Ποιοι είμαστε
Αρχική Συνωμοσιολογική «προφητεία» του μοναχού Αβραάμ από το 2007 για «θανατηφόρα εμβόλια μείωσης πληθυσμού»ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Συνωμοσιολογική «προφητεία» του μοναχού Αβραάμ από το 2007 για «θανατηφόρα εμβόλια μείωσης πληθυσμού»

16 Ιου
2021

@ |

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Έχει δημιουργηθεί ένα εμβόλιο που θα περιέχει νανορομπότ για τον έλεγχο του μυαλού και την μείωση πληθυσμού, και θα το επιβάλουν μέσω μιας επιδημίας. Αυτό επαληθεύεται με την τρέχουσα πανδημία και το είχε προφητεύσει από το 2007 σε βιβλίο του ο Αγιορείτης Αβραάμ.

Συμπέρασμα:

Το απόσπασμα που αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το σχετικό βιβλίο ανακυκλώνει επιστημονικά αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας που έχουν διακινήσει γνωστοί Αμερικανοί συνωμοσιολόγοι όπως ο Alex Jones. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι τα εμβόλια για την COVID-19 είναι εργαλείο μείωσης πληθυσμού, ούτε τα πρόσωπα που αναφέρει το κείμενο έχουν υποστηρίξει δημόσια τέτοιες θέσεις.

Σε δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί ο ισχυρισμός ότι, σε βιβλίο ενός μοναχού που γράφτηκε το 2007 και κυκλοφόρησε το 2008, υπάρχει προφητεία για τα εμβόλια κατά της COVID-19 τα οποία είναι “εμβόλια θανάτου για τη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού”. Ωστόσο οι αναφερόμενοι ισχυρισμοί δεν έχουν καμία βάση.

Παραδείγματα: panagia-ierosolymitissa.blogspot.com, choratouaxoritou.gr, trelogiannis.blogspot.com, yiorgosthalassis.blogspot.com, diodotos-k-t.blogspot.com, ellasnafs.blogspot.com

[φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Facebook]

Τι ισχύει

Τα υπό εξέταση δημοσιεύματα επικαλούνται ένα βιβλίο του μοναχού Αβραάμ του Αγιορείτου, ο οποίος εμφανίζεται ως μοναχός στο Κελί Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη θέση «Προβάτα» στο Άγιο Όρος. Τα δημοσιεύματα παραθέτουν φωτογραφίες από τις σελίδες 432-433, του προαναφερθέντος βιβλίου στις οποίες εμφανίζεται ο τίτλος κεφαλαίου «Το Εμβόλιο της Νέας Εποχής»:

Στο εν λόγω σημείο αναφέρονται τα εξής:

Οι σκοτεινοί ηγέτες της Νέας Εποχής δεν σταματούν να συνωμοτούν κατά της ανθρωπότητος με όλα τα σύγχρονα μέσα, που αφθόνως διαθέτουν. Έτσι προσφάτως ανακάλυψαν ένα ειδικό εμβόλιον το οποίο περιέχει χιλιάδες νανορομπότ (biofleshrobot), αόρατα από γυμνό μάτι αφού είναι μικρότερα από τα βακτηρίδια! Όταν εισαχθεί εις τον οργανισμόν το εμβόλιον αυτό τότε οι νανοτρανζίστορ εγκέφαλοι ενεργοποιούνται διά ειδικών κυμάτων, που εκπέμπονται από γιγαντιαίες κεραίες, ευρισκόμενες σε ειδικώς κατασκευασθέντα τεράστια στάδια. Ήδη υπάρχουν 40 τέτοια στάδια εις όλον τον κόσμον. Το αποτέλεσμα της ενεργοποιήσεως θα είναι ο ξαφνικός θάνατος λόγω καρδιακού επεισοδίου του εμβολιασθέντος ατόμου! Υπάρχει ακόμη η δυνατότης, να προκαλέσει αντί θανάτου την ψυχολογικήν αλλαγήν του ατόμου κατά την βούληση του χειριστού των ειδικών αυτών κυμάτων EIF, που θα εκπέμπονται από τα εν λόγω στάδια. Τα ανωτέρω τα είχε εκφράσει ήδη από το 1974 ο διευθυντής της Νευροψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Yale των Ηνωμένων Πολιτειών Dr. Zose Delgado όταν έγραψε: “Πρέπει να ελέγχωμε τον εγκέφαλον ηλεκτρονικώς. Κάποτε στρατοί και στρατηγοί θα ελέγχωνται διά ηλεκτρονικού ερεθισμού του εγκεφάλου… ο άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει τον νουν του κατά βούλησιν…” – Πρακτικά Κογκρέσσο Νο 26, vol 118, Φεβρ. 24 του 1974.

