Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, ΔΕΝ αποκαλύφθηκε «μαγικό» λογισμικό εργαλείο με το οποίο στήθηκε απάτη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑFAKE NEWS ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όχι, ΔΕΝ αποκαλύφθηκε «μαγικό» λογισμικό εργαλείο με το οποίο στήθηκε απάτη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

11 Νοε
2020

@ |

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Αποκαλύφθηκε ένα «μαγικό» λογισμικό εργαλείο, διά του οποίου στήθηκε απάτη υπέρ του υποψηφίου του Δημοκρατικού κόμματος, Τζο Μπάιντεν, στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2020 στις ΗΠΑ.

Συμπέρασμα:

Δεν υποστηρίζεται από τα διαθέσιμα στοιχεία αυτή η θεωρία νοθείας.

Διαδόθηκε και στο ελληνικό διαδίκτυο ο ισχυρισμός ότι έχει αποκαλυφθεί ένα «μαγικό» λογισμικό εργαλείο, διά του οποίου νοθεύτηκαν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2020 στις ΗΠΑ, που αποδείχτηκε ότι ήταν απάτη υπέρ του υποψηφίου του Δημοκρατικού κόμματος, Τζο Μπάιντεν. Ωστόσο, τα προβαλλόμενα στοιχεία δεν στοιχειοθετούν κάποιον μηχανισμό νοθείας εκλογών.


Παραδείγματα: infognomonpolitics.gr, militaire.gr, makeleio.gr, corfuvoice.gr, difernews.gr, olympia.gr, voliotaki.gr, spoilers.gr

[διαβάστε τη συνέχεια εδώ]

Μηχανισμός νοθείας «Hammer και Scorecard»;

Ας εξετάσουμε τους προβαλλόμενους ισχυρισμούς με τη σειρά που εμφανίζονται στα ελληνικά δημοσιεύματα – που στην πραγματικότητα μεταφέρουν αυτούσια δημοσίευμα της αμερικανικής ιστοσελίδας unz.com βάσει άρθρου του paulcraigroberts.org.


Ο βασικός ισχυρισμός είναι ότι:

Ο Αντιπτέραρχος της Αμερικανικής Αεροπορίας, Thomas McInerney, αποκάλυψε ένα ειδικό λογισμικό που αναπτύχθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αλλάξει τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψήφων στις εκλογές. Εξηγεί το λογισμικό και τη χρήση του σε αυτό το βίντεο 7 λεπτών:

… Στο τέταρτο λεπτό και 30 δευτερόλεπτα του βίντεο αποκαλύπτει ότι ο μηχανισμός αυτός νόθευσης των εκλογών έχει χρησιμοποιηθεί από την CIA σε χώρες του εξωτερικού!


Ο ομιλητής, εν αποστρατεία αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, Thomas McInerney, «εξήγησε» στον Στηβ Μπάνον, μια, πρόσφατα δημοφιλή, θεωρία συνωμοσίας σχετικά με υλισμικό και λογισμικό της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) που λέγεται ότι εμπλέκεται σε εκλογική νοθεία και απάτη, με τα ονόματα Hammer και Scorecard, αντίστοιχα.


Συγκεκριμένα, το όνομα Hammer χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον υπερυπολογιστή του «βαθέος κράτους», την ύπαρξη του οποίου επικαλείται, χωρίς κάποιο αξιόπιστο στοιχείο, πέραν του λόγου του ότι τον έχει κατασκευάσει, μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα ονόματι Dennis Montgomery, πρώην συνεργάτης – εργολάβος της CIA, αυτόκλητος «πληροφοριοδότης εκ των έσω».

Ο Μοντγκόμερι είναι ευρέως γνωστός και από σοβαρές αμφιβολίες οι οποίες εκφράστηκαν εναντίον του αναφορικά με υπερεκτιμημένο, μη ανταποκρινόμενο στις παρουσιαζόμενες εξωπραγματικές προδιαγραφές, λογισμικό που προμήθευσε στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες για αντιτρομοκρατική κατασκοπεία, επί προεδρίας του – Ρεπουμπλικανού – Τζορτζ Μπους.

