Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο Τσιόδρας ΔΕΝ νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο “ΣΩΤΗΡΙΑ” μετά το εμβόλιοΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Ο Τσιόδρας ΔΕΝ νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο “ΣΩΤΗΡΙΑ” μετά το εμβόλιο

13 Ιαν
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Τσιόδρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο "ΣΩΤΗΡΙΑ" λόγω παρενεργειών του εμβολίου.

Συμπέρασμα:

Ο κ. Τσιόδρας είναι καλά στην υγεία του, δεν νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο "ΣΩΤΗΡΙΑ" και συμμετείχε τη Τρίτη 12 Ιανουαρίου στην καθιερωμένη σύσκεψη με τον Υπουργό Υγείας.

Εδώ και μερικές ημέρες κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φήμη πως ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο “ΣΩΤΗΡΙΑ”. Μάλιστα το γεγονός αυτό συνδέεται με το εμβόλιο που δέχθηκε πριν αρκετές ημέρες για την νόσο Covid-19.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα διασποράς του εν λόγω ισχυρισμού αποτελεί το παρακάτω βίντεο που έλαβε εκατοντάδες κοινοποιήσεις:

Το υπό εξέταση βίντεο με τους ψευδείς ισχυρισμούς [Πηγή]

Τι ισχύει

Όπως αποδεικνύεται από την ανάρτηση του κ. Τριανταφύλλου, υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Υγείας, ο κ. Τσιόδρας συμμετείχε το πρωί της Τρίτης 12 Ιανουαρίου 2021 στη συνάντηση που λαμβάνει χώρα καθημερινά στο υπουργείο Υγείας παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια. [Πηγή]

Μάλιστα όπως διαβάζουμε ο κ. Τριανταφύλλου κατά τη δημοσίευση της φωτογραφίας προσθέτει εμφατικά:

“Σήμερα το πρωί, όπως και κάθε πρωί τον τελευταίο ένα χρόνο.

Η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε στην ανάρτηση στάλθηκε στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των Ellinika Hoaxes από τον κ. Τριανταφύλλου.

Προκειμένου να τεκμηριωθεί ότι όντως η φωτογραφία λήφθηκε στις 12/01/2021, ελέγχθηκαν οι μετα-πληροφορίες της (metadata). Για τον έλεγχο χρησιμοποιήθηκε το πρόσθετο πλοηγητή Fake news debunker by InVID & WeVerify.

Όπως βλέπουμε, η φωτογραφία λήφθηκε στις 12 (ημέρα) /01 (μήνας) /2021 (έτος) – ώρα 10:49 πμ.

Μάλιστα μέσω της επιλογής εντοπισμού της τοποθεσίας που διαθέτει το λογισμικό οδηγηθήκαμε στο γεωγραφικό σημείο της λήψης της φωτογραφίας:

Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέχθηκαν αρκετές ημέρες μετά την συγγραφή του παρόντος άρθρου ο κ. Τσιόδρας επέβλεψε τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου από τον κ. Μητσοτάκη στις 18 Ιανουαρίου του 2021. [Πηγή]

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία [Πηγή]:

Συμπέρασμα

O κ. Τσιόδρας είναι καλά στην υγεία του και συμμετέχει στις καθημερινές συναντήσεις με τα στελέχη του υπουργείου Υγείας. Οι φήμες πως ο κ. Τσιόδρας μετά τη λήψη του εμβολίου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ του νοσοκομείου “ΣΩΤΗΡΙΑ” είναι ψευδείς.

13 Φεβρουαρίου 2021 – Το άρθρο ενημερώθηκε για να προστεθεί το βίντεο που αποδεικνύει ότι στις 18 Ιανουαρίου 2021 ο κ. Τσιόδρας επέβλεπε τη λήψη της δεύτερης δόσης του κ. Μητσοτάκη.