Ποιοι είμαστε
Αρχική Παραπλανητικοί ισχυρισμοί για το εμβόλιο κατά της COVID-19 και την «ατζέντα υποδούλωσης»ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Παραπλανητικοί ισχυρισμοί για το εμβόλιο κατά της COVID-19 και την «ατζέντα υποδούλωσης»

17 Νοε
2020

@ |

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός 1

Ο κορωνοϊός είναι κατασκευασμένος. Όταν τον ξεκίνησαν είχαν έτοιμη και τη λύση του εμβολίου.

Συμπέρασμα 1

Τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα δεν συνηγορούν υπέρ του ισχυρισμού ότι ο κορωνοϊός είναι κατασκευασμένος.

Ισχυρισμός 2

Μαζί με το εμβόλιο για τη covid-19 θα μπαίνει και η ειδική βαφή (quantum dot dye).

Συμπέρασμα 2

Σύμφωνα δήλωση του ερευνητή Kevin McHugh καθίσταται σαφές πως δεν υπάρχει σχεδιασμός να χρησιμοποιηθεί η προαναφερθείσα τεχνολογία στο εμβόλιο του κορωνοϊού,

Ισχυρισμός 3

Υπάρχει σύνδεση μεταξύ των κβαντικών κηλίδων και της δράσης των GAVI και Mastercard.

Συμπέρασμα 3

Η βιομετρική ταυτότητα είναι τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε χώρες όπου η καταγραφή ιατρικού ιστορικού είναι δύσκολη. Η τεχνολογία της είναι διαφορετική από εκείνη των κβαντικών κηλίδων.

Ισχυρισμός 4

Μέσω της πατέντας 060606 θα μας ελέγχουν.

Συμπέρασμα 4

Η πατέντα ονομάζεται WO2020060606A1 και η σύνδεση της με το εμβόλιο του κορωνοϊού αποτελεί λογικό άλμα. Πρόκειται για πατέντα που σχετίζεται με την επιβράβευση των χρηστών της με κρυπτονομίσματα.

Ισχυρισμός 5

Το τέλος της πανδημίας είναι προκαθορισμένο από τη Παγκόσμια Τράπεζα για τις 31 Μαρτίου 2025.

Συμπέρασμα 5

Πρόκειται για τον εκτιμώμενο χρόνο διάρκειας χρηματοδοτικού προγράμματος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19 και την ενίσχυση των συστημάτων δημόσιας υγείας.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με τίτλο “Έχουν πατεντάρει την υποδούλωσή μας”. Εξετάζοντας τους ισχυρισμούς του εν λόγω βίντεο, εντοπίζουμε λογικά άλματα καθώς και παραποιήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το εμβόλιο για την covid-19 και “την προσπάθεια υποδούλωσης και υποκλοπής προσωπικών δεδομένων”. Ας δούμε τι ισχύει:

Παραδείγματα: angelokarageorgos.gr (αρχική πηγή) oaskhths.blogspot.com, thesecretrealtruth.blogspot.com, diodotos-k-t.blogspot.com, tonhsitouhliou.wordpress.com, dionios.blogspot.com, oparlapipas.gr, koukfamily.blogspot.com, brighteon.com


Η διάρκεια του υπό εξέταση βίντεο ξεπερνά τη μια ώρα συνεπώς κρίνουμε συνετό να παρουσιάσουμε ξεχωριστά τους κυριότερους ισχυρισμούς.Το βίντεο ξεκινά με την περίληψη των θεμάτων που θα συζητηθούν από τον ομιλητή. Ανάμεσα σε αυτά είναι “η ατζέντα υποδούλωσης” καθώς και το εμβόλιο για την covid-19 το οποίο δήθεν “συνδέεται με διάφορες πτυχές οι οποίες έχουν να κάνουν με τα δεδομένα μας”.

Ανάλυση των ισχυρισμών

Τον πρώτο ισχυρισμό εντοπίζουμε στο 7ο λεπτό. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ομιλητή:

Αποκλείεται να βρέθηκε τώρα το εμβόλιο. Όταν δημιουργούν το πρόβλημα αυτοί, δημιουργούν και τη λύση. Όταν ετοιμαζόντουσαν να ξεκινήσουν τον κοροδοϊό, ήδη είχαν έτοιμη και τη λύση προφανώς (…) Όλα είναι μάτριξ και προσομοίωση.