Επιπλέον, είχε ισχυριστεί το 2006 ότι κατείχε e-mails που αποδείκνυαν ρουσφέτια ενός Γερουσιαστή της Νεβάδα, όμως στη δικαστική κρίση της υπόθεσης ένας, ειδικός στην πληροφορική, πραγματογνώμονας αμφισβήτησε την αυθεντικότητα των e-mails που προσκόμισε ο Μοντγκόμερι ως «αποδεικτικών στοιχείων» για διαφθορά, και το υπουργείο Δικαιοσύνης αθώωσε το Γερουσιαστή.

Ακόμη, το 2014 ισχυριζόταν πως είχε αποδεικτικά στοιχεία για συνωμοσία εναντίον ενός σερίφη στην Αριζόνα, ωστόσο ο δικαστής που εξέτασε την υπόθεση βρήκε τα προσκομιζόμενα στοιχεία πλήρως αβάσιμα, συμπέρασμα με το οποίο συμφώνησε και ο ίδιος ο σερίφης.


Επί του προκειμένου, όπως ο Μοντγκόμερι ισχυριζόταν στα τέλη Οκτωβρίου 2020, ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα είχε επιτάξει τον υπολογιστή Hammer, και, με τη βοήθεια του λογισμικού “Scorecard”, κατάφερε να «κλέψει» τις εκλογές του 2012, ενώ το πρόγραμμα είχε προετοιμαστεί να χρησιμοποιηθεί για την «απάτη» του Μπάιντεν το 2020. Ορισμένα από τα παραπάνω αναπαράγει και ο απόστρατος αξιωματικός στο βίντεο.

Η αξιοπιστία της παραπάνω διήγησης για «Hammer και Scoreboard» πάσχει από καίρια λογικά σφάλματα, ανεξαρτήτως της εξέτασης των «πειστηρίων» που παρατίθενται σε άλλα σημεία των δημοσιευμάτων.

Εκτός ότι δεν υπάρχει κάποια διασταυρωμένη πληροφορία που να επιβεβαιώνει αυτόν τον μηχανισμό εκλογικής νοθείας «της CIA», δεν εξηγείται γιατί ο Μπαράκ Ομπάμα έκλεψε με νοθεία τις εκλογές του 2012, αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει, με απάτη, νίκη της Χίλαρι Κλίντον το 2016 έναντι του Τραμπ, ή πώς ο τελευταίος, αρχηγός του αμερικανικού κράτους επί τετραετία, δεν κατάφερε να αποτρέψει αυτή τη μηχανορραφία στις προεδρικές του 2020. Ακόμη και στις εκλογές αυτές, δεν εξηγείται γιατί ο Μπάιντεν, ενώ έχει στη διάθεση του ένα τέτοιο εργαλείο, δεν εξασφάλισε πλειοψηφία στο κρίσιμο σώμα της Γερουσίας.


Ως στοιχείο του μηχανισμού αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το «Hammer και Scoreboard» στοχευμένα παραποιεί δεδομένα σε υπολογιστές – διαμεσολαβητές ροής δεδομένων μεταξύ των κρατικών, εκλογικών υπολογιστικών συστημάτων και τρίτων-ανεξάρτητων βάσεων δεδομένων, σε πολλές πολιτείες – Φλόριντα, Τζόρτζια, Τέξας, Πενσυλβάνια, Ουϊσκόνσιν, Μίσιγκαν, Νεβάδα και Αριζόνα, και έχει κατονομαστεί ως παράδειγμα στόχου την εταιρία VR Systems Inc, «που λειτουργεί στις οκτώ πολιτείες».

Ωστόσο, εκτός του ότι η εν λόγω εταιρία δεν λειτουργεί σχετικές υπηρεσίες παρά μόνο στη Φλόριντα, ορισμένες κομητείες στη Βόρεια Καρολάινα και μια σε Βιρτζίνια και Τέξας, αυτή χειρίζεται το «τσεκ ιν» των προσερχόμενων εκλογέων και δεν εμπλέκεται στην καταμέτρηση ψήφων.

