Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, η δημοσκόπηση της ALCO δεν έδειξε ότι η πλειοψηφία των πολιτών είναι ικανοποιημένη με τα μέτρα της κυβέρνησηςFAKE NEWS

Όχι, η δημοσκόπηση της ALCO δεν έδειξε ότι η πλειοψηφία των πολιτών είναι ικανοποιημένη με τα μέτρα της κυβέρνησης

26 Μαΐ
2021

@ |

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού "Open" το Μάιο του 2021, oι πολίτες στην πλειοψηφία τους (53%) εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας.

Συμπέρασμα:

Στη δημοσκόπηση αναφέρεται ότι το 53% του δείγματος δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Κυκλοφόρησε πρόσφατα σε σελίδες ενημέρωσης ο ισχυρισμός ότι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού “Open”, oι πολίτες στην πλειοψηφία τους (53%) εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας. Ωστόσο, ο εν λόγω ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Παραδείγματα: lifo.gr, athensvoice.gr, marketnews.gr, tilegrafimanews.gr

Το συγκεκριμένο ισχυρισμό αναπαρήγαγε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λοβέρδος.

Μια παλαιότερη (2019) ανασκόπηση με hoaxes που έχει αναπαραγάγει ο κ. Λοβέρδος πριν εκλεγεί μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα γράφτηκε το εξής:

Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους (53%) εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας, ενώ ακόμα μεγαλύτερη (67%) και με αυξητικές τάσεις είναι η ικανοποίηση για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού.


Τι ισχύει;

Η δημοσκόπηση της Alco για το μήνα Μάιο του 2021 περιείχε, μεταξύ άλλων, ερώτηση με τίτλο: «Είστε ή όχι ικανοποιημένοι από μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας;». [πηγή]

Οι απαντήσεις, ωστόσο, είχαν ως εξής: το 53% απάντησε ΟΧΙ, το 40% ΝΑΙ, και το 7% δεν γνώριζε/δεν απάντησε.

Από τους ερωτηθέντες, συνεπώς, μόνον το 40%, και όχι η πλειοψηφία, δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι για τα μέτρα για την αντιμετώπιση της COVID-19.


Συμπέρασμα

Στην υπό εξέταση δημοσκόπηση της της εταιρίας ALCO για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού “OPEN”, το 53% (δηλαδή η πλειοψηφία των ερωτηθέντων), δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Επομένως ο ισχυρισμός ότι η πλειοψηφία είναι ικανοποιημένη με τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ψευδής.