Ποιοι είμαστε
Αρχική Κινδυνολογία και ψευδοεπιστημονική παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια mRNAΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Κινδυνολογία και ψευδοεπιστημονική παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια mRNA

8 Φεβ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Αντωνίου τα εμβόλια mRNA αποτελούν γονιδιακή θεραπεία και τροποποιούν το ανθρώπινο DNA προκαλώντας πλειάδα ιατρικών προβλημάτων. Ταυτόχρονα τα εμβόλια που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα δεν είχαν πάρει καμία έγκριση όταν ξεκίνησε η χρήση τους.

Συμπέρασμα:

Η σύγκριση των εμβολίων mRNA με τη τεχνική της γονιδιακής θεραπείας είναι πλήρως εσφαλμένη. Κατά τη γονιδιακή θεραπεία επέρχεται τροποποίηση στο πυρηνικό DNA των κυττάρων-στόχων, ενώ με τη χρήση των εμβολίων mRNA, το μόριο mRNA που μεταφέρεται δεν πλησιάζει τον κυτταρικό πυρήνα ούτε φυσικά τροποποιεί το γενετικό υλικό του κυττάρου. Επίσης όταν ξεκίνησε η διανομή και χρήση των εμβολίων mRNA των Pfizer/BioNTech στην Ελλάδα, το εμβόλιο είχε πάρει ήδη άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Σε πρόσφατες συνεντεύξεις και άρθρα που δημοσιεύτηκαν από τον γιατρό Δημήτρη Αντωνίου βρίσκουμε μια σειρά πλήρως ψευδών ισχυρισμών σχετικά με τα εμβόλια για τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Παραδείγματα: zoidosia.blogspot.com (1), zoidosia.blogspot.com (2), ΟΔΟΣ Ελληνων (σελίδα στο Facebook), katohika.gr, seferou.blogspot.com, aristeia.site

Στο πλαίσιο λεπτομερούς ανάλυσης των αναφερόμενων ισχυρισμών θα εξετάσουμε τον κάθε ένα ξεχωριστά.

Αντίστοιχα, οι Ιοί είναι δύο ειδών, αυτοί που έχουν ως γενετικό υλικό μόνο το DNA (όπως ο ΗIV ιός του AIDS) κι οι ιοί που έχουν μόνο το RNA (όπως οι ιοί της γρίπης και του κορονοιού SARS-CoV-1 και του συγγενικού του SARS-CoV-2, ο οποίος προκάλεσε την παρούσα πανδημία Covid-19.

Ο ιός HIV ο οποίος προκαλεί τη νόσο AIDS δεν περιέχει DNA ως γενετικό υλικό αλλά μονόκλωνο RNA. Όταν εισέλθει μέσα στο κύτταρο, με καλούπι το RNA που μεταφέρει συντίθεται ένα κομμάτι δίκλωνου DNA το οποίο ενσωματώνεται στο DNA του κυττάρου που προσέβαλε. [πηγή]

Για 100άδες χρόνια τώρα, τα κλασικά εμβόλια συνίστανται στην απενεργοποίηση (θάνατο) του RNA ή RNA των ιών (αντίστοιχα και του DNA και RNA των κοινών μικροβίων), με χημικές ή φυσικές (π.χ. με υπεριώδεις ακτίνες) μεθόδους, αφήνοντας ακέραιο μόνο την κυτταρική των πρωτεινική μεμβράνη S, εναντίον της οποίας στρέφονταν τα αντισώματα του ανθρώπινου οργανισμού, τα οποία παρέμειναν στην συνέχεια στο αίμα για αρκετά εκάστοτε χρόνο (ή και μόνιμα) φέροντα «μνήμη» με την οποία ενθυμούνται τα αντιγόνα της πρωτείνης S στην περίπτωση νέας εισόδου στον ανθρώπινο οργανισμό ενός νέου ζώντος κι ενεργού πλήρους RNA ιού, με αποτέλεσμα την καταστροφή της πρωτείνης S και του RNA του νέου εισβολέα-ιού καθαυτού.

Συνεπώς τα εμβόλια αυτά ΔΕΝ φέρουν ουδεμία παθογενετική δυνατότητα και κίνδυνο για τον εμβολιασθέντα, επειδή είναι «νεκρά» και δεν μπορούν να πολλαπλασιαστούν στον ανθρώπινο οργανισμό (κύτταρα), όπως περιέγραψα παραπάνω. Τέτοιο εν προκειμένω εμβόλιο είναι το Ρώσικο Putnik, το οποίο παρασκευάζεται μαζί με το αντίστοιχο του Παν/μίου της Οξφόρδης δια της εταιρείας Astra Zeneka τα οποία είναι και περισσότερο αποτελεσματικά ως προς τον χρόνο διάρκειας δράσης των αντισωμάτων των (2 χρόνια έναντι των 2-3 μηνών του εμβολίου της Pfizer-BiotNTech!).