Εντούτοις, η θεωρία ότι ο κορωνοϊός (SARS-CoV-2) αποτελεί ανθρώπινο κατασκεύασμα έχει προ πολλού καταρριφθεί. Ειδικότερα, τα επιστημονικά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας ήδη από Μάρτιο του 2020 δεν συνηγορούν υπέρ του εν λόγω αφηγήματος.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Nature“, έδειξε πως ο ιός δημιουργήθηκε μέσω φυσικών μεταλλάξεων και όχι στο εργαστήριο. Ακόμη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας και καθηγητή μικροβιολογίας και ανοσολογίας στο ερευνητικό κέντρο “Scripps” της Καλιφόρνια, Κρίστιαν Άντερσεν:

We do not believe that any type of laboratory-based scenario is plausible.

Μετάφραση: Δε πιστεύουμε πως είναι εφικτό ένα σενάριο στο οποίο ο ιός συντέθηκε στο εργαστήριο.

Μπορείτε να βρείτε επιμέρους μελέτες οι οποίες υποστηρίζουν την εν λόγω επιστημονική υπόθεση εδώεδώεδώεδώ κι εδώ.

Επιπλέον πληροφορίες για το ζήτημα της προέλευσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 μπορείτε επίσης να βρείτε στο σχετικό μας άρθρο “Γιατί ο νέος κορωνοϊός ΔΕΝ είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα“.


Με αφορμή το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ο ομιλητής παρουσιάζει, στο 8ο λεπτό, την τεχνολογία κβαντικών κηλίδων (quantum dots dye) με βάση την έκθεση του MIT την οποία ερμηνεύει:

Το MIT έφτιαξε μια ειδική βαφή, όπως λέγεται την οποία θα βάζουν μαζί με το εμβόλιο, αυτή η βαφή λοιπόν θα μπαίνει μαζί με το εμβόλιο (…)

Στη συνέχεια διατείνεται, πως ο ισχυρισμός του άρθρου από το ΜΙΤ σχετικά με την προληπτική δράση των εμβολίων χάρη στην οποία σώζονται 1.5 εκατομμύρια ζωές ετησίως αποτελεί προσπάθεια προώθησης της νέας τεχνολογίας και τη χαρακτηρίζει “πώληση” ενώ στο 13ο λεπτό καταλήγει στο ακόλουθο συμπέρασμα:

“Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεις αυτό, είναι τσιπάκια αυτά, έτσι … Δεν χρειάζεται να στο πω, το έχεις καταλάβει τώρα”

Στους παραπάνω παραπλανητικούς ισχυρισμούς ωστόσο, συναντάμε λογικά άλματα. Καταρχάς, όπως αναφέρει και το άρθρο του ΜΙΤ, η τεχνολογία των κβαντικών κηλίδων αφορά εμφυτεύσιμα νανοσωματίδια που η μόνη τους λειτουργία είναι η αντανάκλαση πληροφοριών μέσω φωτός και η μοναδική πληροφορία που θα έχουν, θα είναι το ιστορικό εμβολιασμών.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με δήλωση του ερευνητή Kevin McHugh στο πρακτορείο Reuters καθίσταται σαφές πως δεν υπάρχει σχεδιασμός να χρησιμοποιηθεί η προαναφερθείσα τεχνολογία στο εμβόλιο του κορωνοϊού:

Μετάφραση: Η τεχνολογία της κβαντικής κηλίδας δεν αποτελεί μικροτσίπ ή μια εμφυτεύσιμη στον άνθρωπο κάψουλα και απ’ όσα ξέρω δεν υπάρχουν σχέδια να χρησιμοποιηθεί για το (εμβόλιο) του κορωνοϊού.

Συνοψίζοντας, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί στη χορήγηση του εμβολίου για τον κορωνοϊό ενώ η θεωρία που κάνει λόγω για εμφύτευση τσιπ είναι ανυπόστατη και καταρρίπτεται.