Εκπρόσωπός της εταιρίας VR Systems δήλωσε τα εξής στη σελίδα ελέγχου γεγονότων LeadStories:

Η εταιρία VR Systems δεν διεξάγει καταμέτρηση ψήφων, ούτε είναι διασυνδεδεμένη με συστήματα καταμέτρησης ψήφων κομητείας ή πολιτείας

Εξάλλου, πέραν της συγκεκριμένης εταιρίας, που δεν δραστηριοποιείται καν στις μισές από τις προαναφερθείσες πολιτείες, δεν εξηγείται γιατί και με ποιον τρόπο έχουν ευαλωτότητα τα υπολογιστικά συστήματα των συγκεκριμένων πολιτειών, τη στιγμή που για τις προεδρικές εκλογές δεν υπάρχει κάποιο ενιαίο εθνικό υπολογιστικό σύστημα ή διακομιστές δεδομένων. Για παράδειγμα μόνο στο Τέξας υπάρχουν τρεις μέθοδοι ψηφοφορίας. [πηγή]

Και, επιπροσθέτως, δεν έχουν καταγραφεί στοιχεία που να δείχνουν κάποια μαζική κλοπή ψήφων ή νοθεία στις πολιτείες αυτές ή συνολικά στη χώρα, ενώ την εκτίμηση αυτή κάνουν και αρκετοί διεθνείς παρατηρητές, όπως η αντιπροσωπεία μελών του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), και η διεθνής αποστολή εκλογικών παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OAΣΕ), καθώς και ανώτατοι αξιωματούχοι ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο ζήτημα πήρε ξεκάθαρη θέση και ο εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ το 2018 για τη θέση του επικεφαλής της CISA (της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών), Chris Krebs:

Σε μετάφραση:

Για να είμαι πεντακάθαρος στο [παρακάτω], αναφέρομαι συγκεκριμένα στις ανοησίες για «Hammer» και «Scorecard». Είναι ακριβώς αυτό: ανοησίες. Δεν είναι κάτι πραγματικό, μην την πατάτε με αυτό, και σκεφτείτε δυό φορές πριν μοιραστείτε κάτι.

Chris Krebs, επικεφαλής της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ, 7 Νοεμβρίου 2020


Στις 12 Νοεμβρίου 2020, δημοσιεύθηκε κοινή δήλωση του Κυβερνητικού Συντονιστικού Συμβουλίου Εκλογικών Υποδομών και των Εκτελεστικών Συμβουλίων Εκλογικών Υποδομών (που αποτελούνται από εκπροσώπους συναρμόδιων ομοσπονδιακών υπηρεσιών, όπως και της CISA), στην οποία τονίστηκε πως:

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οποιοδήποτε σύστημα ψηφοφορίας διέγραψε ή έχασε ψήφους, άλλαξε ψήφους, ή ότι παραβιάστηκε με οποιονδήποτε τρόπο.


Από τα διαθέσιμα στοιχεία, δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις αξιοπιστίας για τη θεωρία εκλογικής νοθείας με βάση «λογισμικό» και «υπερυπολογιστή» της CIA στις ΗΠΑ (ή σε άλλες χώρες), καθώς δεν έχει καταγραφεί κάποια συστηματική νοθεία στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Οι ισχυρισμοί περί ύπαρξης αυτού του μηχανισμού διαψεύδονται από τις ομοσπονδιακές αρχές, ενώ ο αρχικός ισχυρισμός προέρχεται από πρόσωπο με ιστορικό αμφισβητούμενης φερεγγυότητας.