Η συντριπτική πλειοψηφία των εμβολίων που έχουν αναπτυχθεί και αναπτύσσονται ακόμα για τον SARS-CoV-2 είναι εμβόλια τα οποία, αντί να μεταφέρουν τμήματα του ιού για να επάγουν ανοσολογική απόκριση, δίνουν στον οργανισμό μας τις γενετικές οδηγίες για να φτιάξει το ίδιο το κύτταρο τα τμήματα του ιού που θα επάγουν την ανοσία.

Συγκεκριμένα το εμβόλιο Sputnik V, το οποίο αναπτύχθηκε από το ρωσικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya είναι εμβόλιο ιικού φορέα, όχι κλασικό εμβόλιο αποδυναμωμένου ιού SARS-CoV-2 ενώ ίδιας τεχνολογίας είναι και το εμβόλιο της AstraZeneca. [πηγή 1][πηγή 2]

Παράδειγμα εμβολίων αποδυναμωμένου ή απενεργοποιημένου ιού SARS-CoV-2 είναι αυτά των εταιριών Codagenix και Sinovac αντίστοιχα. Ωστόσο, μέχρι την ημερομηνία συγγραφής του εν λόγω άρθρου κανένα εκ των δυο δεν έχει λάβει άδεια χρήσης εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3]

ΙΙ) ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΩΝ PFIZER/ BioNTech ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΖΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ (ήτοι του κορονοιου SARS-Cov-2)

Προκαλεί ερωτηματικό το γενονός ότι η παραγωγή, η δοκιμή και τ’ αποτελέσματα ενός τόσο σημαντικού για την ανθρωπότητα εμβολίου (ως προς τις προσδοκίες «θεραπείας» του), ΔΕΝ δημοσιεύτηκαν ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ επίσημο κι εγκεκριμένο επιστημονικό περιοδικό, γεγονός που αποτελεί την σφραγίδα της επιστημονικής εγκυρότητας (κι αξίας) κάθε ιατρικού επιτεύγματος.

Αντίθετα, η παραγωγή του παρόντος εμβολίου, δημοσιεύτηκε στην On line έκδοση του περιοδικού Lancet, γεγονός (ήτοι εκ της μορφής αυτής της δημοσίευσης) που καταδεκνύει την αντικειμενική υποβάθμιση της εγκυρότητας κι επιστημονικής αξίας της δημοσίευσης αυτής. Πράγματι η δημοσίευση αυτή, είναι επιστημονικά απαράδεκτα ελλιπής κι επιστημονικά ατεκμηρίωτη, αφήνοντας ΠΟΛΛΑ κρίσιμο ερωτήματα αναπάντητα, ενώ προκύπτουν κι ερωτήματα για τα κίνητρα δημοσίευσης τέτοιου απαραδέκτου χαμηλού επιπέδου δημοσίευσης από το Lancet.

Σε αυτό το σημείο υπάρχει διαστρέβλωση σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης μελετών. Εδώ και πολλά χρόνια η διαδικασία έκδοσης επιστημονικών μελετών έχει μεταφερθεί σε μεγάλο βαθμό διαδικτυακά. Ενώ πολλοί φορείς εκδόσεων μπορεί να εκδίδουν τις μελέτες και σε φυσική μορφή, κατά βάση λειτουργούν με διαδικτυακές πλατφόρμες. Επομένως το γεγονός ότι μια δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση της Lancet σε καμία περίπτωση δε μεταφράζεται σε “υποβάθμιση της εγκυρότητας και επιστημονικής αξίας” της μελέτης. Τα κριτήρια με βάση τα οποία ελέγχονται οι μελέτες δεν αλλάζουν ανάλογα με το αν θα δημοσιευτούν σε φυσική μορφή ή διαδικτυακά και η Lancet είναι ένα διεθνώς γνωστό επιστημονικό περιοδικό με ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια για την επιλογή των άρθρων που δημοσιεύει.

Ωστόσο τα αποτελέσματα από τις μελέτες και τις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech δε δημοσιεύτηκαν στη Lancet αλλά στο Nature και το New England Journal of Medicine. Όλα τα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές δημοσιεύτηκαν και στην πλατφόρμα ClinicalTrials.gov και τα αποτελέσματα κάθε φάσης καταγράφηκαν επίσης σε ξεχωριστές μελέτες στα προαναφερθέντα επιστημονικά περιοδικά. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3]

Πως δρά (υποθετικά) το νέο εμβόλιο Covid-19Το τεχνητό m RNA που παρασκευάστηκε ως ΕΜΒΟΛΙΟ με την παραπάνω διαδικασία προσδοκά να ΜΙΜΗΘΕΙ την δράση του γνησίου-φυσικού ιού στα ανθρώπινα κύτταρα!, αν και στην «δημοσίευση» στο Lancet αποκρύβεται η πλήρης αλήθεια της διαδικασίας αυτής!

