Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, φωτογραφία που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ΔΕΝ δείχνει μέλος της ομάδας Biden να συλλαμβάνεταιΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Όχι, φωτογραφία που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ΔΕΝ δείχνει μέλος της ομάδας Biden να συλλαμβάνεται

14 Νοε
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Μέλος της ομάδας του Joe Biden φαίνεται να συλλαμβάνεται πιθανόν λόγω απόδειξης νοθείας των αμερικανικών εκλογών.

Συμπέρασμα:

Tο άτομο το οποίο απεικονίζεται στην υπό εξέταση φωτογραφία δεν είναι ο Dallas Jones, αλλά ο Αμερικανός ηθοποιός Cuba Mark Gooding Jr. Ο ηθοποιός είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2019 για κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία την οποία συνόδευε ο ισχυρισμός πως μέλος της ομάδας του Joe Biden φαίνεται να συλλαμβάνεται. Ο εν λόγω ισχυρισμός είναι ψευδής.

Παραδείγματα: (Σελίδα στο Facebook) Ο Εξωλοθρευτης της Ελληνικης Μαφιας, (Σελίδα στο Facebook) Παγκοσμια ΟΜΑΔΑ Εψιλον, attikanea.info

Τα υπό εξέταση δημοσιεύματα ισχυρίζονται πως μέλος της ομάδας του Joe Biden, συγκεκριμένα ο Dallas Jones, πρώην μέλος του FBΙ, φωτογραφήθηκε κατά τη σύλληψη του συνοδεία αστυνομικών. Τα δημοσιεύματα αυτά αφήνουν να εννοηθεί πως οι συλλήψεις αφορούν το γεγονός ότι αποδείχθηκε νοθεία στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές.

Τι ισχύει

Στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου για την διαφάνεια των εκλογών στις ΗΠΑ έχουν κυκλοφορήσει αρκετά άρθρα τα οποία κάνουν αβάσιμους ισχυρισμούς περί νοθείας των εκλογών και σε ορισμένα εξ αυτών εμφανίστηκαν ισχυρισμοί και για τον Dallas Jones, έναν εκ των μελών της ομάδας του Joe Biden.

Ωστόσο το άτομο το οποίο απεικονίζεται στην υπό εξέταση φωτογραφία δεν είναι ο Dallas Jones, αλλά ο Αμερικανός ηθοποιός Cuba Mark Gooding Jr.

Ο ηθοποιός είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2019 για κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης. [πηγή]

Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο από τη σύλληψη του πρόκειται για το ίδιο σκηνικό που απεικονίζει η υπό εξέταση φωτογραφία. [πηγή]

Μερικά επιπλέον στιγμιότυπα από τη σύλληψη του ηθοποιού:

Βλέποντας την φωτογραφία του Dallas Jones είναι εμφανές ότι πρόκειται για διαφορετικό πρόσωπο ενώ, μέχρι την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος άρθρου, δεν έχει ανακοινωθεί σύλληψη του.

Συμπέρασμα

Με βάση όλα τα ανωτέρω καθίσταται σαφές πως ο ισχυρισμός ότι οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα δείχνουν μέλος της ομάδας Biden να συλλαμβάνεται είναι ψευδείς. Η εικόνα δείχνει τη σύλληψη ηθοποιού τον Ιούνιο του 2019.

Είναι πτυχιούχος χημείας (B.Sc.) απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο “Μaster of Arts in Digital Media, Communication and Journalism” στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.