Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο κ. Αναστάσιος Ποτσέπης ΔΕΝ προσλήφθηκε ως Συνοριακός Φύλακας στη ΧίοFAKE NEWS

Ο κ. Αναστάσιος Ποτσέπης ΔΕΝ προσλήφθηκε ως Συνοριακός Φύλακας στη Χίο

15 Σεπ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Ο Τάσος Ποτσέπης προσελήφθη ως συνοριοφύλακας στη Χίο.

Συμπέρασμα:

Ο κ. Ποτσέπης βρίσκεται στον πίνακα με τους υποψήφιους που πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις και έχουν περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Το άρθρο ενημερώθηκε εκ νέου στις 12/10/2020. Μπορείτε να δείτε τα νεότερα δεδομένα στο τέλος του άρθρου.


Viral έχει γίνει η είδηση ότι ο κ. Αναστάσιος Ποτσέπης, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο μετά τη συμμετοχή του σε τηλεοπτική εκπομπή, προσλήφθηκε συνοριοφύλακας στη Χίο.

Παραδείγματα: protothema.gr, ant1.com.cy, iefimerida.gr

Η “είδηση” ξεκίνησε μετά από ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανάρτηση του κ. Αναστάσιου Ποτσέπη στο Instagram.
Η ανάρτηση του κ. Αναστάσιου Ποτσέπη στο Facebook.
Μέρος από το άρθρο που αναρτήθηκε στο Πρώτο Θέμα.

Τι ισχύει;

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της στις 10 Σεπτεμβρίου 2020 τη λίστα με τους “πίνακες πληρούντων και μη τα προσόντα και τις προϋποθέσεις για πρόσληψη ως Συνοριακοί Φύλακες Ορισμένου Χρόνου σε Περιφερειακές Ενότητες και Νήσους των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου“. Πρόκειται για τους πίνακες στους οποίους γίνεται γνωστή η μοριοδότηση όσων κατέθεσαν αιτήσεις για τις θέσεις των συνοριακών φυλάκων. Ο κ. Ποτσέπης εντοπίζεται στην κατηγορία αυτών που πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις για την επόμενη φάση του διαγωνισμού πρόσληψης στον “πίνακα ικανών Χίου”.

Στιγμιότυπο από τον “πίνακα ικανών Χίου” με τη θέση του κ. Ποτσέπη.

Σύμφωνα με την προκήρυξη για τις εν λόγω θέσεις (ΑΔΑ: ΨΕΗ446ΜΤΛΒ-ΕΥΞ), μετά την ανάρτηση των πινάκων, ακολουθεί η διαδικασία της υποβολής ενστάσεων, η οποία διαρκεί 10 ημέρες αρχής γενομένης από την ημερομηνία ανάρτησή τους.

Στην επόμενη φάση της διαδικασίας (σελίδα 21 της προκήρυξης) όσοι περιλαμβάνονται στους κυρωμένους πίνακες καλούνται να πραγματοποιήσουν υγειονομικές εξετάσεις και ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες στις αντίστοιχες Επιτροπές με σκοπό να εξακριβωθεί η σωματική, ψυχική και διανοητική καταλληλότητα των υποψηφίων για τις θέσεις. Όπως διαβάζουμε στην προκήρυξη (σελίδα 25): “Με βάση τα αποτελέσματα των ανωτέρω εξετάσεων, οι αρμόδιες Επιτροπές
αποφαίνονται με απλή πλειοψηφία για την ικανότητα ή όχι των υποψηφίων,
χωρίς να τους βαθμολογούν και συντάσσουν Πίνακες Ικανών και Μη
Ικανών προς πρόσληψη.

Επικοινωνήσαμε με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο και μας ενημέρωσε ότι όσοι αναγράφονται στους πίνακες δε σημαίνει ότι θα προσληφθούν και ως Συνοριακοί Φύλακες.

Συμπερασματικά, ο κ. Ποτσέπης βρίσκεται στον πίνακα με τους υποψήφιους που πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις και έχουν περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Ο κ. Ποτσέπης ΔΕΝ έχει προσληφθεί αλλά θα κληθεί να πάρει μέρος στις ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες. Η στολή η οποία φορά ο κ. Ποτσέπης στην ανάρτησή του δεν έχει σχέση με καμία από τις στολές της ΕΛΑΣ.


Ενημέρωση 12/10/2020

Σε νεότερη ανάρτησή του ο κ. Ποτσέπης κάνει λόγο για επιβεβαίωση των λεγομένων τουαναφορικά με την πρόσληψή του ως Συνοριακός Φύλακας. Μάλιστα σε ένα σημείο του βίντεο που ανέβασε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι βγήκε πρώτος σε όλην την Ελλάδα. Οι εξελίξεις, σύμφωνα με τον ίδιο, ανατρέπουν τα δεδομένα που παρουσιάσαμε, τα οποία αποδεικνύουν ότι παραπληροφορεί το κοινό, καθώς παρερμηνεύει τις αποφάσεις που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία για την προκήρυξη πρόσληψης των Συνοριακών Φυλάκων.

Αναλυτικά, στις 9/10/2020 στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας δημοσιεύθηκαν οι τελικοί πίνακες με όσους πληρούν τα προσόντα για να λάβουν μέρος στην επόμενη φάση της προκήρυξης για πρόσληψη συνοριακών φυλάκων, μετά και την εξέταση των ενστάσεων που είχαν κατατεθεί. Το όνομα του κ. Ποτσέπη βρίσκεται στην 9η θέση του πίνακα των ικανών Χίου, στην 2η θέση στον πίνακα ικανών της Λέρου και της Σάμου και στην 1η θέση στον πίνακα των ικανών της Κω, της Καλύμνου, της Μεγίστης και της Σύμης.

Η Ελληνική Αστυνομία ανάρτησε στις 11/10/2020 το πρόγραμμα των προκαταρκτικών εξετάσεων. Σύμφωνα με αυτά, στις 19/10/2020 ο κ. Ποτσέπης καθώς και οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα περάσουν τις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες. Όπως ήδη έχουμε προαναφέρει στο άρθρο μας, η συμμετοχή σε αυτές τις φάσεις της προκήρυξης δεν σημαίνει ότι οι υποψήφιοι έχουν προσληφθεί ούτε ότι η πρόσληψή τους είναι δεδομένη.

Συμπερασματικά, ο κ. Ποτσέπης ΔΕΝ έχει προσληφθεί αλλά θα κληθεί να πάρει μέρος στις ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες. Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσιάζει την τελική κατάταξη των υποψηφίων (μετά την εξέταση των ενστάσεων) που θα εξεταστούν για να κριθεί αν πληρούν τα κριτήρια για να προσληφθούν ως Συνοριακοί Φύλακες. Επίσης, ο κ. Ποτσέπης δεν βγήκε βάση της μοριοδότησής του πρώτος στην Ελλάδα.


Η Σπυριδούλα Μάρκου είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού "Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακόμη, είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2016 συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).