Είναι στο πρόγραμμα, εξ άλλου, της Νέας Εποχής να ελαττώση τον παγκόσμιον πληθυσμόν, ώστε να μείνουν μόνον 500 εκατομμύρια άνθρωποι. Αυτό το έχουν δηλώσει επανειλημμένως ο Ted-Teruet, ιδιοκτήτης του CNN, καθώς και ο πρίγκιψ Φίλιππος της Αγγλίας. Αμφότεροι επιθυμούν να ελαττωθή ο πληθυσμός της γης κατά τουλάχιστον 80%, δηλαδή να χαθούν 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι! (Βλ. Alex Jones, Desceut into Tyrauny, pp. 164, 167, USA 2002, και περιοδικόν: Rower of Prophesy, The World Cup Conspiracy, May 2002)

Ασφαλώς δημιουργείται κατόπιν των ανωτέρω το ερώτημα. Πώς θα πείσουν τόσον κόσμον, ώστε να δεχθεί το εμβόλιον; Απλούστατα διαδίδοντας ότι έρχονται παγκόσμιοι θανατηφόροι επιδημίαι (όπως π.χ. του ιού των ορνίθων) και θα πρέπει να αντιμετωπισθούν διά του εμβολιασμού. Γι’ αυτό θα πρέπει ο κάθε πολίτης να γίνη προστάτης του εαυτού του, μη πιστεύων ακρίτως κάθε πληροφορία των media, διότι αυτοί, που τα διευθύνουν, επιθυμούν σε παγκόσμιον κλίμακα την εξόντωσίν του.

Όπως γίνεται αντιληπτό από το ανωτέρω απόσπασμα, δεν πρόκειται για προϊόν σκέψης ή «αποκάλυψης» στον αγιορείτη μοναχό, αλλά, όπως θα δούμε, πιστή αντιγραφή -παντελώς αβάσιμων- θεωριών συνωμοσίας που έχουν διακινήσει γνωστοί επαγγελματίες συνωμοσιολόγοι και αντιεμβολιαστές όπως ο Alex Jones και ο Texe Marrs, σε έργα των οποίων παραπέμπει.

Η αρχική αναφορά σε «εμβόλια με νανορομπότ» που θα «ενεργοποιούνται διά κυμάτων από κεραίες σταδίων» δεν βασίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο, και προέρχεται από κείμενο του Texe Marrs. O κ. Marrs, ο οποίος είναι γνωστός για τις συνωμοσιολογικές και αντισημιτικές θέσεις που εξέφραζε διά βιβλίων, περιοδικών, και ραδιοφωνικών εκπομπών, διαχειριζόταν δύο φονταμενταλιστικές χριστιανικές “ιεραποστολές” στο Τέξας και είχε, μεταξύ άλλων, υποστηρίξει ένα βιβλίο σχετικά με την αντιεπιστημονική εικασία περί επίπεδης Γης. Το «περιοδικόν: Rower of Prophesy» όπως το αναφέρει ο μοναχός Αβραάμ, δεν είναι επιστημονικό περιοδικό αλλά υλικό που εκδίδεται στο πλαίσιο διάδοσης των ιδεών της χριστιανικής κοινότητας Power of Prophecy που ίδρυσαν ο Texe Marrs μαζί με τη σύζυγο του.

Ο ισχυρισμός περί 40 σύγχρονων σταδίων τα οποία περιέχουν ειδικές κεραίες για να προκαλούν άμεση καρδιακή ανακοπή σε εμβολιασμένους χρησιμοποιεί ως πηγή το άρθρο του Texe Marrs “The World Cup Conspiracy“. Σε αυτό το διμερές άρθρο αναφέρεται σε στάδια που χτίστηκαν στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2002 στη Νότιο Κορέα και την Ιαπωνία και όσα επρόκειτο να κατασκευαστούν τα επόμενα έτη σε άλλες περιοχές του κόσμου. Ο κ. Marrs συνδέει αυτά τα στάδια με τη τεχνολογία HAARP (ερευνητικό εργαστήριο φυσικής της ιονόσφαιρας στην Αλάσκα), το οποίο έχει αποτελέσει τη βάση για πληθώρα ανυποστήρικτων θεωριών συνωμοσίας. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4][πηγή 5]