Η προσδοκία λοιπόν είναι το τεχνητό (γενετικά τροποποιημένο) m RNA του εμβολίου, να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα και να αναπαραχθεί ΟΠΩΣ ακριβώς κι ο γνήσιος-φυσικός κορονοιός, παράγον πολλαπλά αντίγραφα του m RNA του (δια του ενζύμου RNA πολυμεράσης που υπάρχει στα ανθρώπινα κύτταρα), ενώ στα σωματίδια Golgi και ριβοσώματα του κυττάρου παράγει (το τεχνητό m RNA του εμβολίου) αμέτρητα αντίγραφα της γενετικά τροποποιημένης S πρωτείνης του νέου τεχνητού ιού, με την προσδοκία η S πρωτείνη αυτή, εξερχομένη του διαλυθέντος εν των μεταξύ ανθρωπίνου κυττάρου, να εξέλθει στο αίμα και να προκαλέσει την κινητοποίηση εναντίον της του αμυντικού ανοσολογικού μηχανισμού του ανθρώπου που περιέγραψα παραπάνω.

Αυτό όμως που αποκρύβει η «δημοσίευση» είναι η έλλογη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ σχηματισμού εντός των ανθρωπίνων κυττάρων ΖΩΝΤΩΝ νέων κορονοιών, με την προστατευτική περίκλειση του νέου μεταλλαχθέντος m RNA στην νέα του S πρωτείνη, δίνοντάς του έτσι την δυνατότητα πρόκλησης της ίδιας νόσου (άλλης άλλης βαρύτητας ή μορφής) με την του γνησίου κορονοιού! Και την δυνατότητα και πιθανότητα αυτή- τόσο λογική άλλωστε- ΔΕΝ την εξετάζει η «δημοσίευση»!, ήτοι δεν ελέχθη ούτε εργαστηριακά ούτε κλινικά στην διάρκεια των πολυσυζητημένων τριών φάσεων δοκιμής του εμβολίου!

Άλλωστε, με τον ίδιο τρόπο η S αυτή πρωτείνη του εμβολίου, μπορεί να διευκολύνει αντίστοιχα και την παθολόγο δράση του γνησίου-φυσικού κορονοιού που εισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό!. Τα εύλογα αυτά ερωτήματα και υποθέσεις, ΔΕΝ απαντήθηκαν στην «δημοσίευση», ούτε στην δοκιμή του εμβολίου !

Με τον τρόπο αυτό σχηματίζονται σε κάθε ανθρώπινο κύτταρο χιλιάδες δισεκατομμυρίων  ΖΩΝΤΩΝ αντιγράφων του μεταλλαγμένου ιού, τα οποία (αντίγραφα) αφού καταστρέψουν το ανθρώπινο κύτταρο (προκαλώντας τις αντίστοιχες βλάβες στα ανθρώπινα κύτταρα, ιδιαίτερα του πνεύμονα, καρδιάς κι εγκεφάλου) εξέρχονται του κυττάρου στο αίμα, διασπαρόμενα στην συνέχεια σε όλο τον οργανισμό, επαναλαμβάνοντας αενάως τον ίδιο κύκλο πολλαπλασιασμού των.

Ο ισχυρισμός ότι το εμβόλιο mRNA των Pfizer/BioNTech μπορεί να παράγει πλήρη και λειτουργικά αντίγραφα του SARS-CoV-2 εντός των ανθρώπινων κυττάρων είναι πλήρως ψευδής. Προκειμένου να σχηματιστεί το περίβλημα του ιού πρέπει να δοθούν οι κατάλληλες γενετικές οδηγίες. Ωστόσο το εμβόλιο για τον SARS-CoV-2 περιέχει μόνο τις γενετικές οδηγίες για το σχηματισμό μιας πρωτεΐνης του ιικού περιβλήματος, συγκεκριμένα της πρωτεΐνης-ακίδας (spike protein) του ιού. Επομένως το διαθέσιμο γενετικό υλικό από το εμβόλιο δεν είναι αρκετό για να οδηγήσει σε λειτουργικά αντίγραφα του SARS-CoV-2.

Η αρχή λειτουργίας των mRNA εμβολίων είναι αποδεδειγμένη και δεν περιλαμβάνει την αναπαραγωγή του εκάστοτε ιού για τον οποίο παρέχεται ανοσία.