Αποσπάσματα τηλεοπτικών εκπομπών από ζωντανή αναμετάδοση εκλογικών αποτελεσμάτων στο CNN έχουν κυκλοφορήσει ως αποδείξεις αυτής της «ηλεκτρονικής απάτης», ωστόσο αρκετοί οργανισμοί ελέγχου ειδήσεων έχουν εξηγήσει σε αναλυτικά άρθρα τους γιατί τα συγκεκριμένα βίντεο δεν αποτελούν πειστήρια για κάποια τέτοια νοθεία. [πηγή 1] [πηγή 2] [πηγή 3]


Αποδείξεις χρήσης του λογισμικού νοθείας;

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα εντοπίζουμε και τα εξής σημεία:

Σε αυτό το άρθρο, (η ηλεκτρονική εφημερίδα) Off-Guardian εξηγεί τη χρήση του λογισμικού για να αλλάξει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Ουισκόνσιν και το Μίτσιγκαν: https://off–guardian.org/2020/11/03/discuss–election–day/

Στο συγκεκριμένο άρθρο εντοπίζουμε δύο βασικούς επιμέρους ισχυρισμούς, αναφορικά με τις πολιτείες του Μίσιγκαν και του Ουϊσκόνσιν και τη φερόμενη μεγάλης κλίμακας νοθεία.


Ο ένας, είναι διάφορες διορθώσεις αριθμών στην ανακοίνωση αναφερόμενων ψήφων από τις πολιτείες αυτές. Ως μείζον ζήτημα παρουσιάζεται (τόσο στο άρθρο του off-gyardian.org, όσο και σε άλλα σημεία των υπό εξέταση δημοσιευμάτων) ότι στο Μίσιγκαν ξαφνικά προστέθηκαν 138.339 ψήφοι μόνο υπέρ του Μπάιντεν, ένα απότομο άλμα που αποτελεί ένδειξη νοθείας.

Στα ελληνικά δημοσιεύματα γράφονται και τα εξής:

Είναι διασκεδαστικό να παρακολουθείς τις πόρνες του Τύπου να αγωνίζονται να συγκαλύψουν την εκλογικήν απάτη. Ιδού ένα παράδειγμα από το πουλημένο BBC, του οποίου η «‘Ομάδα Εξακρίβωσης της Πραγματικότητας», ανέλαβε να ερευνήσει την «φήμη», για μιαν ξαφνική «γόμωση» κάλπης στο Μίσιγκαν με 138.000 ψήφους, τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν δεν υπήρχε ψηφοφόρος μάρτυρας. https://www.bbc.com/news/election–us-2020-54811410.

Το BBC ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για ένα “σφάλμα καταγραφής δεδομένων” που διορθώθηκε. Το “σφάλμα καταχώρησης δεδομένων” (αν υπήρξε) δεν διορθώθηκε μέχρι να γίνει θόρυβος. Πώς ξέρει το BBC ότι το ξαφνικό άλμα στις ψήφους για τον Μπάϊντεν δεν ήταν απάτη που, όταν αποκαλύφθηκε έσπευσαν να συγκαλύψουν διεφθαρμένοι αξιωματούχοι, ως «λάθος εισαγωγής στοιχείων».


Σημειώστε επίσης ότι ακριβώς το ίδιο συνέβη περίπου την ίδια στιγμή στο γειτονικό Ουισκόνσιν. Έτσι είχαμε δύο ταυτόχρονα “σφάλματα εισαγωγής δεδομένων”, σε δύο κρίσιμες αμφισβητούμενες πολιτείες, που εξάλειψαν το προβάδισμα του Τραμπ; Πόσο είναι αυτό πιθανό;

Σημειώστε ακόμη ότι η διόρθωση του “σφάλματος εισαγωγής δεδομένων” δεν είχε ως αποτέλεσμα την επανεμφάνιση του Tραμπ ως πλειοψηφούντος. Έτσι, πώς διορθώθηκε το σφάλμα;
Αυτό δείχνει πόσο εντελώς ηλίθιοι είναι οι υπεύθυνοι Τύπου που αναφέρουν ότι ένα σφάλμα εισαγωγής δεδομένων που διέγραψε το προβάδισμα του Τραμπ “διορθώθηκε”, αλλά το προβάδισμα παρέμεινε χαμένο.


