Ποιοι είμαστε
Αρχική Δρ. Ελευθέριος Μηλιόπουλος: Ψευδείς και συνωμοσιολογικοί ισχυρισμοί για την COVID-19FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δρ. Ελευθέριος Μηλιόπουλος: Ψευδείς και συνωμοσιολογικοί ισχυρισμοί για την COVID-19

28 Αυγ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός

Η πανδημία είναι τεχνητή και ο κορωνοϊός είναι κατασκευασμένος.

Συμπέρασμα

Δύο είναι τα επικρατούντα σενάρια αναφορικά με την προέλευση του SARS-CoV-2. Είτε ο ιός δημιουργήθηκε μέσω φυσικής επιλογής σε ένα ζώο ξενιστή πριν από την ζωονοσολογική μεταφορά (από ζώο σε άνθρωπο), είτε δημιουργήθηκε μέσω φυσικής επιλογής σε ανθρώπους μετά από ζωονοσογόνο μεταφορά.

Σύμφωνα με τον δρ. Ελευθέριο Μηλιόπουλο ο covid (sic) είναι κατασκευασμένος και αποτελεί μέρος παγκόσμιας συνωμοσίας. Την άποψή του διαβάσαμε σε Ελληνικά ιστολόγια στις 26 Αυγούστου. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ας δούμε γιατί.

Παραδείγματα: oparlapipas.gr, amazonios.net, newsbase.gr κ.α

Απόσπασμα του κειμένου.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ.


Δυο λόγια για τον Ελευθέριο Μηλιόπουλο

Ο δρ. Ελευθέριος Μηλιόπουλος έγινε ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα, καθότι στις 17 Οκτωβρίου του 2000 ανακοίνωσε πως ανακάλυψε την θεραπεία του καρκίνου. Στις 19 Φεβρουαρίου του 2006, αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη επισκέφτηκε το ιατρείο του Μηλιόπουλου για να ζητήσει βοήθεια για τον πατέρα του, ο οποίος δήθεν έπασχε από καρκίνο στο παχύ έντερο. Σύμφωνα με τις συστάσεις του γιατρού, ο “ασθενής” θα έπρεπε να ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή για ένα μήνα προκειμένου να θεραπευτεί από τον καρκίνο. Ωστόσο, η εν λόγω συνταγή συνίστατο από αντικαταθλιπτικά, βιταμίνη C και ένα σκεύασμα το οποίο δεν αναγραφόταν στο Εθνικό Συνταγολόγιο του ΕΟΦ.

Στις 26 Φεβρουαρίου του 2006, πραγματοποιήθηκε δεύτερη επίσκεψη του αστυνομικού-πελάτη ενώ ακολούθησε η σύλληψη του ιατρού από άνδρες της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο καταδίκασε τον δήθεν γιατρό με ποινή φυλάκισης 2 ετών και 20 μηνών με τριετή αναστολή για απάτη κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με τον τότε γενικό γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Στυλιανό Μηλιώτη, ο δρ. Ελευθέριος Μηλιόπουλος “εκμεταλλευόμενος τον ψυχικό και σωματικό πόνο των ασθενών είχε αποσπάσει χρηματικά ποσά από εκατοντάδες απελπισμένους“.  [Πηγή]

Αναφερόμενος στην περίπτωση του καθηγητή Μηλιόπουλου, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων κ. Βαγιωνάς δήλωνε το 2004 ότι είναι κομπογιαννίτης και χαρακτήρισε την περίπτωση ανάλογη με αυτή της ιστορίας του νερού του Καματερού. [Πηγή]

Σε ειδικό επεισόδιο της εκπομπής “Αυτοψία” του Αντώνη Σρόιτερ με τίτλο “Θεραπευτές, νομπελίστες, πρίγκιπες και σωτήρες…” ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης αναφέρει τα κάτωθι για την περίπτωση του καθηγητή Μηλιόπουλου:

Ο εν λόγω σε εισαγωγικά συνάδελφος ο οποίος είχε μια σοβαροφάνεια διότι ήταν γιατρός αλλά από παθολογοανοτόμος έκανε τον ογκολόγο είχε αλλάξει πολλούς Ιατρικούς Συλλόγους, γιατί κάποια στιγμή τον παίρναν όλοι χαμπάρι, τον πηγαίναν δικαστικό και αυτός άλλαζε ιατρικούς συλλόγους και τοποθεσίες. Είχε μιλήσει ότι σε 6 μήνες παίρνει το νόμπελ για την ανακάλυψη του καρκίνου, μετά μιλούσε ότι “θα φέρεις κάποια στοιχεία από το αίμα ή τα ούρα και εγώ θα σε θεραπεύσω” (…)

Η τελευταία φράση του ιατρού στην εν λόγω εκπομπή είναι η ακόλουθη:

Θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όσους με πολεμούν ότι εγώ θα είμαι ο νικητής της ιστορίας παγκόσμια αυτό είναι δεδομένο. Γιαυτό και ο πατέρας Παΐσιος πίστευε πως θα παίξω καταληκτικό ρόλο. “Όποιος με ακούει, θεραπεύεται 100%”.

