Ποιοι είμαστε
Αρχική Νέα Σμύρνη: Κομμένο το βίντεο της επίθεσης από αστυνομικούς σε κοπέλαΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ

Νέα Σμύρνη: Κομμένο το βίντεο της επίθεσης από αστυνομικούς σε κοπέλα

13 Μαρ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός

Το βίντεο απεικονίζει την επίθεση ανδρών της ομάδας "ΔΡΑΣΗ" σε βάρος νεαρής.

Συμπέρασμα

Το βίντεο που διαμοιράζεται είναι κομμένο και δεν παρουσιάζει τι έχει προηγηθεί.

Σε ενημερωτικές σελίδες, αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυκλοφορεί “βίντεο-ντοκουμέντο” στο οποίο διαδραματίζεται η βίαιη σύλληψη μιας νεαρής από δύο άνδρες της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” στη Νέα Σμύρνη, την Τρίτη 9 Μαρτίου του 2021. Ωστόσο, το βίντεο είναι κομμένο και δεν παρουσιάζει τι έχει προηγηθεί. Ας δούμε τι ισχύει.

Παραδείγματα: zougla.gr, cretapost.gr, in.gr

Το βίντεο που υπάρχει στα υπό εξέταση άρθρα είναι το ακόλουθο.


Σύμφωνα με νέο, μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο, προτού ακινητοποιηθεί από τους αστυνομικούς, η νεαρή γυναίκα φαίνεται να γρονθοκοπεί και να λακτίζει αστυνομικό, ενόσω ο τελευταίος προσπαθεί να ακινητοποιήσει δύο άλλα άτομα.

Το σημείο της σύλληψης εντοπίζεται στη συμβολή των οδών Θράκης και Πλατείας Βασιλίσσης Σοφίας, έναντι του 6ου Δημοτικού σχολείου Ν. Σμύρνης.

Google Maps: Το σημείο της σύλληψης.

Ας σημειωθεί ότι η κοπέλα που φαίνεται να επιτίθεται στον αστυνομικό, και στη συνέχεια συνελήφθη, είναι η 18χρονη που κατήγγειλε τους αστυνομικούς για κακοποιητική συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση. Η καταγγελία της εξετάζεται από τον εισαγγελέα.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τα ανωτέρω καθίσταται σαφές πως το βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες είναι κομμένο και ως εκ τούτου, δεν παρουσιάζει ολόκληρο το συμβάν.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).