Και γιατί μια βρετανική υπηρεσία ειδήσεων έχει μια “Ομάδα Ελέγχου Γεγονότων” για την προστασία ενός αμερικανικού πολιτικού κόμματος; Είναι η εκστρατεία κατά της προεδρίας του Τραμπ οργανωμένη σε παγκόσμιο επίπεδο;

Αυτή η μεταβολή 138.000 ψήφων στο Μίτσιγκαν δεν δείχνει εκλογική απάτη, όπως καταδείξαμε σε προηγούμενο άρθρο μας με τίτλο Μίσιγκαν: Τυπογραφικό λάθος ΔΕΝ αποδεικνύει νοθεία στις Αμερικανικές εκλογές όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

Συνοπτικά, όπως σημειώσαμε και στο προαναφερθέν άρθρο μας, οι χάρτες που χρησιμοποιούνται εν είδει τεκμηρίου νοθείας αποδεικνύουν, τελικά, τη μείωση των, από τυπογραφικό λάθος (σ.σ. ένα μηδενικό) προσωρινά αυξημένων, αναφερόμενων ψήφων υπέρ του Μπάιντεν. 

Πιο απλά, 153.710 (τυπογραφικό λάθος) μείον 15.371 (πραγματική αύξηση) ισούται με 138.339 ψήφους, που αφαιρέθηκαν από το πεδίο των αναφερόμενων υπέρ Μπάιντεν ψήφων, προς αποκατάσταση του τυπογραφικού σφάλματος. Ο Τραμπ παρέμενε επικεφαλής σε αμφότερους τους πίνακες εκείνη τη στιγμή.


Από τα συμφραζόμενα για “σφάλματα εισαγωγής δεδομένων” στο Ουϊσκόνσιν, εντοπίζουμε την κυκλοφορία ισχυρισμών για ύποπτες «διορθώσεις» αριθμών στην κομητεία Rock.

Περίπου τα μεσάνυχτα της μέρας των εκλογών, οι αναφερόμενοι συνολικοί ψήφοι που δημοσιοποιούσε το πρακτορείο Associated Press έδειξαν εσφαλμένα τον Τραμπ να προηγείται στην πολιτεία με 46.649 ψήφους, ενώ συνέβαινε το αντίστροφο, και μέσα σε λίγα λεπτά το AP διόρθωσε το λάθος. Στο μεταξύ όμως κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα με τον ισχυρισμό πως στην πραγματικότητα:

O Τραμπ κέρδισε την κομητεία, και γι’ αυτό θα βρισκόταν πίσω από τον Μπάιντεν μόνο κατά 1500 ψήφους αντί 20.500, σε επίπεδο πολιτείας.

O Patrick Maks, εκπρόσωπος του AP δήλωσε στο politifact.com, οργανισμό διασταύρωσης ειδήσεων, τα εξής:

Συνέβη ένα μικρό τεχνικό λάθος στη συλλογή των αναφερόμενων ψήφων από την κομητεία Rock, που γρήγορα διορθώθηκε.

Το πρακτορείο AP έχει πάμπολλα και υπέρ το δέον εργαλεία ελέγχου και διασταύρωσης, ώστε να διασφαλίζει την αμεροληψία κατά τη μετάδοση εκλογικών αποτελεσμάτων.

Δεν πρόκειται, δηλαδή, για λάθος που εμπλέκονται εφορευτικοί αξιωματούχοι, αλλά για λάθος της ανακοίνωσης από το AP.

Τα διαθέσιμα αποτελέσματα στην επίσημη ιστοσελίδα του Rock County και σε άλλες αναφορές, βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία με τις αναφερόμενους από το AP ψήφους, και δείχνουν (στο 89% της ενσωμάτωσης) ότι τον Μπάιντεν ψήφισαν 46.649, ενώ τον Τραμπ 37.133 (σ.σ. και το 2016 η Κλίντον είχε κερδίσει με παρόμοια διαφορά την κομητεία).

