχει ξεκινήσει γενική επιστράτευση και δίνονται οδηγίες για τη κατάταξη των εφέδρων.

Συμπέρασμα:

Τα υπό εξέταση άρθρα χρησιμοποιούν ψευδείς και παραπλανητικούς τίτλους οι οποίοι αφήνουν να εννοηθεί ότι έχει κηρυχθεί επιστράτευση ενώ στη πραγματικότητα εξηγούν ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται στη περίπτωση που κηρυχθεί επιστράτευση.

Σε δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα βρίσκουμε ψευδείς τίτλους που αφήνουν να εννοηθεί πως έχει ξεκινήσει γενική ή μερική επιστράτευση και άρχισαν να δίνονται οδηγίες για το πού έχουν κληθεί οι υπόχρεοι να παρουσιαστούν.

Παραδείγματα: pagenews.gr, sportdog.gr


Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα βλέπουμε τους εξής τίτλους:


Τι ισχύει

Όπως είναι εμφανές τα υπό εξέταση άρθρα αφήνουν να εννοηθεί πρακτικά στο τίτλο πως έχει ξεκινήσει επιστράτευση και έχουν αρχίσει να δίνονται οδηγίες για το που θα γίνει η κατάταξη των ατόμων που θα κληθούν από το στρατό.

Ωστόσο αυτοί οι τίτλοι είναι πλήρως παραπλανητικοί καθώς εντός των άρθρων καθίσταται σαφές πως ακόμα δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για γενική επιστράτευση και τα εν λόγω άρθρα δίνουν απλώς οδηγίες για το τι θα γίνει σε περίπτωση που υπάρξει γενική ή μερική επιστράτευση.

Επομένως οι ισχυρισμοί πως έχει ξεκινήσει επιστράτευση λόγω εντάσεων με τη Τουρκία είναι ψευδείς. Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση ενώ τα ίδια τα άρθρα που εξετάστηκαν αναφέρουν πως οι οδηγίες που παρουσιάζουν είναι για τη περίπτωση πιθανής επιστράτευσης.

 

Είναι πτυχιούχος χημείας (B.Sc.) απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο “Μaster of Arts in Digital Media, Communication and Journalism” στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.