Ποιοι είμαστε
Αρχική Περίπτωση like farming με εξαφάνιση Βρετανού τουρίστα στην ΚέρκυραLIKE FARMING

Περίπτωση like farming με εξαφάνιση Βρετανού τουρίστα στην Κέρκυρα

27 Σεπ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Κάντε κοινοποίηση τη δημοσίευση για να βοηθήσετε στην ανεύρεση του Βρετανού τουρίστα που χάθηκε στην Κέρκυρα.

Συμπέρασμα:

Πρόκειται για περίπτωση like farming δημοσίευσης. Ο Βρετανός τουρίστας είχε βρεθεί ώρες πριν γίνει η ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότερες από 6.000 κοινοποιήσεις έχει δημοσίευση ενημερωτικής σελίδας στο Facebook που αναφέρει την εξαφάνιση παιδιού. Η δημοσίευση καλεί τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να κοινοποιήσουν την ανάρτηση και να γίνουν μέλη της σελίδας για να ενημερώνονται για τις νεότερες εξελίξεις. Χαρακτηριστικά διαβάζουμε:

“ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ!! Χάθηκε ενώ ήταν διακοπές στα Μωραίτικα της Κέρκυρας! Μια κοινοποιηση μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τώρα που είναι νωρίς γιατί όσο περνάνε οι μέρες ισως εξαφανιστούν τα ίχνη του και θα γίνει δύσκολο να βρεθεί το παιδί… για περισσότερες πληροφορίες γίνε μέλος στη σελίδα μας https://www.facebook.com/newsviewgr ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!! Γραψε ένα αμην να βρεθεί ως προσευχή..”

Στιγμιότυπο από την ανάρτηση που ανέβηκε στο Facebook.

Ο Βρετανός τουρίστας βρέθηκε

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 ο ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στην Κέρκυρα ενημέρωσε της αρχές για την εξαφάνιση ενοίκου Βρετανικής καταγωγής από το απόγευμα της προηγούμενης μέρας. Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020, περίπου στις 12 μ.μ., έγινε γνωστό ότι η Ειδική Μονάδα Έρευνας και Διάσωσης της Κέρκυρας (ΕΜΕΔ) εντόπισε τον 37χρονο Βρετανό τουρίστα.

Η δημοσίευση που εντοπίσαμε στο Facebook έγινε στις 7:29 μ.μ., ώρες μετά την εύρεση του τουρίστα. Επίσης, δεν αναρτήθηκε καμία άλλη δημοσίευση στην σελίδα όπου να ενημερώνει για τις νεότερες εξελίξεις. Άρθρο για το εν λόγω θέμα δεν εντοπίσαμε ούτε στον ιστότοπο που διατηρεί αυτό το μέσο ενημέρωσης.

Συμπερασματικά, ο Βρετανός τουρίστας έχει βρεθεί και είναι καλά στην υγεία του. Η δημοσίευση είναι άλλη μία περίπτωση like farming ανάρτησης στο Facebook που αποσκοπεί, μέσω της διάδοσης πολλές φορές ψευδών ειδήσεων, να προσελκύσουν περισσότερους χρήστες.

Η Σπυριδούλα Μάρκου είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού "Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακόμη, είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2016 συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).