Συνεπώς, στο παραπάνω παράδειγμα δεν υπάρχει κάποια απόδειξη ή ένδειξη νοθείας μέσω «Hammer και Scoreboard» ή άλλου μηχανισμού, ενώ και η θέση ότι ο Τραμπ κέρδισε την κομητεία και υπολείπεται ελάχιστων ψήφων από τον Μπάιντεν στην πολιτεία, αγνοεί την έως τώρα καταμέτρηση.


Ο δεύτερος πυλώνας για τη θεμελίωση απόδειξης για νοθεία μέσω «Hammer και Scoreboard» είναι κάποια διαγράμματα από την εξέλιξη της καταμέτρησης και ενσωμάτωσης εκλογικών αποτελεσμάτων, τη βραδιά μετά τις εκλογές, που δείχνουν «ύποπτες» απότομες, ραγδαίες αυξήσεις των ψήφων υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου (μπλε γραμμή).


Το στιγμιότυπο (επάνω) από τη ροή ενσωμάτωσης εκλογικών αποτελεσμάτων στο Ουϊσκόνσιν, είχε δημοσιευθεί από την ανταποκρίτρια του FiveThirtyEight, Maggie Koerth, σε ζωντανή ροή διαδικτυακής μετάδοσης των εκλογών, βάσει δεδομένων του ABC News έως 6:23 a.m της 4ης Νοεμβρίου 2020.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, αυτό το στιγμιότυπο δεν δείχνει καμία απατηλή αύξηση ή εκλογική νοθεία.

Καθότι πρόκειται για μια εν εξελίξει διαδικασία καταμέτρησης ψήφων, και όχι μεταβολές σε επίσημα αποτελέσματα, είναι περισσότερο από προφανές ότι η ενσωμάτωση αποτελεσμάτων δε γίνεται με κάποια σταθερή γραμμική πορεία, σε σταθερή πλήρη συμμετρία προς το τελικό ποσοστό ψήφων καθενός υποψηφίου σε μια κομητεία ή πολιτεία.

Οι αυξομειώσεις, δηλαδή, από μόνες τους, δεν υποδεικνύουν πρωτίστως κάποια απάτη ή νοθεία, καθώς μπορεί να ενσωματώνονται μικρά ή μεγάλα «εκλογικά τμήματα», διάφορες εκλογικές υποδιαιρέσεις ή κατηγορίες ψήφων και ούτω καθεξής. Για παράδειγμα, αντίστοιχες σχεδόν κατακόρυφες αυξήσεις σε «προσπεράσματα» ή όχι κατεγράφησαν και υπέρ του Τραμπ σε πολιτείες όπως το Οχάιο, την Αϊόβα, το Κάνσας και η Μοντάνα:

Η απότομη αύξηση στην πολιτεία του Ουϊσκόνσιν, για την οποία έγινε λόγος παραπάνω, παρατηρείται σε συνάρτηση με την ενσωμάτωση, στις 3:56 π.μ. της ίδιας ημέρας, όπως διευκρίνισε η Koerth, αποτελεσμάτων «πρώιμων» και επιστολικών ψήφων (absentee votes) από την πολυπληθή κομητεία του Μιλγουόκι και άλλους δήμους, όπου η υποστήριξη προς τον Μπάιντεν ήταν αρκετά μεγάλη (άλλωστε και το 2016 η Δημοκρατική Κλίντον έλαβε στο Μιλγουόκι περίπου το 77% των ψήφων).

Πράγματι, στο χρονικό σημείο της ενσωμάτωσης αποτελεσμάτων της εν λόγω Κομητείας [ανεπίσημα αποτελέσματα] σχεδόν το 70% των ψήφων καταμετρώνταν υπέρ του Μπάιντεν, ενώ τα έως σήμερα στοιχεία, στο 98% της ενσωμάτωσης, αναφέρουν 317.351 από τις 458.935 ψήφους υπέρ του σε αυτήν την εκλογική υποδιαίρεση. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε και ότι σε εκείνο το σημείο της ενσωμάτωσης (δηλαδή κυρίως επιστολικών ψήφων από το Μιλγουόκι) δεν πήρε το 100% των ψήφων ο Μπάιντεν.