Βέβαια, η αναφορά στη χρηματοδότηση από το ίδρυμα Bill and Melinda Gates, επιβεβαιώνεται. [πηγή]

Δείτε ακόμη: Όχι, ο Bill Gates ΔΕΝ σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μικροτσίπ για την καταπολέμηση του κορωνοϊού


Βιομετρική ταυτότητα

Με την παραδοχή ότι το εμβόλιο κατά της covid-19 θα περιέχει “τα τσιπάκια για το ιστορικό εμβολίων”, ο ομιλητής συνεχίζει εστιάζοντας την προσοχή του σε άρθρο δημοσιευμένο στη σελίδα “Harvard Business Review”, το οποίο υπογραμμίζει την αναγκαιότητα ίσης και δίκαιης κατανομής των δόσεων του εμβολίου για την covid-19.

Σχολιάζοντας την ανωτέρω πρωτοβουλία ο ομιλητής αναφέρει:

Κοίτα εδώ δούλεμα… Δούλεμα απίστευτο.

Σύμφωνα με το άρθρο, καθίσταται σαφές πως για να πραγματοποιηθεί η ταυτοποίηση του εμβολιασμένου πληθυσμού σε απομονωμένες κοινωνίες είναι αναγκαία η δημιουργία ψηφιακών βιομετρικών ταυτοτήτων. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι ευκολότερη η επαλήθευση του εμβολιασμένου πληθυσμού. [πηγή]

Θα πρέπει να υπάρχει και βιομετρική ταυτότητα. Εκτός από το ιστορικό εμβολίων κάτω από το σώμα τώρα συζητάμε και πληροφορίες για βιομετρική ταυτότητα… Ότι θα έχει δηλαδή όλα μας τα στοιχεία. Και μετά γιατί άλλο μιλάμε; Και για πληρωμές.

Σε αυτό το σημείο ο ομιλητής επιχειρεί να συνδέσει την τεχνολογία των κβαντικών κηλίδων με το εμβόλιο κατά της covid-19 και τις βιομετρικές ταυτότητες των Mastercard και GAVI. Υπενθυμίζουμε πως η τεχνολογία των κβαντικών κηλίδων δεν συνδέεται με το υπό κατασκευή εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Mastercard και GAVI vs Κβαντικές Κηλίδες

Η συνεργασία των Mastercard και GAVI αποσκοπεί στον ευκολότερο και αποτελεσματικότερο εντοπισμό του εμβολιασμένου (ή μη) πληθυσμού. Μάλιστα, η εν λόγω συνέργεια ξεκίνησε στις 11 Δεκεμβρίου του 2018 με στόχο τη δημιουργία βάσης δεδομένων για το ιστορικό εμβολιασμών παιδιών σε αναπτυσσόμενες χώρες. [πηγή]

Η βιομετρική ταυτότητα δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από ένα ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας το οποίο με την οικονομική ενίσχυση της GAVI και τα ψηφιακά μέσα της Mastercard θα μπορούσε να σώσει εκατομμύρια ζωές.

Ωστόσο, κάτι που δεν αναφέρει ο ομιλητής είναι ότι οι τεχνολογίες των Mastercard και GAVI για την καταγραφή του ιστορικού εμβολιασμών διαφέρουν από εκείνη της κβαντικής κηλίδας του MIT.

Ειδικότερα, στο άρθρο που παρουσιάζει, αναφέρεται η τεχνολογία της Simprints η οποία μέσω του σκαναρίσματος των δακτυλικών αποτυπωμάτων και μιας φωτογραφίας ταυτοποιεί τον εκάστοτε ασθενή και δίνει πρόσβαση στο ιστορικό του. [πηγή]

Ομοίως λειτουργεί και το “Trust Stamp”, μια τεχνολογία ταυτοποίησης του ιστορικού ασθενών με τη χρήση δακτυλικού αποτυπώματος. [πηγή]

Στη σύνοψη των λεγομένων του στο 23 λεπτό, ο ομιλητής αναφέρει πως:

Έχουμε το εμβόλιο το οποίο θα έχει μέσα τα νανοσωματίδια έχουμε ταυτόχρονα τα τσιπάκια που μπαίνουν μέσα τα νανοσωματίδια για να έχουνε κάποιο ιστορικό και αρχίζουμε και συζητάμε για το ότι θα πρέπει να υπάρχει βιομετρική ταυτότητα εκτός από το ιστορικό εμβολίων κάτω από το σώμα, συζητάμε για βιομετρική ταυτότητα. Και μετά γιατί άλλο μιλάμε; Και για πληρωμές.