Αναφορές σε αντίστοιχη θεωρία συνωμοσίας γίνονται και σε βιβλίο που εξέδωσε ο ίδιος ο κ. Marrs το 1996, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως “προφητικό”, και στο οποίο παρουσίαζε την εγκατάσταση βιοτσίπ σε νεογέννητα παιδιά όπως και την χειρουργική εμφύτευση τσιπ ελέγχου του μυαλού ως πραγματικότητα που θα λάμβανε χώρα τα επόμενα χρόνια. Στο βιβλίο του παρουσιάζει την προαναφερθείσα “προφητεία” ως επικείμενο συμβάν ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ώστε να έχει γίνει αρχικά η υποχρεωτική ενέσιμη εισαγωγή “νανορομπότ” σε κάθε άνθρωπο του πλανήτη και στη συνέχεια να λάβει χώρα η ενεργοποίηση του ελέγχου μέσω των κεραιών που θα βρίσκονται σε μεγάλα αθλητικά στάδια και των δικτύων υπολογιστών που είχαν συσταθεί για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πέραν του γεγονότος ότι δεν θα ήταν επιστημονικά και υλικοτεχνικά εφικτό ένα τέτοιο «πρόγραμμα», η εν λόγω εικασία του κ. Marrs δεν στηρίζονταν σε κανένα αξιόπιστο στοιχείο. Επιπρόσθετα κανένα διαθέσιμο εμβόλιο μέχρι σήμερα συμπεριλαμβανομένων και των εμβολίων για την COVID-19, δε περιέχουν «νανορομπότ» ή αντίστοιχη τεχνολογία. Το επίπεδο της ερευνητικής δουλειάς η οποία αφορά τη σύνθεση και την εφαρμογή νανοσωματιδίων δεν επιτρέπει ακόμα τη δημιουργεία “νανορομπότ” με τη μορφή που περιγράφεται σε άρθρα και βιβλία όπως αυτά του κ. Marrs ενώ η εφαρμογή τεχνολογίας “μικροτσίπ” με το τρόπο που περιγράφεται στα προαναφερθέντα δημοσιεύματα δεν θα ήταν εφικτή.

Σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2, για τα οποία φέρεται να προφητεύει το κείμενο του μοναχού, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι στη στιγμή συγγραφής του παρόντος άρθρου έχουν χορηγηθεί περίπου 2.5 δισεκατομμύρια δόσεις. Περίπου το 15-20% του παγκόσμιου πληθυσμού να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση κάποιου εμβολίου, και δεν έχουν παρατηρηθεί ξαφνικοί θάνατοι ή απότομη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, ώστε να υπάρχει η οποιαδήποτε βάση για τον ισχυρισμό περί «μείωση πληθυσμού μέσω των εμβολίων». Επίσης είναι σημαντικό να τονίσουμε πως δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο «παγκόσμιο» εμβόλιο, αλλά σκευάσματα διαφόρων, και ανταγωνιστικών μεταξύ τους, εταιριών και ερευνητικών φορέων, με διαφορετικές τεχνολογίες, που διανέμονται σε διαφορετικές χώρες.

Εν ολίγοις, δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση για τον ισχυρισμό πως κυκλοφορεί ένα “παγκόσμιο εμβόλιο” το οποίο περιέχει “νανορομπότ” που θα ενεργοποιούνται εξ αποστάσεως από “κεραίες σταδίων” με στόχο τον αιφνίδιο θάνατο ή την αλλαγή της συμπεριφοράς των εμβολιασμένων, ώστε να προκύψει έλεγχος και μείωση πληθυσμού.

Η αναφορά στον νευροεπιστήμονα Jose (κι όχι Zose) Delgado (José Manuel Rodríguez Delgado) δεν συνιστά τεκμηρίωση των προαναφερθέντων ισχυρισμών. Ο κ. Delgado υπήρξε πράγματι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale, ωστόσο το 1974 είχε ήδη μετεγκατασταθεί στην Ισπανία. Το σημείο του υπό εξέταση κειμένου που παρατίθενται ως δήλωσή του Jose Delgado δεν φαίνεται να προέρχεται άμεσα από το έργο του, αλλά πρόκειται για έμμεση μαρτυρία των κατηγόρων του σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του το 1972 (όχι το 1974) προς το Κογκρέσο όπου παρέθεταν αποσπάσματα από το βιβλίο του, “Physical Control of the Mind: Toward a Psychocivilized Society”. Την εν λόγω ρήση του έχουν αναπαράγει αρκετές φορές στο παρελθόν, ακόμα και πριν τη συγγραφή του βιβλίου, πληθώρα σελίδων, μεταξύ των οποίων και σελίδες συνωμοσιολογικού περιεχομένου. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4]