Από τους 169.519 της κομητείας που ψήφισαν «εξ αποστάσεως», οι 23.642 ψήφισαν τον πρόεδρο Τραμπ (14%) και 143.124 τον Μπάιντεν (84%). Οι τοπικές εφορευτικές αρχές, μάλιστα, είχαν προαναγγείλει ότι οι εν λόγω ψήφοι θα ανακοινώνονταν ως ενιαίο σύνολο, ενώ, παράλληλα, σχεδόν σε όλη τη χώρα οι “absentee votes” είχαν μεγαλύτερη του μέσου όρου αναλογία δημοκρατικών ψήφων, αφού ο Τραμπ συστηματικά απέτρεπε τους ψηφοφόρους του να χρησιμοποιήσουν αυτή την οδό.

Όπως δήλωσε στην ομάδα διασταύρωσης ειδήσεων του πρακτορείου AFP ο Curt Villarosa, διευθυντής δημοσίων σχέσεων του ABC News (θυγατρική του οποίου το FiveThirtyEight):

Δεν συμβαίνει τίποτε “μαγικό” με αυτές τις μεταπτώσεις: οι κομητείες απλώς δημοσίευσαν μεγάλα πακέτα εκλογικών αποτελεσμάτων, ταυτόχρονα. Κι αυτά τα πακέτα ΔΕΝ ήταν 100% ψήφοι υπέρ του Μπάιντεν. Πίσω από την μπλε γραμμή, υπάρχει επίσης και μια κόκκινη γραμμή που δείχνει τις χιλιάδες ψήφους που ο Τραμπ πήρε.

Εξάλλου, τέτοιες εναλλαγές δεν παρατηρήθηκαν μόνο υπέρ του υποψηφίου των Δημοκρατικών. Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Villarosa:

Υπάρχουν επίσης και αντίστροφα παραδείγματα, όπου η κόκκινη γραμμή του Trump εκτοξεύεται ξαφνικά όταν αναφέρεται ένα πακέτο ευνοϊκών γι’ αυτόν αποτελεσμάτων.

Η λαϊκή υποστήριξη προς το Δημοκρατικό κόμμα υπήρξε μαζική στις πολυπληθείς κομητείες του Μιλγουόκι και του Μάντισον. / Πηγή στιγμιοτύπου: New York Times.
Η διακύμανση του προβαδίσματος στο Ουϊσκόνσιν ακολούθησε έως τώρα την παραπάνω πορεία, με στιγμιαίες «εναλλαγές». / Πηγή στιγμιοτύπου: New York Times

Ένα βίντεο τηλεοπτικής εκπομπής επισυνάπτεται στο δημοσίευμα του “off-guardian.org”, που χρησιμοποιείται ως τεκμήριο για τη λειτουργία του μηχανισμού νοθείας, για να δείξει ότι «έπιασαν τον Μπάιντεν να παίρνει ξαφνικά 109.000 νέες ψήφους, και να εξαφανίζει εν ριπή οφθαλμού το προβάδισμα 4 μονάδων του Τραμπ».

Το απόσπασμα βίντεο από τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του CNN τη βραδιά μετά τις εκλογές [δείτε το εδώ] απεικονίζει ακριβώς τη στιγμή που ενσωματώνονται στο σύστημα αναφερόμενων ψήφων μεγάλος αριθμός εκλογικών αποτελεσμάτων από κομητείες του Ουϊσκόνσιν (Μιλγουόκι), και θα πρέπει να ιδωθεί υπό το παραπάνω πλαίσιο αναφοράς. Όπως εξηγήσαμε παραπάνω, δε συμβαίνει κάποιο παράδοξο ή ύποπτο γεγονός.

Δεν προστέθηκαν ξαφνικά «109.000 νέες ψήφοι», με την έννοια της αυτοτελούς και λογιστικής προσθήκης ενός αριθμού μόνον υπέρ του Μπάιντεν, και μάλιστα το συγκεκριμένο βίντεο δεν δείχνει ποια ήταν η έως πριν την ανωτέρω ενσωμάτωση στατιστική, για να είναι δυνατή η σύγκριση (του “πριν” και του “μετά”).

