Ποιοι είμαστε
Αρχική Εξώφυλλο εφημερίδας του 2011 ΔΕΝ αποδεικνύει ότι υπάρχει σχέδιο αποπληθυσμού μέσω εμβολιασμώνΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Εξώφυλλο εφημερίδας του 2011 ΔΕΝ αποδεικνύει ότι υπάρχει σχέδιο αποπληθυσμού μέσω εμβολιασμών

2 Ιου
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός

Απόσπασμα ομιλίας του Bill Gates αποδεικνύει ότι ο τελευταίος θέλει ήδη από το 2011 να μειώσει τον πληθυσμό των ανθρώπων μέσω προγραμμάτων αναγκαστικών εμβολιασμών.

Συμπέρασμα

Ο Bill Gates στην ομιλία του, η οποία δόθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου "Innovating to Zero" με θεματολογία την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο πλαίσιο της παραγωγής ενέργειας, αναφέρεται στην μείωση μεταξύ 10-15% στους ρυθμούς αύξησης του πληθυσμού και όχι στην μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού. Δηλαδή, δεν προτείνει ότι τα προβλήματα που προκαλούνται από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την κλιματική αλλαγή θα μπορούσαν να λυθούν σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους στις αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα του υπερπληθυσμού μέσω προγραμμάτων εμβολιασμού, τα οποία σε βάθος χρόνου θα μειώσουν την υπεργεννητικότητα. Συγκεκριμένα, λόγω του ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες δεν έχουν πρόσβαση σε ένα υγιές σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, η βρεφική θνησιμότητα λόγω έλλειψης σωστής περίθαλψης και εμβολίων είναι συχνή, γεγονός που οδηγεί επίσης σε υπεράριθμες οικογένειες. Ο Bill Gates στην ομιλία του υποστηρίζει ότι η παραγωγή και η παροχή εμβολίων σε αυτές τις ομάδες θα σώσει τη ζωή περισσότερων παιδιών, καθιστώντας πλέον μη απαραίτητο για τους γονείς να προσπαθούν να αποκτούν μεγάλο αριθμό παιδιών λόγω των υγειονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ισχυρισμός ότι ο Bill Gates ήθελε ήδη από το 2011 να μειώσει τον πληθυσμό της γης μέσω του αναγκαστικού εμβολιασμού. Τα σχετικά δημοσιεύματα παραθέτουν ένα άρθρο της εφημερίδας “The Sovereign Independent” δημοσιευμένο τον Ιούνιο του 2011 ως πηγή. Ωστόσο οι αναφερόμενοι ισχυρισμοί είναι ψευδείς.

Παράδειγμα σχετικής δημοσίευσης στο Facebook:

Τι ισχύει

Στο πλαίσιο σωστής εξέτασης του ζητήματος είναι σκόπιμο να αναφέρουμε εν τάχει ορισμένες πληροφορίες σχετικά με την εφημερίδα “The Sovereign Independent”. Πρόκειται για μια εφημερίδα με έδρα την Ιρλανδία που άρχισε να δημοσιεύεται το 2009, σύμφωνα με το ψηφιακό αντίγραφο της πρώτης έκδοσής της. Φαίνεται πως έχει δημοσιεύσει μόνο επτά τεύχη το τελευταίο εκ των οποίων τον Μάιο-Ιούνιο του 2013. Ως εκδότες αναγνωρίζονται σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις οι Dave Derby και Neil Foster. [πηγή 1][πηγή 2]

Τέλος, ο ιστότοπος της εφημερίδας δεν είναι πλέον ενεργός, αν και οι αρχειοθετημένες εκδόσεις παραμένουν διαδικτυακά διαθέσιμες.

Εξετάζοντας το εν λόγω τεύχος αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέγονται από άρθρα οργανισμών ελέγχου γεγονότων καθίσταται σαφές πως το περιεχόμενο της εν λόγω εφημερίδας έχει καθαρά συνωμοσιολογικό χαρακτήρα. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3]

Όσων αφορά τους υπό εξέταση ισχυρισμούς, αρχικά εντοπίσαμε το δημοσίως διαθέσιμο τεύχος της εφημερίδας αρχειοθετημένο εδώ και εδώ.

Το άρθρο που παρουσιάζεται ως απόδειξη του “σχεδίου αποπληθυσμού” του Bill Gates έχει τον τίτλο Depopulation Through Forced Vaccination: The Zero Carbon Solution! και παραθέτει ένα απόσπασμα από την ομιλία που έδωσε ο τελευταίος στο TED το 2010, αποκομμένο από την υπόλοιπη ομιλία. [πηγή]

Τι διαβάζουμε στο άρθρο της The Sovereign Independent:

Μείωση του πληθυσμού μέσω του εμβολιασμού: Η λύση του μηδενικού άνθρακα!