Ο Jose Delgado, είχε πράγματι ασχοληθεί σε πειραματικό επίπεδο με την χρήση εμφυτευμάτων σε ταύρους, πιθήκους και ανθρώπους, διεγείροντας τον νευρικό ιστό με χρήση ηλεκτρικού ρεύματος με σκοπό την αποτροπή επιθετικών συμπεριφορών και τη βελτίωση σοβαρών νευρολογικών διαταραχών. Τα αποτελέσματα των ερευνών του δέχτηκαν σφοδρή κριτική τόσο στο πλαίσιο μεθοδολογίας όσο και στο πλαίσιο παραβίασης βιοηθικών αρχών. Ο ίδιος, σε μεταγενέστερη συνέντευξή του, είχε απορρίψει ως αβάσιμες τις θεωρήσεις για παγκόσμιο «εξ αποστάσεως ηλεκτρομαγνητικό έλεγχο της συμπεριφοράς» ή ότι το έργο του αποτελεί ένδειξη για κάτι τέτοιο. [πηγή 1][πηγή 2]

Όσον αφορά τις υποτιθέμενες δηλώσεις δημόσιων προσώπων σχετικά με το σχέδιο μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού στα 500 εκατομμύρια, η πηγή αυτού του ισχυρισμού είναι το βιβλίο9-11: Descent Into Tyranny : the New World Order’s Dark Plans to Turn Earth Into a Prison Planet“. Ο συγγραφέας του εν λόγω βιβλίου είναι ο παρουσιαστής Alex Jones ο οποίος αποτελεί γνωστό υποστηρικτή πληθώρας θεωριών συνωμοσίας.

Ο “Ted-Teruet” ο οποίος αναφέρεται στο υπό εξέταση βιβλίο είναι ο δισεκατομμυριούχος Ted Turner, ιδρυτής του CNN. Ο Ted Turner έχει κάνει αρκετές δημόσιες ομιλίες και συζητήσεις υπέρ της ανάγκης για προσβάσιμο καθαρό νερό σε σημεία του πλανήτη όπου υπάρχει έλλειψη, καλύτερη αξιοποίηση της αρόσιμης γης για την αντιμετώπιση της πείνας και της φτώχειας, για την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού, χρηματοδοτώντας στόχους για τη μείωση των ρυθμών αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού. Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερα άρθρα μας σχετικά με αντίστοιχες δηλώσεις που είχε κάνει ο Bill Gates, η σχετική επιχειρηματολογία δεν αφορά την ηθελημένη θανάτωση ανθρώπων με σκοπό την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά τη χρήση εργαλείων όπως η βελτίωση συνθηκών ζωής και υγιεινής, τα εμβόλια, οι ευρέως διαθέσιμες υπηρεσίες υγείας και οικογενειακού προγραμματισμού που έμμεσα μπορούν να μειώσουν την αυξητική τάση κι όχι τον ανθρώπινο πληθυσμό σε απόλυτους αριθμούς.

Ενδεικτικά, το ίδρυμα του Ted Turner αναφέρει ως στόχους του τα εξής:

Το Ίδρυμα Turner (TFI), που ιδρύθηκε το 1990, υποστηρίζει τις προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και των υδάτων, την ανάπτυξη ενός βιώσιμου ενεργειακού μέλλοντος για την προστασία του κλίματος μας, τη διαφύλαξη της περιβαλλοντικής υγείας, τη διατήρηση της προστασίας των οικοσυστημάτων άγριας ζωής και την ανάπτυξη πρακτικών και πολιτικών για τον περιορισμό των ποσοστών αύξησης του πληθυσμού.

Ο ίδιος ο Turner το 1996 είχε σχολιάσει, σε ομιλία του σχετικά με τον υπερπληθυσμό, πως:

Δεν εννοώ να ξεφορτωθούμε κανέναν. Εγώ, μόνο, έχω πέντε παιδιά.

Όσον αφορά τον Πρίγκηπα Φίλιππο, που απεβίωσε το 2021 σε ηλικία 99 ετών, δεν εντοπίζουμε κάποια δήλωση ή ομιλία του όπου να υποστηρίζει ότι θα πρέπει ο παγκόσμιος πληθυσμός «να μειωθεί σε 500 εκατομμύρια».

Ο Πρίγκηπας Φίλιππος φέρεται να έχει δηλώσει το 1988 σε γερμανικό μέσο ενημέρωσης πως:

Σε περίπτωση που μετενσαρκωθώ, θα ήθελα να επιστρέψω ως ένας θανατηφόρος ιός, για να συμβάλω λιγάκι στην επίλυση του υπερπληθυσμού.

Σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού διασταύρωσης ειδήσεων Snopes, δεν έχει καταστεί δυνατόν να επιβεβαιωθεί η εν λόγω αναφορά επακριβώς, είναι πιθανό ωστόσο ότι αυτό το «ρητό» είναι μια παράφραση από κάτι που ο Πρίγκιπας Φίλιππος έγραψε στο πρόλογο του βιβλίου «Άνθρωποι ως ζώα», όπου έγραψε τα εξής:

Απλώς αναρωτιέμαι πώς θα ήταν να μετενσαρκωθώ σε ένα ζώο του οποίου το είδος να είχε μειωθεί τόσο σε αριθμό που να κινδύνευε να εξαφανιστεί. Ποια θα ήταν άραγε τα συναισθήματά του απέναντι στο ανθρώπινο είδος του οποίου η έκρηξη του πληθυσμού τού είχε σχεδόν αρνηθεί να υπάρξει… Πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι στον πειρασμό να ζητήσω μετενσάρκωση ως ιδιαίτερα θανατηφόρος ιός, αλλά αυτό ίσως πηγαίνει πολύ μακριά.

Αυτή η αναφορά από μόνη της, και ιδίως υπό το παραπάνω πλαίσιο αναφοράς, δεν αποτελεί τεκμηρίωση ότι ο Φίλιππος στόχευε στην κυριολεκτική εξολόθρευση 6-7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων ή ότι σχεδίαζε κάποια τέτοια λύση μέσω εμβολίων. Ενδεικτικά, ο Πρίγκηπας Φίλιππος έχει υποστηρίξει εκατοντάδες φιλανθρωπικά ιδρύματα και εγχειρήματα.

Συνολικά, οι παραπομπές σε έργα του Alex Jones ή του Texe Marrs δεν αποτελούν επαρκή απόδειξη ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω εμβολίων, ούτε υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτή τη θέση.

Σχετικά με το απόσπασμα του βιβλίου για τον τρόπο πειθούς των ανθρώπων να δεχτούν ένα εμβόλιο, «απειλώντας» με ξεσπάσματα επιδημιών, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κατά τις τελευταίες δεκαετίες οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την κυκλοφορία νέων ζωονόσων. Παράγοντες όπως η αυξημένη αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τα ζώα και την άγρια ζωή, η αυξημένη αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπων διά των ευκολιών στα ταξίδια, η κλιματική αλλαγή, η αστικοποίηση και ούτω καθεξής αυξάνουν το ρίσκο ξεσπάσματος νέων επιδημιών. Οι τρόποι αντιμετώπισης που έχουν συζητηθεί μέχρι στιγμής αφορούν κυρίως μεθόδους πρόληψης διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων, όπως για παράδειγμα άμεση αντίδραση και στρατηγικές αναχαίτισης σε περιπτώσεις εξάρσεων, διεθνής συνεργασία μεταξύ επίσημων φορέων και ερευνητικών ιδρυμάτων και ούτω καθεξής. Επιπρόσθετα, ο εμβολιασμός, πέραν των μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων για την πρόληψη διασποράς, αποτελεί διαχρονικά τον πιο αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο αντιμετώπισης επικίνδυνων ιογενών νοσημάτων.


Συμπέρασμα

Η «προφητεία» που αποδίδεται σε Αγιορείτη μοναχό βάσει αποσπάσματος βιβλίου από το 2007 ή 2008 δεν αποτελεί δική του προσωπική θέση η οποία προέκυψε από προφητικά οράματα, αλλά αναπαραγωγή συνωμοσιολογικών ισχυρισμών που είχαν διακινήσει στις ΗΠΑ γνωστοί συνωμοσιολόγοι συγγραφείς, όπως ο Alex Jones και ο Texe Marrs, τους οποίους και επικαλείται ως πηγές.

Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι έχει κατασκευαστεί εμβόλιο με νανορομπότ τα οποία θα προκαλούν αιφνίδιο θάνατο ή προγραμματισμό της συμπεριφοράς μέσω κυμάτων ακτινοβολίας που θα εκπέμπουν κεραίες από γήπεδα ποδοσφαίρου. Επιπρόσθετα, η χρήση διαστρεβλωμένων δηλώσεων από ειδικούς ερευνητές και δημόσια πρόσωπα τα οποία παρουσιάζονται στο προαναφερθέν βιβλίο ως πηγές δεν συνιστούν αξιόπιστα στοιχεία προς τεκμηρίωση των αναφερόμενων ισχυρισμών. Συνολικά τα υπό εξέταση δημοσιεύματα συνιστούν συνωμοσιολογική παραπληροφόρηση.