Ποιοι είμαστε
Αρχική Έκκληση για κοινοποίηση περίπτωσης παιδιού με νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου Ι το οποίο έλαβε ήδη την αγωγήLIKE FARMING

Έκκληση για κοινοποίηση περίπτωσης παιδιού με νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου Ι το οποίο έλαβε ήδη την αγωγή

8 Απρ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

H μικρή Άννα-Ιωάννα πάσχει από μια σπάνια νόσο που λέγεται νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου Ι και μέχρι το Μάρτιο του 2021 χρειαζόταν ειδική αγωγή για να αντιμετωπίσει τη νόσο.

Συμπέρασμα:

Η δημοσίευση που κυκλοφόρησε εντός του 2021 με την εικόνα της μικρής Άννας-Ιωάννας και τη παραίνεση για κοινοποίηση ώστε να λάβει σύντομα την κατάλληλη θεραπεία συνιστούν παραπληροφόρηση. Η Άννα-Ιωάννα έλαβε επιτυχώς την αγωγή που χρειαζόταν εδώ και αρκετούς μήνες όπως φαίνεται σε ανάρτηση της οικογένειας της η οποία έγινε στις 11 Νοεμβρίου του 2020.

Σε φωτογραφία παιδιού που κυκλοφόρησε στο Facebook πρόσφατα εμφανίζεται κείμενο σύμφωνα με το οποίο το εν λόγω παιδί πάσχει από μια σοβαρή νόσο και χρειάζεται κοινοποίηση της ιστορίας ώστε να μαθευτεί ότι χρειάζεται άμεσα θεραπεία και έτσι να επισπευσθούν οι διαδικασίες της μεταφοράς του κατάλληλου φαρμάκου. Το παιδί της φωτογραφίας ωστόσο έχει λάβει εδώ και μήνες τη κατάλληλη αγωγή.

Σχετική δημοσίευση η οποία συγκέντρωσε 33 χιλιάδες κοινοποιήσεις :

Τι ισχύει

Η εικόνα της υπό εξέταση δημοσίευσης αναρτήθηκε στις 10 Μαρτίου 2021 και ανέφερε τα εξής:

Γειά σε όλους σας!!! Είμαι η Άννα-Ιωάννα και πάσχω από μια σπάνια νόσο που λέγεται νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου Ι..Είναι η νόσος που έχει και ο φίλος μου Παναγιώτης-Ραφαήλ και ζητάω τη βοήθεια σας..Δεν ζητάω κάποιο χρηματικό ποσό, ζητάω μια κοινοποίηση από όλους σας για να με ακούσουν και να φέρουν όσο το συντομότερο δυνατόν γίνεται στην Ελλάδα την θεραπεία που θα σώσει την δική μου ζωή αλλά και σε ακόμα 4 παιδάκια. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους!!

Η περίπτωση της Άννας-Ιωάννας είναι πραγματική, ωστόσο η γονιδιακή θεραπεία που χρειαζόταν για τη περίπτωση της χορηγήθηκε ήδη στο νοσοκομείο Αγία Σοφία. Σε δημοσίευση της οικογένειας της η οποία έγινε στις 11 Νοεμβρίου 2020 βλέπουμε φωτογραφία της Άννας-Ιωάννας στο νοσοκομείο και το κείμενο της δημοσίευσης αναφέρει ότι η θεραπεία χορηγήθηκε και είχε επιτυχία.

Συμπέρασμα

Με βάση όλα τα ανωτέρω, η δημοσίευση που κυκλοφόρησε εντός του 2021 με την εικόνα της μικρής Άννας-Ιωάννας και τη παραίνεση για κοινοποίηση ώστε να λάβει σύντομα την κατάλληλη θεραπεία συνιστούν παραπληροφόρηση. Η Άννα-Ιωάννα έλαβε επιτυχώς την αγωγή που χρειαζόταν εδώ και αρκετούς μήνες όπως φαίνεται σε ανάρτηση της οικογένειας της η οποία έγινε στις 11 Νοεμβρίου του 2020.

Είναι πτυχιούχος χημείας (B.Sc.) απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο “Μaster of Arts in Digital Media, Communication and Journalism” στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.