Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, η εθελόντρια πυροσβέστης ΔΕΝ εμφανίζεται σε φωτογραφία με τον Κυριάκο ΜητσοτάκηΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Όχι, η εθελόντρια πυροσβέστης ΔΕΝ εμφανίζεται σε φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

11 Αυγ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός

Η Κατερίνα Ιωαννίδου, εθελόντρια δασοπυροσβέστης που επιχείρησε στις Αφίδνες είναι το δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως φαίνεται σε φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συμπέρασμα

Η υπό εξέταση λήψη δεν απεικονίζει την εθελόντρια που επιχείρησε στα πύρινα μέτωπα στις Αφίδνες, κ. Κατερίνα Ιωαννίδου, αλλά την πολιτικό κ. Αικατερίνη Ιωαννίδου από την Κομοτηνή.

Ως το «δεξί χέρι» της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζεται η εθελόντρια πυροσβέστης, Κατερίνα Ιωαννίδου, της οποίας οι φωτογραφίες από επιχείρηση κατάσβεσης στις Αφίδνες έγιναν πρόσφατα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ισχυρισμός βασίζεται σε φωτογραφία η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Facebook στην οποία υποτίθεται πως απεικονίζεται η κ. Ιωαννίδου μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο στις υπό εξέταση φωτογραφίες δεν εμφανίζεται η εθελόντρια δασοπυροσβέστης Κατερίνα Ιωαννίδου. Ας δούμε τι ισχύει.

Παράδειγμα:


Τι ισχύει

Αρχικά, το μοναδικό τεκμήριο που φέρει ο επίμαχος ισχυρισμός είναι η κάτωθι φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη με μια γυναίκα που θυμίζει την εθελόντρια, κ. Ιωαννίδου.

Ωστόσο, στην υπό εξέταση λήψη δεν απεικονίζεται η εθελόντρια κ. Κατερίνα Ιωαννίδου. Χαρακτηριστικά, η φωτογραφία εντοπίζεται δημοσιευμένη σε άρθρο ενημερωτικής ιστοσελίδας ήδη από τις 19 Δεκεμβρίου του 2015. Σε αυτή απεικονίζονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η τότε υποψήφια δημοτική σύμβουλος κ. Αικατερίνη Ιωαννίδου, η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην πόλη της Κομοτηνής. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3]

Στα αριστερά η πολιτικός κ. Αικατερίνη Ιωαννίδου, στα δεξιά (φωτογραφία της κ. Μπόλαρη) η εθελόντρια πυροσβέστης κ. Κατερίνα Ιωαννίδου.

Συνεπώς, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το μοναδικό που μοιράζονται οι δύο κυρίες είναι το ονοματεπώνυμό τους. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί πως σε πρόσφατη δημοσίευσή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η εθελόντρια πυροσβέστης καθιστά σαφές πως η εμπλοκή της σε επιχειρήσεις κατάσβεσης ουδεμία σχέση έχει με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν επιθυμεί καμία ανάμειξη στο «πολιτικό παιχνίδι».

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, η υπό εξέταση λήψη δεν απεικονίζει την εθελόντρια που επιχείρησε στα πύρινα μέτωπα στις Αφίδνες, κ. Κατερίνα Ιωαννίδου, αλλά τη πολιτικό κ. Αικατερίνη Ιωαννίδου από την Κομοτηνή.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).