Προκειμένου ο ανθρώπινος οργανισμός να παράγει τις κατάλληλες άμυνες για να αντιμετωπίσει έναν επικίνδυνο παράγοντα, όπως ένας ιός, πρέπει πρώτα να μάθει πως να τον αναγνωρίζει. Μέχρι στιγμής αυτό γινόταν βάζοντας ένα αποδυναμωμένο κομμάτι του ιού ή χημικές ενώσεις από το περίβλημα τους (πρωτεΐνες) στον οργανισμό, ώστε το ανοσοποιητικό μας σύστημα να μάθει πως να τον αντιμετωπίζει χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ασθένειας. [πηγή]

Τα εμβόλια mRNA λοιπόν παρακάμπτουν την ανάγκη για χρήση του ίδιου του ιού ή κομματιών του. Το mRNA, με απλά λόγια, είναι ένας μεταφορέας οδηγιών οι οποίες εξηγούν στο κύτταρο πως να φτιάξει μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη ή τμήμα μιας πρωτεΐνης. [πηγή]

Όταν λοιπόν το mRNA από το εμβόλιο μπει μέσα στο κύτταρο, μεταφέρει τις οδηγίες για το πως γίνεται η σύνθεση της πρωτεΐνης που έχει στην επιφάνεια του ο SARS-CoV-2, της γνωστής πρωτεϊνης-ακίδας η οποία είναι χαρακτηριστική γι’ αυτόν τον ιό. [πηγή]

Στη συνέχεια το κύτταρο εκθέτει αυτή τη πρωτεΐνη στο περίβλημα του ενημερώνοντας κατ’ ουσίαν το ανοσοποιητικό σύστημα ότι αν αυτή η πρωτεΐνη εμφανιστεί στον οργανισμό πρέπει να κινητοποιήσει τις άμυνες του προκειμένου να εξουδετερώσει το φορέα.

Το mRNA λοιπόν μεταφέρει τη προαναφερθείσα πληροφορία στα σημεία του κυττάρου όπου φτιάχνονται οι πρωτεΐνες και αποσυντίθεται από τους μηχανισμούς του κυττάρου εντός λίγων ωρών αφού επιτελέσει τη λειτουργία του, δεν πηγαίνει στο σημείο που βρίσκεται το γενετικό υλικό του κυττάρου, το DNA. Επομένως το mRNA δεν έχει καμία επαφή με το DNA, ενώ δεν υπάρχει μηχανισμός που θα του επέτρεπε να αλλάξει το DNA ακόμα και αν έρχονταν σε επαφή. [πηγή]

Επιπρόσθετα, δεδομένου του ότι η μόνη πληροφορία που περιέχει το mRNA που δίνει το εμβόλιο στα κύτταρα αφορά τη σύνθεση μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης του ιικού περιβλήματος, η ιδέα ότι αυτό το mRNA μπορεί να οδηγήσει σε σύνθεση λειτουργικών αντιγράφων του SARS-CoV-2 στον οργανισμό δεν έχει απολύτως καμία βάση. Κατά τη φυσική λοίμωξη με τον ιό, το γενετικό του υλικό περιέχει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για να συντεθεί το περίβλημα και για να σχηματιστούν αντίγραφα των γενετικών του οδηγιών κάτι το οποίο δε συμβαίνει με το mRNA που υπάρχει μέσα στα εμβόλια.

Στο άρθρο του ο κ. Αντωνίου συνεχίζει:

ΤΑ ΝΟΜΙΚΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ (ΓΤΟ) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (Οδηγία 2001/83/ΕΚ Κανονισμός 726/2004 και Οδηγία 2001/83/ΕΚ)

Το ενδιαφέρον συνεπώς από νομικής πλευράς είναι ότι το εμβόλιο-φάρμακο BNT162b2, είναι –σύμφωνα με τα παραπάνω- «γενετικά τροποποιημένος-μεταλλαγμένος (μικρο) οργανισμός» (ΓΤΟ), του οποίου όμως η αδειοδότηση ανήκει αποκλειστικά στην Ευρωπαική Ένωση και ιδιαίτερα στην Κομμισσιόν (Επιτροπή), υποκείμενη όμως σε αυστηρούς κανόνες αξιολόγησης περιβαλλοντολογικών συνεπειών και κινδύνων  από την χρήση του, οι οποίοι όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν εφαρμόστηκαν.

Όπως θ` αναλύσω παρακάτω, ο εμβολιασμός αυτός, ισοδυναμεί με την ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ που εφαρμόζεται στην ιατρική με την έγχυση (εμβολιασμό) στον ανθρώπινο οργανισμό, υγιούς DNA (βιολογικού ή τεχνητού rDNA) τα υγιή γονίδια του οποίου («κομμάτια» του DNA) θα αντικαταστήσουν τα παθολογικά γονίδια του εκ γενετής ασθενούς, του οποίου η πάθηση οφείλεται σε παθολογικό γονίδιο-DNA, όπως είναι διάφορες συγγενείς εγκεφαλοπάθειες, παθήσεις του αίματος.