Για παράδειγμα, η πλατφόρμα εκλογικών αποτελεσμάτων των NY Times που αναφέρει παραπλήσια με το CNN νούμερα, πριν την ενσωμάτωση της επιστολικής ψήφου της (κατά μεγάλη πλειοψηφία δημοκρατικής) κομητείας του Μιλγουόκι, έδειχνε πράγματι τον Τραμπ να συγκεντρώνει 1.529.223 ψήφους (50.9%) έναντι 1.420.855 για τον Μπάιντεν (47.3%).

Έπειτα από την ενσωμάτωση, εμφανίζονται 1.566.844 ψήφοι υπέρ Τραμπ (δηλαδή 37.6211 περισσότεροι), ενώ για τον Μπάιντεν 1.576.954 (156.099 περισσότεροι) παίρνοντας βραχεία κεφαλή με 49.3% έναντι 49% του αντιπάλου του. Οι παραπάνω αριθμοί βρίσκονται σε συμφωνία με την ανωτέρω εξήγηση της σταδιακής ενσωμάτωσης των αναφερόμενων ψήφων, και δε δείχνουν κάποια ηλεκτρονική παρέμβαση.

Δηλαδή, δεν αποτελούν ούτε το βίντεο ούτε τα διαγράμματα κάποια απόδειξη χρήσης του Hammer και του Scoreboard ή οποιωνδήποτε μηχανισμών νοθείας.


Το τηλεοπτικό κανάλι ψευδών ειδήσεων CNN, επιχειρεί να συγκαλύψει την προφανή νόθευση της ψήφου με παραπειστικές εξηγήσεις: https://www.cnn.com/2020/11/04/politics/why–mail–in–ballots–were–counted–late–in–states–like–pennsylvania–and–michigan/index.html

Η ταχυδρομική ψήφος διευκολύνει σημαντικά την χρήση αυτού του λογισμικού νοθείας όπως και την κλασσική μέθοδο βιασμού της κάλπης. Ένας λόγος για την επιβολή της μάσκας και της φοβίας το Κορωναιού ήταν η δικαιολόγηση της μαζικής ταχυδρομικής ψηφοφορίας.

Δεν προσκομίζονται αξιόλογα αποδεικτικά στοιχεία ή έστω σοβαρές ενδείξεις για νόθευση της ψήφου, ούτε τα παραπάνω υποστηριζόμενα για «Hammer και Scorecard» έχουν κάποια πραγματική βάση. Άλλωστε, το βάρος απόδειξης φέρει αυτός που διατυπώνει τον εντυπωσιακό ισχυρισμό, και όχι το αντίστροφο.

Εφόσον δεν υποστηρίζεται η διήγηση για τον ανωτέρω «μηχανισμό νοθείας» ή άλλον αντίστοιχο, δεν μπορεί και να ισχύει ότι το CNN τον συγκαλύπτει, με ένα ρεπορτάζ που εξηγεί τη διαδικασία ψηφοφορίας με επιστολική ψήφο και των κανόνων καταμέτρησης των εν λόγω αποτελεσμάτων, μια νόμιμη διαδικασία με αρκετές δικλείδες ασφαλείας. Οι εξηγήσεις στις οποίες κάνουν αναφορά τα υπό εξέταση δημοσιεύματα δεν βασίζονται σε γνώμες ή απόψεις της αρθρογράφου, αλλά στις εκλογικές νομοθετικές προβλέψεις που έχει η κάθε πολιτεία που σχολιάζεται.

Συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, οι πληροφορίες που ενσωματώνονται στα υπό εξέταση δημοσιεύματα ή βρίσκονται στις παραπομπές των συγκεκριμένων σημείων που εξετάσαμε δεν αποτελούν τεκμήρια ή αποδείξεις για συστηματική νοθεία στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2020 στις ΗΠΑ ή την ύπαρξη «μαγικού» λογισμικού για εκλογική απάτη.