Εντούτοις, όπως αποδείξαμε η βιομετρική ταυτότητα είναι τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε χώρες όπου η καταγραφή ιατρικού ιστορικού είναι δύσκολη. Ακόμη, η εν λόγω τεχνολογία διαφέρει από εκείνη των κβαντικών κηλίδων για τις οποίες δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στο εμβόλιο του κορωνοϊού.


Πατέντα της Microsoft

Η Microsoft αιτήθηκε την πατέντα με όνομα WO2020060606A1 και όχι 060606 τον Μάρτιο του 2019. Ειδικότερα, πρόκειται για πατέντα μέσω της οποίας ο χρήστης καλείται να εκπληρώσει σειρά ενεργειών που απαιτούν σωματική δραστηριότητα. Κατόπιν, διάφορες έξυπνες συσκευές όπως έξυπνα ρολόγια, κινητά, τάμπλετς και υπολογιστές ελέγχουν αν ο χρήστης πράγματι επιδόθηκε στην προαναφερθείσα δραστηριότητα ενώ στη συνέχεια αμείβεται με κρυπτονόμισμα. [πηγή]

Έπειτα, ο ομιλητής επιχειρεί να συνδέσει την ανωτέρω τεχνολογία με εκείνη των κβαντικών κηλίδων. Ωστόσο, για ακόμη μια φορά πρόκειται για 2 τελείως διαφορετικές τεχνολογίες.

Πιο αναλυτικά, μέσω της WO2020060606A1, οι ενδιαφερόμενοι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιβραβεύονται με κρυπτονομίσματα κάθε φορά που εκπληρώνουν με επιτυχία μια δραστηριότητα που θα τους υποδεικνύεται.

Πρόκειται για τη διαδικασία “Mining” (εξόρυξη) μέσω της οποία ο εκάστοτε χρήστης μπορεί να κερδίζει κρυπτονόμισματα (π.χ Bitcoin) χωρίς να έχει εκ των προτέρων καταβάλει κάποιο χρηματικό ποσό. [πηγή]

Συνοψίζοντας, η σύνδεση αυτής της πατέντας με την τεχνολογία quantum dot dye είναι αβάσιμη, πόσο δε μάλλον η συσχέτισή της με το εμβόλιο κατά της covid-19.

Διαβάστε επίσης συναφές άρθρο μας: Αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με πατέντα της Microsoft


Παγκόσμια Τράπεζα και το τέλος του SARS-CoV-2

Λίγο πριν το τέλος, ο ομιλητής αναφέρει:

Το σχέδιο του κοροδοϊού (sic) είναι προγραμματισμένο να λάβει τέλος το 2025.

Με βάση έγγραφο της Παγκόσμιας Τράπεζας σχετικά με το COVID-19 Strategic Preparedness and Response Program, δηλαδή το πρόγραμμα προετοιμασίας και ανταπόκρισης για την covid-19 ο ομιλητής εκφέρει τον ψευδή ισχυρισμό ότι το τέλος του κορωνοϊού είναι προδιαγεγραμμένο από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για τον εκτιμώμενο χρόνο διάρκειας χρηματοδοτικού προγράμματος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19 και την ενίσχυση των συστημάτων δημόσιας υγείας.

Δείτε ακόμη το αναλυτικό άρθρο των EΗ: H Παγκόσμια Τράπεζα ΔΕΝ προέβλεψε ότι η πανδημία της COVID-19 θα διαρκέσει έως το 2025


Dr. Northrup

Στο τέλος της παρουσίασης, ο ομιλητής παραθέτει βίντεο της γυναικολόγου Dr. Northrup το οποίο έχει υποτιτλίσει ο ίδιος. Για το εν λόγω βίντεο μπορείτε να διαβάσετε την πρόσφατη ανάλυσή μας εδώ.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι σύμφωνα με την ανωτέρω αποδεικτική διαδικασία συνάγουμε το συμπέρασμα ότι οι ισχυρισμοί που ακούγονται στο υπό εξέταση βίντεο δεν έχουν καμία βάση και αποτελούν συλλογή θεωριών συνωμοσίας.



Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).