Oι αναφορές του κ. Αντωνίου στη νομοθεσία για τα φαρμακευτικά σκευάσματα που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς είναι πλήρως άστοχη. Το εξεταζόμενο εμβόλιο δεν περιέχει κανένα μικροοργανισμό, φυσικό, τεχνητό ή γενετικά τροποποιημένο, επομένως η αναφορά της εν λόγω νομοθεσίας δεν έχει εξ αρχής εφαρμογή σε αυτή τη περίπτωση. [πηγή]

Η σύγκριση των εμβολίων mRNA με τη τεχνική της γονιδιακής θεραπείας είναι επίσης εσφαλμένη. Κατά τη γονιδιακή θεραπεία επέρχεται τροποποίηση στο πυρηνικό DNA των κυττάρων-στόχων, ενώ με τη χρήση των εμβολίων mRNA, όπως αναφέραμε ήδη, το μόριο mRNA που μεταφέρεται δεν πλησιάζει τον κυτταρικό πυρήνα ούτε φυσικά τροποποιεί το γενετικό υλικό του κυττάρου. [πηγή]

VII) «ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ» ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΙΑ !Το εκπληκτικό όμως είναι ότι το Εμβόλιο BNT162b2, που είναι «γενετικά τροποποιημένος οργανισμός», άρχισε να διανέμεται και ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ στην Ελλάδα, ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ από τις παραπάνω αρμόδιες αρχές, ούτε από την αποκλειστικά (σύμφωνα με τα παραπάνω) αρμοδία Ευρωπαική Επιτροπή, ούτε-έστω- από τον Ελληνικό ΕΟΦ, ενώ –και το σημαντικότερο- ΔΕΝ  ελήφθη υπ` όψη η φύση του ως «ΓΤΟ» κι ούτε συνακόλουθα η πρόβλεψη για διενέργεια περιβαλλοντολογικών αξιολογήσεων των συνεπειών και κινδύνων από την διάθεση και χρήση του. Συγκεκριμένα, ούτε η Επιτροπή,  ούτε-έστω- ο ΕΟΦ, ΔΕΝ έχουν δημοσιεύσει άδεια κυκλοφορίας και χρήσης του εμβολίου αυτού (παρά περί τους περί του αντιθέτου προφορικούς ισχυρισμούς της Επιτροπής και των ΜΜΕ), ενώ σε απευθείας αλληλογραφία μου με την Επιτροπή την 23-12-2020, πήρα την απίστευτη απάντηση, ότι δεν μπορούν να μου δώσουν την έγγραφη επίσημη άδεια, επειδή θα λείψουν περιοδικά και κατά διαστήματα σε διακοπές μέχρι την 05-01-2021!

Ο ισχυρισμός ότι το εμβόλιο mRNA των Pfizer-BioNTech κυκλοφόρησε και χορηγείται στην Ελλάδα χωρίς «άδεια από τις αποκλειστικά αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, είναι πλήρως ψευδής.

Στις 21/12/2020 και κατόπιν εξέτασης των στοιχείων από την κλινική δοκιμή 3ης φάσης για το εν λόγω εμβόλιο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, διά της αρμόδιας Επιτροπής Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση, πρότεινε (σύμφωνη γνώμη) τη χορήγηση ετήσιας, υπό όρους, άδειας κυκλοφορίας, όπως προβλέπεται από το άρθρο 14 παρ. 7 του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 726/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 31ης Μαρτίου 2004.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την υπ’ αριθμόν (2020) 9598 της 21 Δεκεμβρίου 2020 απόφασή της, εξέδωσε την άδεια κυκλοφορίας, η οποία δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (C 447 I/1, 24-12-20). [πηγή]

Σε ξεχωριστό, πρόσφατο, άρθρο του στην ίδια σελίδα, zoidosia.gr, ο κ. Αντωνίου αναφέρει τα εξής για το εμβόλιο mRNA των Pfizer/BioNTech:

Σας καταθέτω λοιπόν, για ιστορικούς λόγους, ότι οι μεταλλάξεις των στελεχών (B1.1.7/501Y.V1), (501Y.V2) (B1.1.28/501.V3) του κορονοιού SARS-Cov-2 (Covid-19) στην Αγγλία, Ν. Αφρική και Βραζιλία αντίστοιχα, ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ από το εμβόλιο BNT162b2 με την εμπορική ονομασία Comirnaty των Pfizer/BionTech (που είναι «γενετικά τροποποιημένος οργανισμός»), σύμφωνα με την συγκλονιστική μελέτη του Παν/μίου Ροκφέλλερ και Βηθεσδά των ΗΠΑ που δημοσιεύτηκε την 26-01-2021, της οποίας επικφαλής είναι η Κα Θεοδώρα Χατζηιωάννου.