Ανάλυση των ισχυρισμών

Στο υπό εξέταση κείμενο εντοπίζουμε τον ισχυρισμό ότι η πανδημία είναι τεχνητή και ο κορωνοϊός, κατασκευασμένος. Η δημιουργία του κορωνοϊού σύμφωνα με το κείμενο, αποβλέπει στην παγκόσμια δικτατορία του Αντίχριστου.

Ωστόσο, τα επιστημονικά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας ήδη από Μάρτιο του 2020 δεν συνηγορούν υπέρ του αφηγήματος ότι ο κορωνοϊός είναι κατασκευασμένος.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Nature“, έδειξε πως ο ιός δημιουργήθηκε μέσω φυσικών μεταλλάξεων και όχι στο εργαστήριο. Δείτε επιμέρους μελέτες οι οποίες υποστηρίζουν την εν λόγω επιστημονική υπόθεση: εδώ, εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας και καθηγητή μικροβιολογίας και ανοσολογίας στο ερευνητικό κέντρο “Scripps” της Καλιφόρνια, Κρίστιαν Άντερσεν:

“we do not believe that any type of laboratory-based scenario is plausible.”

Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε πως τα Ellinika Hoaxes έχουν προ πολλού καταρρίψει τον ισχυρισμό ότι ο κορωνοϊός, SARS-CoV-2 αποτελεί ανθρώπινο κατασκεύασμα. Αυτό βέβαια, δεν έχει αποτελέσει εμπόδιο στην περαιτέρω διάδοσή του ισχυρισμού.

Δείτε το ενδελεχές άρθρο μας: Γιατί ο νέος κορωνοϊός ΔΕΝ είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα

Eurovision 2019 και η επικράτηση του Αντίχριστου

Ακολούθως, συναντάμε τον ισχυρισμό πως η εμφάνιση της Μαντόνα στην Eurovision του 2019 στο Τελ Αβίβ, αποτελεί προοικονομία της τελικής επικράτησης του Αντίχριστου.

Η Madona πλαισιώθηκε απο 20 χορευτές που αριθμολογικά μας πήγαινε στο 2020 και οι λαοί εμφανίζονταν με μάσκες που θανατώνονταν με ψεκασμούς θανατηφόρων αερίων.

Βέβαια, ο αριθμός των χορευτών αυξομειώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Χαρακτηριστικά, το σχήμα ξεκίνησε με 40 ερμηνευτές για να καταλήξει με 14. Άλλωστε, δεν εντοπίζουμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να συνδέει την πανδημία του κορωνοϊού με την εμφάνιση της Μαντόνα στη σκηνή της 64ης Eurovision.

Ο ισχυρισμός ότι το μήνυμα που πέρασε η Madonna δια μέσου της εμφάνισής της στην Eurovision απευθυνόταν στις “Μασονικές στοές” αποτελεί αδιαμφισβήτητα, λογικό άλμα. Πιο συγκεκριμένα, το μήνυμα της καλλιτέχνιδας ήταν άμεσο και ξεκάθαρο. Αφορούσε τους λαούς του Ισραήλ και της Παλαιστίνης τους οποίους καλούσε σε ενότητα. Έτσι, στην τελευταία σκηνή της παράστασης, δύο από τους χορευτές περπατούν αγκαλιασμένοι φέροντας στις πλάτες τους τις σημαίες των δύο χωρών.

Madonna sparks flag controversy at 'non-political' Eurovision | News | Al  Jazeera
Πηγή: Al Jazeera

Υπενθυμίζουμε τέλος, πως η εμφάνιση της τραγουδίστριας έγινε στις 18 Μαΐου του 2019, ενώ πρώτες αναφορές στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ασθενών με συμπτώματα ιογενούς πνευμονίας που προέρχονταν από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 έγιναν 7 μήνες μετά, τον Δεκέμβριο του 2019 και όχι το 2020. [Πηγή]


Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, συνάγουμε το συμπέρασμα πως οι ισχυρισμοί πως η πανδημία είναι τεχνητή και ο κορωνοϊός κατασκευασμένος καθότι ανυπόστατοι και συνωμοσιολογικοί καταρρίπτονται.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).