Σήμερα ο κόσμος έχει 6,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Και τείνει προς τα 9 δισεκατομμύρια περίπου. Αν έχουμε καλά αποτελέσματα όσον αφορά τα νέα εμβόλια, την περίθαλψη και τις υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας, μπορούμε να μειώσουμε τον αριθμό κατά 10% ή 15%.

Το συγκεκριμένο κομμάτι της ομιλίας παρουσιάζεται εκτός πλαισίου ενώ έχει αφαιρεθεί και η τελευταία φράση. Ολόκληρο το απόσπασμα αναφέρει:

Σήμερα ο κόσμος έχει 6,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Και τείνει προς τα 9 δισεκατομμύρια περίπου. Αν έχουμε καλά αποτελέσματα όσον αφορά τα νέα εμβόλια, την περίθαλψη και τις υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας, μπορούμε να μειώσουμε τον αριθμό κατά 10% ή 15%, αλλά θα διατηρήσουμε έναν ρυθμό αύξησης [του πληθυσμού] περίπου 1,3.

Την ομιλία μπορούμε να παρακολουθήσουμε στο παρακάτω βίντεο. Το απόσπασμα εντοπίζεται στη χρονική στιγμή 04:35-04:59. [πηγή]

Ο Bill Gates στην ομιλία του, η οποία δόθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου “Innovating to Zero” με θεματολογία την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο πλαίσιο της παραγωγής ενέργειας, αναφέρεται στην μείωση μεταξύ 10-15% στους ρυθμούς αύξησης του πληθυσμού και όχι στην μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού.

Δηλαδή, δεν προτείνει ότι τα προβλήματα που προκαλούνται από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την κλιματική αλλαγή θα μπορούσαν να λυθούν σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους στις αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα του υπερπληθυσμού μέσω προγραμμάτων εμβολιασμού, τα οποία σε βάθος χρόνου θα μειώσουν την υπεργεννητικότητα. Συγκεκριμένα, λόγω του ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες δεν έχουν πρόσβαση σε ένα υγιές σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, η βρεφική θνησιμότητα λόγω έλλειψης σωστής περίθαλψης και εμβολίων είναι συχνή, γεγονός που οδηγεί επίσης σε υπεράριθμες οικογένειες. Ο Bill Gates στην ομιλία του υποστηρίζει ότι η παραγωγή και η παροχή εμβολίων σε αυτές τις ομάδες θα σώσει τη ζωή περισσότερων παιδιών, καθιστώντας πλέον μη απαραίτητο για τους γονείς να προσπαθούν να αποκτούν μεγάλο αριθμό παιδιών λόγω των υγειονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν.

Στην ομιλία του ο Bill Gates εξηγεί ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν το επίπεδο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον κόσμο. Αυτοί οι παράγοντες είναι:

1. Ο αριθμός των ανθρώπων στη γη.
2. Ο συνδυασμός διαφορετικών ειδών υπηρεσιών που χρειάζεται κάθε άτομο στη ζωή του.
3. Η ενέργειας που δαπανάται για την παροχή αυτών των υπηρεσιών.
4. Η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται για την παραγωγή αυτής της ενέργειας.

Ο Bill Gates καταλήγει ότι η σταδιακή μείωση του αριθμού αυτών των 4 παραγόντων θα είναι τελικά απαραίτητη προϋπόθεση για την ανακούφιση των προβλημάτων. Και έτσι καταλήγει στην υπό ανάλυση φράση.

Συμπέρασμα

Όπως προκύπτει από τα ανωτέρω ο ισχυρισμός ότι ο στόχος του Bill Gates είναι να μειώσει τον πληθυσμό μέσω αναγκαστικών εμβολιασμών είναι μια ψευδή ιστορία. Στην πραγματικότητα, ο Gates τονίζει την ανάγκη παραγωγής των απαραίτητων εμβολίων, τα οποία με τη σειρά τους θα αντιμετωπίσουν τις βασικές αιτίες του υπερπληθυσμού στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το εξώφυλλο της εφημερίδας “The Sovereign Independent” 2011 δεν αποδεικνύει ότι υπάρχει σχέδιο μείωσης του ανθρώπινου πληθυσμού μέσω αναγκαστικών εμβολιασμών