Η μελέτη στην οποία αναφέρεται ο κ. Αντωνίου έχει τίτλο “mRNA vaccine-elicited antibodies to SARS-CoV-2 and circulating variants” και δημοσιεύτηκε στη σελίδα bioRxiv στις 19 Ιανουαρίου 2021. [πηγή]

Αρχικά πρέπει να τονίσουμε ότι οι πλατφόρμες BioRxiv και MedRxiv αποτελούν σελίδες δημοσίευσης προδημοσιεύσεων. Αυτό σημαίνει πως οι μελέτες που δημοσιεύονται σε αυτές τις σελίδες δεν έχουν περάσει ακόμα αξιολόγηση από ομοτίμους για να τεκμηριωθεί η ακρίβεια των δεδομένων και της ερευνητικής διαδικασίας. Μάλιστα αρκετές από τις μελέτες που δημοσιεύονται σε αυτές τις σελίδες εκδίδουν συχνά ενημερώσεις στα δεδομένα όσο εξετάζονται από τρίτους.

Αυτό, με απλά λόγια, σημαίνει πως ενώ τα δεδομένα των μελετών μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για άλλους ερευνητές, δε μπορούμε σε καμία περίπτωση να τα χρησιμοποιήσουμε προς εξαγωγή οποιουδήποτε συμπεράσματος καθώς μέχρι να δημοσιευτούν μπορεί να βρεθούν λάθη τα οποία θα αλλάξουν σημαντικά ή και πλήρως την εικόνα της μελέτης.

Περνώντας στην ίδια τη μελέτη τα ευρήματα των ερευνητών έκαναν λόγο για μειωμένη δράση των αντισωμάτων που παράγονται από το εμβόλιο στις νέες μεταλλάξεις του ιού, όχι σε πρόκληση μετάλλαξης από το εμβόλιο.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, είναι σκόπιμο να εξετάσουμε το συγκεκριμένο σημείο της εν λόγω μελέτης στο οποίο αναφέρεται και ο κ. Αντωνίου. Οι ερευνητές στην ανανεωμένη έκδοση της μελέτης η οποία δημοσιεύτηκε στη σελίδα BioRxvix στις 30 Ιανουαρίου 2021 λένε τα εξής:

Απόσπασμα μελέτης: Nevertheless, emergence of these particular variants is consistent with the dominance of the class 1 and 2 antibody response in infected or vaccinated individuals.

We speculate that these mutations emerged in response to immune selection in individuals with non-sterilizing immunity. What the long-term effect of accumulation of mutations on the SARS-CoV-2 pandemic will be is not known, but the common cold coronavirus HCoV-229E evolves antigenic variants that are comparatively resistant to the older sera but remain sensitive to contemporaneous sera50 251.

Thus, it is possible that these mutations and others that emerge in individuals with suboptimal or waning immunity will erode the effectiveness of natural and vaccine elicited immunity. The data suggests that SARS-CoV-2 vaccines and antibody therapies may need to be updated and immunity monitored in order to compensate for viral evolution.

Μετάφραση:

Η εμφάνιση αυτών των μεταλλάξεων του ιού είναι συνεπής με την επικράτηση της ανοσοαπόκρισης τάξεως 1 και 2 σε μολυσμένα ή εμβολιασμένα άτομα. Εικάζουμε ότι αυτές οι μεταλλάξεις προέκυψαν ως αντίδραση της ανοσο-επιλογής σε άτομα με προστατευτική ανοσία.

Δεν είναι ακόμα γνωστό ποιες θα είναι οι μακροχρόνιες επιδράσεις από την συσσώρευση μεταλλάξεων στον SARS-CoV-2, ωστόσο ο κορωνοϊός HCoV-229Ε ο οποίος προκαλεί το κοινό κρυολόγημα εξελίσσει παραλλαγές οι οποίες είναι συγκριτικά ανθεκτικές στον ορό αίματος [αντισώματα] παλαιότερων δειγμάτων ενώ παραμένει ευαίσθητος στον ορό νεότερων δειγμάτων.

Επομένως είναι πιθανό αυτές οι μεταλλάξεις και άλλες οι οποίες μπορεί να εμφανιστούν σε άτομα με μικρότερη ή φθίνουσα ανοσία να διαβρώσουν την αποτελεσματικότητα της φυσικής ανοσίας ή της ανοσίας που προσφέρει το εμβόλιο. Τα δεδομένα συνηγορούν υπέρ της άποψης πως τα εμβόλια και οι φαρμακευτικές αγωγές με αντισώματα για τον SARS-CoV-2 μπορεί να χρειάζονται περιοδική αναβάθμιση και τα επίπεδα ανοσίας θα πρέπει να ελέγχονται έτσι ώστε να συμβαδίζουν με την εξέλιξη του ιού.

Οι συγγραφείς της μελέτης με απλά λόγια δεν λένε ότι ο εμβολιασμός προκάλεσε μεταλλάξεις στον ιό SARS-CoV-2 οι οποίες μεταλλάξεις τον έκαναν ανθεκτικό στο εμβόλιο, αλλά πως οι μεταλλάξεις που δεν επηρεάζονται από αυτό θα επικρατήσουν με αποτέλεσμα να χρειάζεται εν τέλει προσαρμογή στο εμβόλιο.

Αυτό ωστόσο δεν είναι καινούργια πληροφορία, μάλιστα παραπλήσιο πρόβλημα υπάρχει με τα εμβόλια για τη γρίπη, καθώς ο ιός που την προκαλεί μεταλλάσσεται συνεχώς επομένως πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα το εμβόλιο να προσαρμόζεται στις νέες παραλλαγές του ιού. Αυτό δε σημαίνει ότι “το εμβόλιο προκαλεί τις μεταλλάξεις”, αλλά ότι το εμβόλιο που χρησιμοποιούμε αυτή τη στιγμή εξουδετερώνει μια “έκδοση” του ιού δίνοντας σε μια άλλη “έκδοση” που δεν επηρεάζεται από το εμβόλιο ή επηρεάζεται πολύ λίγο τη δυνατότητα να επικρατήσει.

Τέλος, σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5 στην εκπομπή του Κώστα Παπαζαφειρίου, την οποία μπορείτε να ακούσετε παρακάτω, στο 4.25 αναφέρει τα εξής:

Δημήτρης Αντωνίου: Ίσα ίσα αν κάνεις το εμβόλιο μεταδίδεις πιο πολύ τον κορωνοϊό, διότι όταν έχεις κάνει εμβόλιο μπορείς να πάρεις, να κολλήσεις τον κορωνοϊό και να μη το ξέρεις, να παρουσιάσεις πολύ μικρότερα συμπτώματα έτσι ώστε να μη ξέρεις ότι έχεις τον κορωνοϊό και να τον μεταδώσεις στους άλλους. Δηλαδή αυτό που λέω εγώ, και είναι σοβαρό και ας ακουστεί λίγο ως ειρωνεία, ότι μακριά από αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο, απομονώστε τους. Αυτοί είναι η σημαντικότερη πηγή και η βαρύτερη πηγή μετάδοσης του ιού.

Υπάρχουν 3 κατηγορίες ατόμων οι οποίοι έχουν κολλήσει τον ιό SARS-CoV-2 αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα:

  1. Οι “α-συμπτωματικοί”, δηλαδή τα άτομα που δεν θα εμφανίσουν ποτέ συμπτώματα ή θα εμφανίσουν ελάχιστα συμπτώματα.
  2. Οι “προ-συμπτωματικοί”, δηλαδή τα άτομα που δεν εμφανίζουν αυτή τη στιγμή συμπτώματα αλλά θα εμφανίσουν στο μέλλον.
  3. Οι “μετά-συμπτωματικοί”, δηλαδή τα άτομα που έχουν ανακάμψει από την νόσο αλλά δίνουν ακόμα θετικά αποτελέσματα σε PCR τεστ γιατί υπάρχουν ίχνη του ιού στον οργανισμό τους.

Με βάση τα λεγόμενα του ο κ. Αντωνίου προφανώς αναφέρεται στη πρώτη κατηγορία, δηλαδή άτομα τα οποία μπορεί να φέρουν τον ιό αλλά επειδή δεν έχουν έντονα συμπτώματα της νόσου δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί και μπορεί έτσι να μεταδίδουν τον ιό στους γύρω τους. Μάλιστα ο κ. Αντωνίου λέει χαρακτηριστικά πως αυτά τα άτομα “είναι η σημαντικότερη πηγή και η βαρύτερη πηγή μετάδοσης του ιού“.

Στη πραγματικότητα όμως αυτά τα άτομα, δηλαδή όσοι έχουν κολλήσει αλλά δεν εμφανίζουν τώρα ούτε στο μέλλον συμπτώματα, μεταδίδουν τον ιό λιγότερο από τις άλλες δυο κατηγορίες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανασκόπηση επιστημονικών μελετών, η οποία ανέλυσε τα δεδομένα από 21,708 άτομα, οι ασυμπτωματικοί έχουν 40% λιγότερο σχετικό ρίσκο μετάδοσης του ιού συγκριτικά με όσους εμφανίζουν έντονα συμπτώματα. [πηγή]

Κατά συνέπεια ο ισχυρισμός ότι ο εμβολιασμός μπορεί να κρύβει τη νόσο αυξάνοντας το κίνδυνο μετάδοσης από άγνοια, σε σημείο μάλιστα που καθιστά τους εμβολιασμένους τη μεγαλύτερη πηγή μετάδοσης, δεν ευσταθεί.

Μια πρώτη έκδοση της μελέτης με τίτλο “mRNA vaccine-elicited antibodies to SARS-CoV-2 and circulating variants” δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature στις 2 Φεβρουαρίου 2021 το οποίο σημαίνει ότι τελικά πέρασε τη διαδικασία peer-review. [πηγή]

Επιπρόσθετα, ως απάντηση στους ισχυρισμούς του κ. Αντωνίου, μια εκ των συγγραφέων της μελέτης, η κ. Θεοδώρα Χατζηιωάννου έγραψε τα εξής στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

“Με αφορμή την επίσημη δημοσίευση της μελέτης μας θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ορισμένα δεδομένα που υποτίθεται βασιζονται πάνω της έχουν παρουσιαστεί από τρίτους λαθος. Να επισημάνω ότι οι επιστημονικές μελέτες δεν είναι όνειρα να τις ερμηνεύσει ο καθένας όπως θέλει αλλά προϋποθέτουν κάποια κατανόηση των στοιχείων. Αυτή η κατανόηση απουσιάζει εντελώς από τις δήθεν αναλύσεις της μελέτης μας και θα χρειαζόμουν σελίδες για να διορθώσω όλα τα λάθη που συμπεριλαμβάνουν.

Θα αρκεστώ μόνο να πω ότι η μελέτη μας ΔΕΝ αποδεικνύει ότι τα εμβόλια προκαλούν τις μεταλλάξεις στον κορονοιο. Το αντιθετο, δείχνει ότι το σύνολο των αντισωματων που παράγεται μετά τον εμβολιασμό (με εμβόλια mRNA) σταματάει τον ιο είτε έχει μεταλλάξεις ειτε όχι.”

Συμπέρασμα

Στην ανωτέρω ανάλυση εξετάστηκαν οι ισχυρισμού του ιατρού κ. Δημήτρη Αντωνίου σχετικά με το εμβόλιο mRNA των Pfizer/BioNTech για τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. Ο κ. Αντωνίου αναπαράγει συγκεκριμένους ισχυρισμούς για το εμβόλιο τόσο σε προσωπικά του άρθρα όσο και σε συνεντεύξεις που έχει δώσει σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Οι δηλώσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής ο κ. Αντωνίου είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία αβάσιμες ψευδοεπιστημονικές εικασίες. Συγκεκριμένα το εμβόλιο mRNA των Pfizer/BioNTech δεν οδηγεί σε σχηματισμό του ιού μέσα στο ανθρώπινο κύτταρο ούτε μεταφέρει το ίδιο γενετικό υλικό όπως και ο φυσικός ιός. Επίσης, το εμβόλιο κυκλοφόρησε και χορηγήθηκε σε πολίτες στην Ελλάδα κατόπιν ελέγχου και χορήγησης νόμιμης άδειας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Τέλος οι ισχυρισμοί περί πρόκλησης των νέων μεταλλάξεων του ιού από το εμβόλιο δεν έχουν απολύτως καμία επιστημονική βάση. Το εμβόλιο δεν προκαλεί τις μεταλλάξεις, αλλά εξουδετερώνει μια “έκδοση” του ιού δίνοντας σε ήδη υπάρχουσες μεταλλάξεις, που δεν επηρεάζονται από το εμβόλιο, το χώρο να επικρατήσουν.

Με βάση όλα τα παραπάνω καθίσταται σαφές πως οι ισχυρισμοί του κ. Αντωνίου αποτελούν ψευδοεπιστημονική παραπληροφόρηση.

12 Φεβρουαρίου 2021 – Το άρθρο ενημερώθηκε για να αναφερθεί ότι μία πρώτη έκδοση της μελέτης με τίτλο “mRNA vaccine-elicited antibodies to SARS-CoV-2 and circulating variants” πέρασε τη διαδικασία peer-review. Επίσης, προστέθηκε η απάντηση της κ. Θεοδώρα Χατζηιωάννου για τους ισχυρισμούς του κ. Αντωνίου.

Είναι πτυχιούχος χημείας (B.Sc.) απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο “Μaster of Arts in Digital Media, Communication and Journalism” στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.